VALIKKO
8.6.2012 21:16

Australialainen jätskileipä-jälkiruoka

Minun ystäväni Nelli osaa tehdä hyviä ruokia ja jälkiruokia. Kerran Nelli teki minulle jätskileipiä, ja pidin niistä niin paljon, että tein niitä yksi päivä ihan itsekkin!

Ei ole ehkä olemassa parempaa jälkiruokaa, kuin nämä jätskileivät. Jos tykkää köyhistä ritareista, niin rakastaa jätskileipiä! Tässä ohjeet:

1.Laita kahden vaalean leivän väliin hyvä siivu jäätelöä ja parikymmentä pientä marjaa valintasi mukaan. Kiedo kelmu jätskileivän ympärille ja laita vähintään tunniksi pakkaseen. Jos olet fiksu, teet kymmeniä jätskileipiä valmiiksi pakkaseen, niin että kun makeannälkä yllättää, saat makeaa 5 minuutin kuluessa!

2.Laita lapsen nyrkin kokoinen kasa voita paistinpannulle ja sulattele sitä pienehköllä lämmöllä, vaikka nelosella.

3.Kun voi on sulanut, lisää paistinpannulle 2 desiä siirappia, 2 teelusikkaa kanelia ja 2 teelusikkaa jauhettua inkivääriä. Kun sekoittelet seoksen, siitä tulee ihanaa karamellikastiketta!

4.Ota jätskileivät pakkasesta, poista kelmu (huom, se on tärkeä toimenpide), ja uita leipiä valmistamassasi karamelliseoksessa kummaltakin puolelta. Karamelli kovettuu leipien ympärille ihanaksi, rapeaksi kuoreksi, ja jätski pysyy leipien sisällä kylmänä ja kiinteänä.

5.Laita leivät lautaselle ja syö nautinnolla haarukan ja veitsen avulla (huom, haarukka ja veitsi ovat tärkeitä, koska kuuma karamelli sattuu sormiin, auts)!

Montakohan jätskileipää on terveellistä syödä päivässä? Jätskileivät ovat maailman paras herkku! Jos joku tietää jotain vielä parempaa, niin kertokaa ihmeessä!

Kommentit

 • molly

  Näitä täytyy tehdä heti ehdottomasti kunhan saadaan pakastin meidän uuteen pesään! 🙂

 • rosita

  Ehdottomasti kannattaa!

  Toi ohje on muuten alunperin sellaisessa aamiais-resepti-kirjassa, mutta jopa minusta tuntuu, että jätskileipä taitaa olla liian tuhtia tavaraa heti aamusta!

 • Anna

  Mielenkiintosta. Täytyy kokeilla joskus. 🙂

 • rosita

  Kannattaa! Noilla leivillä voi jopa vakuuttaa jonkun kokkaustaidoillaan 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.