VALIKKO
30.10.2012 08:58

Finnairin ja Marimekon ylistyslaulu Suomen luonnolle ja Helsinki-Vantaalle

Oi ihanaa, mitä mahtavaa ja luovaa Finnair ja Marimekko ovat keksineet!

Unikko-kuvioinen lentokone ja Marimekko-peitot, tyynyt, kannut ja astiat ainakin business-luokassa! Tällä videolla Suomen brandays on minun silmissäni onnistuneinta ikinä! Jos olisin nyt jossain muualla, alkaisin heti etsiä lomalentoja Suomeen mennäkseni metsään!

Myös Helsinki-Vantaan lentokenttä on kaikessa harmaudessaan onnistuttu videolla näyttämään houkuttelevalta. Video on mitä mahtavin esimerkki siitä, miten heikoudesta tehdään vahvuus. Harmaus ei ole tylsää, vaan jykevän kiven rauhallista harmautta, joka vie aivot lepotilaan. Ensimmäistä kertaa katson harmaassa ilmassa Helsinki-Vantaata jonkinlainen kaipaus sydämessäni. Harmaa väri on nyt brändättu; sininen on Fazerin, mutta harmaa Helsinki-Vantaan!

Hyvää työtä, Finnair ja Marimekko! Onneksi olkoon onnistuneesta projektista!

http://youtu.be/QlGOkY7FcSw

Kommentit

 • teknobili

  ”Myös Helsinki-Vantaan lentokenttä on kaikessa harmaudessaan onnistuttu videolla näyttämään houkuttelevalta”

  Miten niin harmaudessaan? Helsingin kenttä on useina vuosina valittu yhdeksi maailman parhaista kentistä. Se ei ole mikään harmaa ja tylsä.

  • rosita

   Hyvä teknobili,

   tarkoitan tässä harmaan ilman ja harmaan rakennuksen yleensä niin masentavaa yhdistelmää. Katsohan videota esimerkiksi kohdista 0:05, 0:34, 3:31. Minulle on käynyt valehtelematta joka ikinen kerta niin, että kun tulen Suomeen jostain väriloisto-hyvän ilman-maasta, että Helsinki-Vantaalle saapuessa lentokoneen ikkunasta näkyy vain harmaata, harmaata ja harmaata. Eli tylsää. Juu, sisältä se ei ole harmaa, vaan kiva. Jännittäväkin jopa.

 • Veera Bianca

  Itsekin hetken hieman ihmettelin Helsinki-Vantaan synkkyyttä postauksessasi, vaikka ymmärrän kyllä siinä mielessä, että eihän se mikään värien loistokas riemuvoitto olekaan. Mulle tuo kenttä on aina vaikuttanut jotenkin modernilta ja tyylikkäältä sekä harvinaisen viihtyisältä verrattuna moneen muuhun eurooppalaiseen 🙂

  ..Yläilmoista tämän ymmärrän kuitenkin hyvin; laskeutuminen Helsinki-Vantaalle ei näytä millään tavalla viehättävältä, etenkään tähän aikaan vuodesta!

  Ja vielä tuosta Marimekosta; yritin töissä spotata tota Singaporen unikkokonetta, mutta kun se perkele saapuu ennen auringonnousua niin ei sitä juuri näkynyt vaikka silmät ikkunalasissa yrittikin tapittaa 😀

  • rosita

   Mä luulin, et toi mun yläilma-näkökulma olis tullu esiin tässä lauseessa:”Ensimmäistä kertaa katson harmaassa ilmassa Helsinki-Vantaata jonkinlainen kaipaus sydämessäni.” Mutta ei näköjään ihan selkeästi oo ajatuksista muodostunut sanoja mulla tällä kertaa 😀

   Voijjjettä, tosta Marimekon koneesta vois kyl aloittaa lentokone-bongaus harrastuksen! Lentokenttä on kyl makee työympäristö. Tykkään tosi paljon lukea sun työpostauksia!

 • Minskiloota

  Helsinki-Vantaa on ihana. <3 Ja jos joskus vielä pääsen tollaseen Finskin koneeseen missä kahvi kaadetaan porsliinikuppiin ja kroppa kapaloidaan Marimekkokuosiin niin voihan pojat. Sitten on lentäminen tehty jo liian hyväksi. 🙂

  • rosita

   Sit ku olis aika nousta koneesta, ni istuis vaan paikallaan ja kyselis, et saako tässä nukkua, ettei tartte mennä hotelliin?? Ei kai tää ny vielä lähde takas tää kone?? Yksi kierros vielä teetä?? Pliiiiiiiiiis….!!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.