VALIKKO
6.6.2013 16:03

Ei enää Sokeri-Saaraa, vaan mahtavaa Aaltoa

Vietin eilen upean illan Le Bonkissa Saara Aallon levynjulkkari-keikalla. Eilisen perusteella olen yhä vain varmempi, että Saara Aalto on taito-tasoltaan Suomen laulajien Top 5- listalla ja vieläpä sen kärkisijoilla.

You Had My Heart-levy on erilainen, kuin edeltäjänsä Blessed With Love. Entisellä levyllä on 10 onnellisuus-biisiä ja 4 surullisen haikeaa laulua. Entisen levyn kohdalla olin innoissani hyvän fiiliksen onnellisuus-musiikista, sillä olin tyytyväinen löytäessäni artistin, joka osaa tehdä musiikkia hyvistä fiiliksistä, eikä ole tummiin pukeutuva riutuva artisti, jonka jokaisessa biisissä ollaan siis niin rikki ja ah kun on vaikeaa – näitähän Suomessa riittää.

You Had My Heart-levy on kuitenkin monipuolisempi, kuin BWL. Saara ja Teemu ovat eronneet, ja siitä levy suurelta osin kertoo. Tuntuu siltä, että samalla, kun Saara Aalto on käynyt läpi kaikkea masentavaa, hän on löytänyt uusia tapoja säveltää ja tehdä musiikkia. Enää levy ei ole täynnä vain pianoa, jousia ja hilpeää akustista kitaraa, vaan mukana on irkkuvaikutteita, mahtavia rumpuja, sähkökitaroita ja jopa tanssittava hieman discosävyinen biisi Higher (joka oli muuten eilisen keikan paras biisi! Niin innostava! Niin riemulla esitetty!)

Saara Aaltoa on kritisoitua hänen tavastaan tehdä ”liian” mahtipontista musiikkia, jota ei voi esittää, koska keikalla ei voi aina olla mukana kymmenien henkien orkesteria. Kerronkin teille nyt, hyvät kritisoijat, että Aallon biisit toimivat keikoilla loistavasti. Vaikka kappaleita on levyä varten koristeltu ja kuorrutettu tavallista runsaammin, ne voi esittää ilman tason laskua keikalla bändiversioina – eikä vähiten sen takia, että on uskomatonta kuunnella yhtä taitavaa laulajaa livenä, kuin Saara Aalto. Mukana ollut ystäväni piti eritoten levyn nimikkobiisin You Had My Heart-bändiversiosta, vaikka ei ollut kipaletta ennen noteerannutkaan.

Livenä esitettynä erityisesti myös levyn seuraava sinkku Gotta Go nousi ihan uudelle tasolle. Radio SuomiPopin toimittaja arvioi, että tässä voisi olla levyn Suomessa breikkaava biisi, ja olen kyllä samoilla linjoilla, ellei se sitten ole Higher, johon on tähän yhtä suuret mahdollisuudet kaikessa tarttuvuudessaan. Gotta go ja Higher istuisivat tyyliltään helposti radiosoittoon.

Saaran levynjulkkarikeikalla esiintyi myös hänen pikkusiskonsa Suvi, joka oli söpö lisä iltaan. Siskokset lauloivat yhdessä biisit Shelter, Cage Bird ja My Love. My Love on tuotettu tai sovitettu paremmin Saaran uudelle levylle, kuin aikoinaan The Voice of Finlandin kokoelmalle. Saara ja Suvi esittivät eilen My Loven yhtä energisesti, kuin kaksi prinsessa-PMMP:n jäsentä ja onnistuivat tässä duossa mielestäni parhaiten. Hyvä, Aallot!

Uuden You Had My Heart-levyn haikein laulu on nimeltään Without You. Livenä se oli niin koskettava, että tuli vedet silmiin ja olisin halunnut mennä lohduttamaan Saaraa, että kyllä se siitä, eihän sitä tiedä, jos vaikka vielä palaisitte yhteen… Niisk!

Vaaleanpunaisesta hattarasta tehty Sokeri-Saara on nyt eilispäivän hahmo. Hänen tilallaan on glitterillä koristeltu, voimakas ja monisävyinen ja -värinen meren Aalto. Toivottavasti se pyyhkäisee komeasti yli Kiinan, Suomen ja Japanin.

http://areena.yle.fi/tv/1933175

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.