VALIKKO
2.1.2016 23:14

Appsi vaatekaapin järkkääjälle!

Vaatekaapin penkomisvimmani on nyt digitalisoitu.

Latasin puhelimeeni sovelluksen nimeltä Stylebook hintaan 3,99€ ja olen innoissani. Luin Stylebookista Lean Life-blogista, jota kirjoittaa järkevä ekonomipariskunta, kiitos heille vinkistä! Stylebookin avulla oman vaatekaapin sisältö hahmottuu teräväpiirtona vaatekaappiaan järjestävälle henkilölle. Stylebook vääntää oikein rautalangasta, että katto ny, sulla on jo tää ja tää ja tää, miksää menisit nyt shoppaileen tota ja tota ja tommostakin. Tältä se näyttää:
image
Stylebookkia pääsee käyttämään, kun on käynyt läpi ihana projektin: jokaikisen omistamansa vaatekappaleen kuvaamisen ja liittämisen appsiin. Kuvausprojektin kylkeen kannattaa siis liittää karsimisprojekti. Surutta pois kaikki, mitä ei käytä tai mikä ei istu itselle. Jos ei raaski viedä kierrätykseen kaikkia vaatteita, on ne silti otettava pois kaapista ja vietävä varastoon. Varastovaatteita voi sitten vaikka puolen vuoden päästä käydä kaivelemassa ja miettiä, joko sieltä joutaisi jotain kirpparille.

Kun kaikki vaatteet ja asusteet on kuvattu Stylebookiin, ne järkätään omiin kansioihinsa ja niistä rakennellaan asukokonaisuuksia. Ennustan tämän ominaisuuden olevan niin koukuttava, että taitaa kännykkä kasvaa kiinni käteen! Itse asiassa asukokonaisuuksien ennakkoon piirtelyä suositeltiin jo Hyvän mielen vaatekaapissakin, mutta se tuntui käytännössä aika työläältä puuhalta. Stylebook on ratkaisu!
image
image

Paras juttu omasta mielestäni Stylebookissa on sen Packing List-toiminto. Ennen reissuun lähtöä ei tarvitse pläjäyttää koko vaatekaappiaan olkkarin lattialle ja valikoida sieltä jotain matkalaukkuun, vaan sen voi tehdä sovelluksessa. Pakkauslistaan liitetään asut, jotka halutaan mukaan ja asuista listautuvat vaatekappaleet omaan osioonsa. Kun asut on valittu, painetaan Start Packing-näppäintä ja thadaa, puhelimesi näyttää sinulle suoraan pakkauslistasi, josta poistelet juttuja sitä mukaa, kun olet ne saanut pakattua. Hirmu näppärää!
image
Muita kivoja ominaisuuksia Stylebookissa ovat mm. shoppausneuvot, jotka eivät yllytä kertakäyttömuodin kuluttamiseen, vaan toimivan ja ajattoman vaatekaapin kokoamiseen. Pidin myös vinkeistä, joiden avulla omasta vaatehuoneestaan voi tehdä ilmavan ja kauniin järkkäilemällä. Koska tykkään arjen tilastoista ja budjeteista, pidin eritoten Stylebookin Statistics-osiosta, jonka avulla pääsee näkemään esimerkiksi koko vaatekaappinsa arvon ja vaatteiden lukumäärän, kustannustehokkaimmat vaatekappaleensa ja eniten tai vähiten käytetyt vaatteet.

Oma vaatekaappini on sekainen, joten siivouksen lomassa pääsen kuvaushommiin. Jee uusi harrastus!

Kommentit

  • rosita

   Suosittelen lämpimästi! Miten kiva, ettei enää tarvitse bussissa aikaa tappaakseen surffata netissä päämäärättömästi, vaan voi suunnitella asukokonaisuuksia! Keksin myös, että koska sovellus synkronoituu iPadin sovelluksen kanssa, niin voi antaa etänä tarkat ohjeet pakkaaamiseen kotona olijalle! Itse voi näprätä pakkauslistan puhelimella etänä, ja pyytää sitten miestään pakkaamaan tsekkaamalla iPadista listan. Hullun näppärää, eikä voi mennä kovin harhaan kun on kuvallinen lista! 😀

 • katareissaa

  Enpä oo ennen kuullutkaan tästä sovelluksesta,vaikuttaa tosi kätevältä! Ainoastaan epäilyttää toi vaatteiden kuvausprojekti, joten jätän tän vielä harkintaan :DD Mut kiva vinkki!

  • rosita

   Mä tein vuosi sittenkohan se oli, ni Project333. Sen myötä tuntuu, ettei vaatteita nyt niin kauhian kamalasti ole ja kuvauspuuhat vaan innostuttaa, kun tietää, ettei se ole mahdoton tehtävä. 🙂

 • inkku | inkku koreassa

  Vähänkö tää olis kätevä! Mutta mustakin tuntuu, että jokaisen vaatekappaleen kuvaaminen voisi viedä hiiiiimppusen verran aikaa 😀

  • rosita

   Kato kausi kerrallaan vaatteita kuvaamaan! Eka talvikamppeet, mitä nyt on kaapissa, ei niitä niin hirveesti oo:) täytyypä raportoida tänne, että miten projekti etenee, saa nähdä muutanko sittenki mieltäni kuvaamisen ihanuudesta! 😀

 • Satu

  Siis tällästä mää oon aina kaivannut!!! Kiitos vinkistä!

  • rosita

   Ole hyvä, hienoa jos tuli tarpeeseen!!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.