VALIKKO
8.2.2013 11:37

Benidorm on brittilä

Julkaisun näköjään tämän vahingossa jo kerran epätäydellisellä otsikolla ilman mitään sisältöä. Vitsin iPad ja WordPress, joka päivittyy hitaammin kuin salamannopeat sormeni!

Kävimme retkellä keskiviikkona sellaisessa Espanjan brittilässä, että oksat pois. Benidorm sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päästä Alicantesta ja on erityisesti brittituristien suosiossa. Benidorm on oikein hieno paikka meren rannan ja kukkuloiden välissä, jossa on ihanan vehreää ja palmupuista. Benidorm on rakennettu täyteen toinen toistaan korkeampia hotelleja ja sitä on sopivaa kutsua Valencian New Yorkiksi, ystäviemme mukaan. Iltaisin valaistus on kuulemma upea.

Benidormissa on pitkä rantaviiva ja kesäkuukausina siellä makaa niin monta turistia ja auringonystävää, ettei sekaan mahdu. Nyt off-seasonin aikaan rannalla makasi tasan viisi alastonta brittiä, jotka olivat jo aivan pavunruskeita. Muutenkin erityisesti englantilaiset turistit kulkivat ympäriinsä pienen pienissä hellevaatteissa espanjalaisten ja meidän palellessa kevyttoppatakeissamme tuulessa. Aurinko kyllä paistoi Benidormissa keskiviikkona, mutta lämpöä oli vain 16 astetta ja merituuli kylmä. Britit ovat ilmeisen päättäväisiä lomailun suhteen. Että sitä sitten painellaan ympäriinsä hellevaatteissa, kun kerran aurinkolomalle on lähdetty!

Benidormissa on miljoona ravintolaa, kahvilaa ja rantaputiikkia. Benidorm on aivan erilainen, kuin tämä meidän Elche, ja siksi siellä oli oikein mukava käydä vaihtelun vuoksi. Oli kiva istuskella merenrannalla tuulensuojapaikassa ja syödä mustekalaa. Otamme Benidormin uusiksi sunnuntaina suomi-vieraidemme kanssa.

Britit ovat tehneet Benidormista myös tosi-TV-sarjan, jossa seurataan brittituristien lomasekoilua. En suosittele!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.