VALIKKO
3.8.2014 20:10

Automatkailun autuus ja Viking Grace

Automatkaillessamme sain nauttia pitkästä aikaa siitä vapauden tunteesta, joka siivitti ihan ensimmäisiä ulkomaanmatkoja. Oli niin rentoa lähteä kun siltä tuntui, pakata autoon ihan mitä halusi ja kuinka paljon vain ja huristella menemään ikkunat auki ilman sen suurempia suunnitelmia. Teimme autoomme torkkupaikankin poistamalla pari takapenkkiä, ja me sissit jopa nukuimme tuolla torkkupaikalla yhden yön Lemlandissa. Teki mieli kokeilla, onnistuuko se! Parkkeeraamisen automme Lemlandin kauniin kanavan rantaan ja nukkua posotimme muutaman muun autollisen kanssa kesäyössä. Saimme unta, vaikka heräilimmekin yöllä. Tästä inspiroituneena aloimme miettiä autolla Eurooppaan – reissua, heh!

image

Ennen nukkumaan menoa katsoimme Viaplaystä ihan pöljän Guy Richien ohjaaman elokuvan, jossa oli -yllätys yllätys- pääosassa Madonna. Jos haluat katsoa vuonna 2012 tuotetun elokuvan, joka näyttää ja tuntuu vuoden 1990 parhaat klicheet-kategorian voittajalta, suosittelen ehdottomasti Haaksirikkoutuneet-elokuvaa! Kyllä, nimestä osaat jo päätellä, mitä leffassa tapahtuu ja leffan esittelykuvaa katsomalla kekkaset, miten Madonnan käy sen lopussa. Noin ideana on kyllä mukava, että automatkalla on mukana iPad ja siinä päättymätön leffakokoelma. Emme tietenkään ehtineet katsoa reissussa kuin tuon yhden ainoan pöljäleffan, mutta miettikää, jos olisi vaikka satanut joka päivä. Silloin olisimme varmasti katsoneet koko Viaplayn leffatarjonnan läpi loman aikana! Toinen tekninen must-vempain oli jostakin halpahallista heräteostoksena tehty pikkuinen Padiin ja iPhoneihin liitettävä kaiutin, jolla sai kuunneltua omaa musiikkia ajellessa. Se oli kivaa!

Aamulla, kun herää autosta, on yleensä aika pian päästävä vessaan. Tällainen ylellisyys löytyy Lemlandin ja Maarianhaminan välissä poukamassa sijaitsevalta koko Ahvenanmaan parhaalta uimarannalta. Sen nimi on Nabben ja se sijaitsee Kalmstavägenillä. On pukukoppeja, vessoja, pöytäryhmä ja jätskikiska. Rantahiekkaa riittää ja tätäkin rantaa saa kävellä hyvin pitkään, ennen kuin löytää uimasyvän kohdan. Vietimme viimeisen päivämme tuolla rannalla, sillä halusin sellaisen brunan, että ei jäisi epäselväksi minun olleen lomalla!

image

Paluumatkalle Turkuun lähdimme uudella Viking Grace-laivalla. Oli jännä kokemus olla risteilyaluksella, joka on puhdas, hiljainen, oikeasti tyylikäs (eikä vain 80-luvulla tyylikäs) ja raikas. Viking Gracen aurinkokansi on aivan ihana! Kerrankin laiva, josta on otettu kansi täyteen hyötykäyttöön! Laivan Frank’s-ravintolasta saa härän filee-tomaatti-rucola-mozzarellapizzaa, joka oli mieheni mielestä niin hyvää, että Gracella voi risteillä useaan kertaan ihan vain tuon pizzan takia. Viikkari on saanut laivasta aikaiseksi kekseliään esittelyvideonkin, kas tässä:

Maarianhaminassa on muuten sellainen erikoisuus, että Viking Line ja Eckerö Line jakavat ilmaisia risteilyjä sieltä Ruotsiin (vanhoilla laivoilla, ei Gracella). Jos joku ei jaksa hakea omaa risteilylappustaan, ja haluaisi silti seilata Rosellalla, niin minultapa saa sellaisen kotiinsa pyytämällä sitä sähköpostitse. Tai ei kai tuota lappusta tarvita, voin luovuttaa nettivarauskoodin. Tai hei, saa valita haluaako lapun vai pelkän koodin. Ekalle pyytäjälle lähtee!

*Madonnan matkapäiväkirjat tarjosi Viaplay Rantapallon bloggaajakortilla*

Kommentit

  • Kthetraveller

    Kiva lukea että tekin tykkäsitte Viking Gracesta. Ja ne ruoat siellä on kyllä todella hyviä 🙂

    • rosita

      Kyllä, tykättiin ihan tosissaan! Oikein viihtyisä laiva ja hyvää ruokaa! Luinkin tossa yks päivä sen sun postauksen sieltä spasta, se vaikutti kans mukavalta paikalta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.