VALIKKO
13.1.2016 23:52

#blogisitarina: Angatan stoori

Angata on viiden vuoden ikäinen blogi, joka sai alkunsa Senegalissa. Olimme olleet puoli vuotta naimisissa, kun muutimme mieheni kanssa Senegalin pääkaupunkiin Dakariin. Häälahjaksi olimme toivoneet vain kylmää käteistä, sillä painavien pakaasien kantaminen on rankkaa puuhaa (hääkutsuissa pyysimme kohteliaasti lahjojen antajia ajattelemaan Pikku Myyn viisaita sanoja: ”Omistaminen merkitsee vain huolia ja matkalaukkuja, joita joutuu raahaamaan mukanaan.” Paitsi kääshin omistaminen, ha!). Viisi vuotta sitten blogeista oli tullut trendi muidenkin, kuin muotitietoisten tyttösten keskuudessa, joten minäkin perustin sellaisen.

Afrikassa oli ihanaa ja aurinkoista. Joimme aamuisin Nescaféta ja pidimme salaa possubileitä. Kirjoittelin myös matkoistamme Maliin ja Gambiaan.
cropped-uusi_banneri-630x400

Jossain vaiheessa aurinkoiset kertomukset jäivät taakse ja tulimme takaisin Suomeen, Jyväskylään. Ryhdyimme pikkuveljeni kämppiksiksi remonttipommin räjäyttämään taloon, jossa ei ollut keittiötä. Matkustelimme paljon. Söimme Venäjällä ja Virossa sakuskaa, houkuttelimme kirahveja luoksemme Liettuassa, seurasimme kaikkitietävää opasta Unkarissa, vierailimme suurlähetystössä Saksassa, sekosimme belgialaisesta asiakaspalvelusta ja saavuimme yöllä Ranskan rajalle, puhuimme bambaraa Barcelonassa ja palelimme Portugalissa. Asuimme vähän Espanjassa, Elchessä. Angata oli profiloitunut vahvasti matkablogiksi. Kun muutimme Vantaalle, saatoin osallistua matkabloggareille tarkoitettuihin hippoihin, sillä jostain syystä niitä järjestettiin oikeastaan vain pääkaupunkiseudulla.

Blogihippailun myötä hurahdin sisältömarkkinoinnin mahdollisuuksiin. Oli jännään kuulla, miten toisten matkabloggaajien hotellisuositukset tai vaikka kertomukset Madeirasta matkakohteena, saivat yleisön tekemään ostopäätöksiä. Minua ja bloggarikollegaani Anna-Pogoa kiinnosti kotimaan matkailun promoaminen sisältömarkkinoinnin avulla ja teimme kokeen Visit Tampereen ja kahdeksan muun bloggaajan kanssa. Meillä oli kivaa!

Edessä oli kuitenkin jotain vielä kivempaa: vauva! Nyt elämme Ebbavavvan kanssa paikallaan pysyvämpää elämää. Angata ei ole enää sataprossainen matkablogi siinäkään mielessä, että olen löytänyt itsestäni pikkuisen hullun vaatekaapin jäjestäjä-naisen. Vaatekaapin räknääminen on nykyään lempiharrastukseni! Olen aina ihaillut ihmisiä, jotka pakkaavat omaisuutensa pariin matkalaukkuun ja muuttavat jonnekin, jossa aloittavat uuden elämän. Se ei onnistuisi, jollei elämä mahtuisi matkalaukkuun. Näiden mietteiden päälle luin Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaapin, ja nyt olen ihan hurahtanut miettimään kulutustottumuksiani vaatteiden suhteen. Myös ekologinen ja eettinen muoti kiinnostavat minua enemmän, kuin ennen.
hairdresserpieni-630x473
Blogin sisällön muututtua halusin muuttaa blogini kanssa pois matkailusivustolta. Stoori osui tiellemme juuri oikeaan aikaan ja olen iloinen siitä, että voin blogata täällä. Tämä ensimmäinen Stoorissa kirjoitettu postaus on paitsi kertomus Angatasta, myös vastaus Kaijalta ja Anna-Pogolta saamaani #blogisitarina -haasteeseen. Haaste on jo sen verran kiertänyt, että muutan sitä hieman ja haastan mukaan kaikki, jotka eivät ole vielä sitä tehneet. Erityisesti muut Stooriin muuttaneet blogistit, laittakaapa näppis laulamaan! Tämän postauksen kuvituksena on nostalgiaa Senegalista ja Malista.

Tässä vielä haasteen viralliset ohjeet:

 1. Haaste on avoin kaikille bloggareille (teema voi olla mikä tahansa). Saat osallistua vasta saatuasi haasteen (ja niitähän voi toki myös pyytää, jos tiedät jonkun saaneen sen).
 2. Kirjoita ja julkaise oma tarinasi blogissasi: miten blogisi sai alkunsa, kuinka se on kehittynyt ajan saatossa ja mitkä ovat olleet merkittävimpiä taitekohtia.
 3. Haasta mukaa neljä blogia kirjoittamaan oma tarinansa. Mikäli joku kieltäytyy suorilta käsin, voit haastaa jonkun toisen.
 4. Muista ilmaista tarinasi yhteydessä linkkeineen päivineen, miltä blogilta sait haasteesi ja kenet haastat mukaan.
 5. Mikäli olet Instagramissa, käy halutessasi lisäämässä jonkin kuvasi yhteyteen tagi #blogisitarina. Näin kaikki Instagramissa olevat bloggarit näkevät, kenen kaikkien blogeissa nuo tarinat ovat nähtävillä. #Blogisitarina-haasteen käynnisti: kototeko-blogi.

Kommentit

 • Annukka

  Oi, sinäkin tulit! 🙂 Olipa kiehtova tarinan alku, pitää varmaan sukeltaa vanhoihin postauksiisi ahmimaan lisää! Ihailen ihmisiä jotka uskaltavat hypätä tuntemattomaan pelkän matkalaukun kanssa. Samaan aikaan nautin kotikissana nojatuoliin käpertymisestä, ja olen aivan liian kaavoihin kangistunut ja mukavuudenhaluinen tehdäkseni itse saman. 😉

  Hyvän mielen vaatekaappi on loistava kirja! Se mielessäni ompelen paljon itse vaatteita, ja onkin tarkoitus jossain vaiheessa avata pukeutumisen ja itse tekemisen filosofiaa blogissanikin ko. teosta sivuten. 🙂

  • Rosita

   Joo, minä tulin ihan innoissani! 😀 Linkittelin tähän postaukseen nyt blogin muuton jälkeen artikkeleita, niin on helpompi lukea vanhoja juttuja, kivaa jos sinua kiinnostaa! 🙂

   Pidä hei meille kässätumpeloille Hyvän mielen vaatekaapin hengessä joku ompeluopastus! Opetat meitä tekeen vaikka paidan! Hmm, tai ehkä se on liian vaikeaa… Pipon? Kaulaliinan ompelukoneella, ei missään nimessä neulomalla! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.