VALIKKO
27.12.2011 22:27

Barcelonan loppu

Enää ei ole aikaa nähdä ja kokea muuta kuin metro ja lentokenttäbussi huomenaamulla. Saimme laukut pakattua ennätysnopeasti ja ne tulivat taas aivan ääriään myöten täyteen. Olemme taktisesti hankkineet edellistä Barcelonan reissua viisaampana niin pienet matkalaukut, ettei niihin kertakaikkiaan mahdu vaatteita ja kenkiä yli 20 kiloa. Mieheni tosi löysi viime metreillä niin upean villakangastakin, että joutuu nyt matkustamaan se ja suuri toppatakki päällään, hahaa!

Olemme vakuuttuneita siitä, että voisimme asua Barcelonassa. Kaupunki on hyvin kansainvälinen: täällä voi puhua bambaraa, ranskaa ja englantia vaikka joka päivä kaupunginosaa vaihtamalla. Monenvärisiä ihmisiä tulee joka hetki vastaan, eikä yksinäistä hetkeä ulkona ole. Katalaanit ovat turistille ja ulkomaalaiselle ystävällisiä ja tervehtivät luontevasti kaikkialla kaikkia. Jos metrossa sekoilee, saa kyllä apua. Hmm, Mataron kaupunginosassa olisi 55 neliön kaksio vuokrattavana 500 eurolla 8 neliön parvekkeella, hmmm…

Tänään vierailimme keskustan gootti-kaupanginosassa, joka on parituhatta vuotta vanha. Kävimme syömässä senegalilaisessa ravintolassa ja istuskelimme ja shoppailimme satamassa. Ostin gootti-kaupunginosasta ihan valtavan marengin, jota natustelin koko päivän, mutta täytyy sanoa, että olen kohdannut voittajani: hattaroita voi syödä vaikka kaksi peräkkäin, mutta tuo marenki on niiiiiiiin makea ja sokerinen, että sitä on vieläkin jäljellä!

Muutamia matkan kohokohdista olivat:
1.Minua luultiin lentokentällä venäläiseksi, jee! Venäläisnaiset ovat niin tyylikkäitä, että olen iloinen, jos minut luetaan heidän joukkoonsa!
2.Mieheni sai puhua äidinkieltään joka päivä toisten bambaroiden kanssa!
3.Löysin kaksi upeaa laukkua yhden hajonneen tilalle!
4.Illalliset ja juhlat ystävien kanssa!
5.Nukkuminen!
6.Edellämainittu jättimarenki ja muut mahtavat jälkiruoat!

Odotamme innoissamme mahdollista Barcelonan jälleennäkemistä. Toivottavasti siitä tulee tätä reissua pidempi!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.