VALIKKO
19.1.2016 22:41

Ältsin halvat ekobyysat

Jos ostaa kirpputorilta vaatteen, tekeekö se vaatteesta automaattisesti ekologisen?

Eeeeei välttämättä. Jos vaatetta ei käytä, se ei ole ekologinen ostos. Tavaraa, jolla ei ole funktiota, sanotaan turhakkeeksi. Vuoden 2015 turhake oli muuten muovinen kananmunakotelo. Mihin tarvitaan muovista kananmunakoteloa, kun se pahvinen on jo funktioltaan täydellinen?

Siksipä kirppiskierroksella pitää harjoittaa hirvittävää itsensä hillitsemistä, ettei sekoa halvoista hinnoista ja ”ekologisuudesta”. Kaltaiseni pihi ihminen ilakoi aina, kun joku on halapaa ja iloisuuspäissään on tullut ostettua asia jos toinenkin, jota ei olisi tarvinnut. Terveisiä vaan kuuden euron kengilleni, jotka eivät kestäneet kahta työvuoroa, ja jotka ostin, vaikka minulla oli jo työnantajan kustantamat mummosievit.

Ennen, kuin astuin kirppiksen ovesta sisään, mietin tavoitteitani. Tarvitsisin mustat tai tummat skinnyt farkut tai treggingsit. Tarvitsisin ne siksi, että en kulje enää vauvan kanssa hameessa niin usein, kuin ennen. Mustiin housuihin saisin yhdistettyä monipuolisemmin vaatekaappini muita osia, kuin sinisiin ja beigeihin farkkuihini. Musta tai valkoinen peruspaita olisi myös tarpeen vanhan kulahtaneen tilalle.

Paitaa ei löytynyt, mutta Cheap Mondayn legendaariset tummanharmaat skinnyt sain!
image
Farkkujen lapussa luki haparoivalla vanhuksen kauniilla kaunokirjoituksella ”Farmarihousut, 1€”. Lainasin äitiltä 10 senttiä ja kaivelin omasta rahapussista loput 90 tärkeänä kuin pikkutyttö karkkiostoksilla. Kun aloitin taidekasvatuksen opinnot, kaikilla yliopiston vaihtoehtoismuotitrendityypeillä oli Cheap Mondayt, jotka oli käyty Tukholmasta ostamassa. Nyt 10 vuotta myöhemmin, kun graduani ei edelleenkään ole aloitettu, olen kuitenkin siis edennyt opinnoissani oikeaoppiseen pukeutumiseen. Mitähän seuraavaksi? Ehkäpä vuonna 2026 hankin Kånken-repun!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.