VALIKKO
28.1.2013 19:44

Churroilla churreriassa chu-chu-chuu!

Churros con chocolate on espanjalainen parintuhannen kalorin herkku – ja aivan tajuttoma hyvä sellainen, kuten niin moni muukin epäterveellinen asia.

Churrot ovat pitkulaisia noin kolmenkymmenen sentin mittaisia rasvassa paistettuja taikinapötkäleitä, joita dippaillaan sulaan suklaaseen. Churrojen päälle voi ripotella sokeria ennen niiden kastamista suklaaseen, jos epäilee, ettei pelkän suklaan makeus riitä churrojen seuraksi.

Me kävimme churroilla Valor-suklaatehtaan omassa churreriassa, joka talouskriisin takia on nyt suljettu. Osuimme Valorin churroille churrerian viimeisenä aukiolopäivänä, mikä tuuri! Elcheläiset surevat Valor-churrerian sulkemista, sillä se oli kuulemma Elchen paras sen erinomaisen suklaan takia. Churreria oli melkein täynnä viimeisillä Valor-suklaatuotteilla herkuttelijoita vielä kahdeksan aikaan illalla. Normaalisti espanjalaiset käyvät kuulemma churroilla aamuisin ennen töihin menoa, sillä niistä saa niin paljon energiaa. Huh huh, sanon minä. Churrojen kanssa nautittava suklaa on niin tujuista tavaraa, että jopa kaltaiselleni sokerihiirelle teki tiukkaa saada kupillinen sulaa suklaata syötyä, enkä kyllä usko, että pystyisin siihen aamulla.

Onko joku käynyt kokeilemassa autenttista espanjalaisuutta syömällä churrosit chokolaatin kanssa heti auringonnousun jälkeen?

Kommentit

 • Niina

  Sama täällä, ei tulisi mieleen vetää churroja heti aamusta..Söimme niitä Barcelonassa illan viiletessä, mutta täytyy kyllä sanoa että itselle tuli vain huono olo siitä rasva- sokeriyhdistelmästä. Enpä ole sen koomin churroja syönyt, vaikka niitä lähes joka cafeteriasta saa, etenkin talvikautena. Hasta luego amigos!

  • rosita

   Kaikki hulluna hehkuttelee täällä churroja, eehehehehhee! Ehkä, kun täällä ei oo hyvää karkkia, niin täytyy saada sokeripöhnä sitten churroista.

 • Pekka

  Kokeiltu on churroja heti aamupalaksi. Kyllä sen syöminen onnistui jopa yllättävän helposti, mutta olen enemmän pekonimiehiä.

  • rosita

   Se on saavutus!

   Ehkä mun ja Niinan pitää vaan harjoitella enemmän churrojen syömistä, niin saatamme pystyä samaan suoritukseen.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.