VALIKKO
12.2.2012 21:59

Bon bon Lissabon ja MALI-GHANA 2-0!

Viimeisenä päivän Lissabonissa tajusin, että olen nettiaddikti. Hotellimme oli pakettimatkaan valmiiksi kääräisty vaatimaton asuntola keskustassa, eikä siellä ollut wi-fiä, saati sitten respassa tietokonetta tai telkkarissa useampaa toimivaa kanavaa sen yhden särisevän lisäksi. Koska hotellimme oli suoraan sanottuna ankea, vietimme oikean aktiiviloman Lissabonissa ja olimme ulkona päivät pitkät kiipeillen keskustan kukkuloita ylös alas. Emme kokeneet siis hotellikuolemaa, mikä on erittäin hyvä asia kolmen päivän kaupunkilomalla.

Onneksi Lissabonissa on kuitenkin Starbucks! Viimeisenä päivänämme ennen lentokentälle menoa istuimme Lissabonin Starbucksissa ja minä innoissani surffasin puhelimellani ympäri intternettiä ja mieheni katseli maisemia ja ihmisiä ikkunasta. Lissabonissa on muuten sitten niitä ihmisiä ihan joka junaan. Kuten aiemmissa postauksissa on tullut ilmi, maahanmuuttajia riittää katukuvaa värittämään, mutta eivät paikalliset portugalilaisetkaan ole pieniä ja maanvärisiä harmajaisia. Starbucksin edessä suuressa risteyksessä maassa istui 6 punkkarin porukka, joka kerjäsi rahaa ohikulkijoilta. Kahville mennessä näimme juopon, joka nukkui keskellä katua puolityhjän viinipullonsa kanssa ja hieman pidemmällä kahvilan edustalla kaikenmoiset maskeerauksen mestarit harjoittivat elävä patsas-teatteria kadulla ihmisten heille aploodeeratessa. Lisäksi näimme vielä kukkaismekko mummon, joka lauloi hienoja lauluja valtavalla äänellä ja vibralla kadulla istuen ja rahaa tienaten. Starbuck osoittautui siis oivaksi paikaksi nettiaddikti-turistille: yhteys pelaa, eikä paikallisuus ole kuin ikkunan päässä itsestä.

Meinasimme mennä lentokentälle Aerobussilla Restauradores-pysäkiltä, mutta siinä bussia odotellessa eteemme ajoi taksi, jonka kuski huusi, että veisi meidät lentokentälle kahden bussilipun hinnalla eli 7 eurolla. Suostuimme tietysti heti, ja taksi huuteli vielä samaan kyytiin saksalaisen pariskunnan. Matkaoppaan mukaan taksimatka keskustasta lentokentälle maksaa 10 euroa, mutta tämä innokas taksikuski sai siis 14. Win-win-win ja iiiiisi mani.

Vielä tuohon otsikon toiseen asiaan, eli ihme on tapahtunut! Mali sijoittui African Cup of Nationseissa kolmanneksi voittamalla Ghanan!!! Ja vielä 2-0!!! Voi ollapa nyt Malissa nauttimasta yleisestä karnevaalitunnelmasta! Akai, Mali Akai!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.