VALIKKO
18.11.2012 21:55

Hämähäkki proteiininlähteenä

Voi hyvänen aika, tehtiinkö Madventuresin ensimmäinen tuotantokausi tosiaan siihen aikaan, kun Suomen markka oli vielä käsin kosketeltava kolikko?

Olemme katselleet Madventuresia tänä viikonloppuna ja kauhistelleet, mitä kaikkea sitä voikaan paistaa ravinnoksi rasvassa valkosipulin kera. Puhvelin silmät ja korvat eivät ikipäivänä olisi menneet minulta alas, hämähäkkejä taas olisin voinut maistaa.

Luin tässä taannoin artikkelin siitä, että hyönteiset ovat erittäin rikas proteiininlähde. Muistaakseni artikkelissa puhuttiin perhosentoukista, jotka sisälsivät kaksi kertaa enemmän proteiinia, kuin naudanliha! Olen nykyään hyvin kiinnostunut proteiininlähteistä, jotka eivät kumpua punaisesta lihasta tai kanasta. Syön ihan innoissani quinoaa ja jos joskus saan tilaisuuden maistaa hyönteisiä riisin ja soossin kanssa, niin ai että! Onko joku maistanut perhosentoukkia tai muita Timonin ja Pumban herkkuja?

Kaikkein kamalin ruoka, jota olen ikinä suuhuni laittanut, oli malilainen ”hiekka-ateria”. Tuo ruoka oli ilmeisesti kivikovaa hirssiä ruskeassa soossissa. Se maistui hiekalta, haisi hiekalta ja tuntui suussa hiekalta. Köyhemmät kuulemma voivat heittää sekaan ihan oikeaakin hiekkaa, eroa ei nimittäin juuri huomaa. Olo aterian jälkeen oli tietysti kuin hiekkaa syöneellä – vatsa ylösalaisin ja pari päivää ylimääräisenä laattana kylppärin lattialla.

Kauhein mahdollinen syömiskokemus, minkä mieheni on joutunut kokemaan, on pienestä metsien valloittamasta maasta, jossa on vain muutama suurempi asutuskeskus erämaan lisäksi. Maan nimi on Suomi ja suomalaisten rakastama kammotusasia maistuu suolasillin ja homehtuneen ja sitä ennen palaneen lihan sekoitukselta. Kyseessä on salmiakki. On kuulemma todella sairasta syödä sitä karkkina, karkin ideahan on siinä, että se on makeaa!

Mikä on kamalinta, mitä sinä olet syönyt? Vastanneiden kesken arvotaan mätitahnalla päällystetty kapakala-leipä ja kalanmaksaöljyä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.