VALIKKO
15.10.2015 13:37

Hämeenlinnan Vaakuna – lepoa ja rauhaa Vanajavedellä

Hämeenlinna on jokasyksyinen lähimatkailukohteemme. Kaupunki on pikkuinen, rauhallinen ja kauniin vesistön rannalla. Otamme aina Hämeenlinnassa löhöilyn kannalta ja nautimme hotellikuolemasta, vaikka olemmehan tietysti käyneet katsomassa keskustaa, sitä kuuluisaa linnaa ja Aulankoakin. Viime viikonloppuna saimme rentoutua täysillä, kun testasimme Original Sokos Hotel Vaakuna Hämeenlinnassa.image

Rempattu ja puunattu

Yleensähän näiden pienempien kaupunkien hotelliarvostelujen negislistalta saa lukea, että huoneen pinnat/kylpyhuone/tekstiilit/kalusteet kaipaisivat uusimista. Vaan eipä Hämeenlinnan Vaakunassa! Kaikki, kyllä, kaikki huoneet on uusittu ja päivitetty aikaamme sopiviksi ja viihtyisiksi.

Sokos Hotels tarjosi meille yön SuperiorX King-huoneessa. Pikkuveljeni oli yötä Vaakunan Standard Single huoneessa, joten tässä postauksessa pääsemme kurkistamaan kumpaankin huonetyyppiin. Aloittakaamme hotellin ylimmän kerroksen SuperiorX King-huoneesta.

SuperiorX King ja extraa elelyyn
image
Saavuimme hotelliin viiden aikoihin ja tuolloin aurinko paistoi suoraan huoneeseemme niin kirkkaasti, että yleiskatsauskuva siististä huoneesta jäi saamatta kuvien ylivalottumisen (ja hotellivieraiden kamojen yliäyräytymisen) takia. Vähän myöhemmin saimme sen sijaan ihailla kaunista auringonlaskua ja Hämpän simppelin eleganttia pikkukaupungin siluettia.
imageimage
 
Auringon tervehdysten jälkeen hoksasimme, että kah, täällä on skumppaa! Ja mikä vielä parempaa, Sokos Hotellien oma maskotti, Onni Orava odotti meidän vauvan sängyssä leikkikaveria. On niin parasta, kun omaa vauvaa huomioidaan! Kiitos tervetulotoivotuksista, Vaakunan väki!
imageimage
 
Huoneessamme oli oma parveke ja näkymä Vanajavedelle. Parvekkeella oli lämmin ja mukava istuskella ja olin ihan fiiliksissä pienestä kesämeinki-hetkestä partsilla. Asunnostamme ei ole parveketta, joten osasimme ottaa siitä kaiken ilon irti. image
 
Kylpyamme meiltä löytyy, mutta Vaakunan remontoidussa, tyylikkäässä kylppärissä ammeessa istuskelu oli sata kertaa ihanampaa, kuin kotona. Kuten olen aiemminkin maininnut, lempparipuuhaani hotellilomalla on hengailla paikan kylpytakissa ja tohveleissa. Onneksi Vaakunassa nämä suosikkiasiani oli ripustettu näyttävästi esiin kylpyhuoneen oven sisäpuolelle, ettei käynyt niin kuin Tampereella. image
 
Huoneessamme oli myös vedenkeitin ja teetä, kahvia ja kaakaota. En ehtinyt aamiaisella juoda kahvia lainkaan, ja siksi hypettelin tätäkin yksityiskohtaa: join Néscaféeni aamulla pakkailun ja vauvailun lomassa ennen huoneen luovutusta. Néscaféesta tulee aina mieleen aamiaiset Afrikassa. Murukahvi ei sinänsä ole ihmeellistä, mutta hyvät muistot maustavat sen paremmpaksi, kuin kelpo sumpiksi.
image
Standard Single ihan vaan hyviin uniin
Standard Single-huoneesta löytyy välttämättömät mukavuudet. Kylpyhuoneessa on suihku ammeen sijaan, työpöytä ja tuoli ovat vastassa eteisen vaatekaapin jälkeen ja 140cm leveä sänky on sijoitettu sisäpihalle näkymää tarjoavan ikkunan viereen. Veljeni varatessa huoneen oli menossa tarjouskampanja, jolloin nettivarausta tehdessä sai huoneen hinnasta 30% alennusta. Edulliset, mukavat yöunet siistissä huoneessa ja monipuolinen aamiainen tiivistävät Standard Singlessä yöpymisen meiningin.
imageimage
Risuja ruusujen seassa
Hämeenlinnan Vaakunan negislista koostuu yhdestä asiasta: hotellin pääsisäänkäynnistä. Sillä on kaksi ongelmaa. Ensinnäkin hotelliin pääsy ei ole esteetöntä, mikä aiheuttaa toisen ongelman. Koska pääsisäänkäynnin rappusia ei ole varustettu liuskalla lastenvaunuja ja pyörätuoleja varten, ei kohteessa ensi kertaa yöpyjä ymmärrä, että pääsisäänkäynti on todella pääsisäänkäynti. Me menimme pääsisäänkäynnin ohi hotellin ravintolan lasikupolin luokse, sillä ajattelimme siellä, hotellin pidemmän julkisivun puolella, sijaitsevan Oikean Pääsisäänkäynnin, josta olisi esteetön kulku hotellin respaan. Näin ei siis kuitenkaan ole, vaan pieni, rappusin varustettu pääsisäänkäynti Possentien puolella on todella Vaakunan pääsisäänkäynti. Emme löytäneet muutakaan sisäänkäyntiä hotelliin, emmekä nähneet opasteita tai saaneet neuvontaa esteettömään sisäänkäyntiin, joten oletamme, ettei sellaista hotellissa ole. Aika paha.
kuva 2
Matkaseuran huomiot
Mieheni on sitä mieltä, että menemme Vaakuunaan toistekin ja nimenomaan kylpyammeella varustettuun SuperiorX King-huoneeseen. Minä olen samaa mieltä, varsinkin, jos ei ole talvi, niin että huoneen parveketta voi käyttää ilta-auringossa löhöilyyn. Mieheni ihmetteli sellaista asiaa, ettei hotellin telkkarista näkynyt ranskankielinen TV 5 Monde-kanava. Toisaalta eipä tuo mittään, sillä kanavan uutisia voi katsoa myös netistä ja hotellissa on wi-fi ja lisäksi omassa tabletissamme toimi Soneran verkon 3G erinomaisesti vierailumme ajan.

Vauva tykkäsi ehdottomasti eniten huoneeseemme tuodusta matkasängystä. Tosin ei nukkumis- vaan leikkimistarkoituksessa. Joka kerta, kun hän nukahti syliini ja yritin hänet siirtää sänkyynsä, hän havahtui, eikä tavalliseen tapaansa laittanutkaa siirron jälkeen silmiä kiinni, vaan alkoi hihkua, kikattaa ja pyöriä kyljeltä toiselle. Matkasänky oli superjännä leikkipaikka, jonka laitojen verkkoja oli vauvasta maailman hauskinta rapsuttaa. Matkasänkyriemu ei ottanut lainkaan laantuakseen ja sitä oli ihanaa katsella!

Original Sokos Hotel Vaakuna tarjosi yön SuperiorX King-huoneessa meille, pikkuveli maksoi itse ja auringonlasku kuului luontoisetuihin.
image

Kommentit

 • Maarit Johanna

  Hämeenlinna oli mun suunnitelmalistalla Sokos Hotelleista! Harmikseni suunnitelmat muuttui enkä kerennytkään sinne. Näyttää oikein hyvältä. Uudistetut Sokokset ovat olleet poikkeuksetta todella hyviä 🙂

  • rosita

   Vähänkö oot nopee! Kommentoit tyyliin 30 sekunnin jälkeen postauksen julkaisusta 😀

   Me ei tiedetty, että huoneet on uudistettu ja mulla ainakin oli odotuksensa sellainen 90-lukulaisittain sisustettu huone. Pikkusen yllätyttiin, varsinkin kun ei oltu odotettu tuon tason huonetta vaan Standardia. Nyt ollaan ihan Vaakunan faneja!

 • ananas2go

  Ai! En minäkään tiennyt rempasta. Hotelli on muuten kyllä tuttu ja olen viihtynyt. Pitäisi piipahtaa taas pikkukaupungissa; seuraava keikka tosin käy ihan päiväseltään.

  • rosita

   Joo, rempattu on ja niin on nättiä 🙂

   Olisi kiva löytää Hämeenlinnasta vaikka joku lempparikahvila, jossa kävis vierailuilla. Toki olen bongannut Hotelli Emilian respan baarin, josta saa edukkaita erikoiskahveja. Uteliaisuutta vaan, että olisko siellä muutakin…?

 • Stacy Siivonen

  Kieltämättä esteellinen pääsisäänkäynti on aika iso moka muuten niin miellyttävässä hotellissa. Muuten pitäisin hotellia kalsean ja persoonattoman skandinaavisena kuvien perusteella. Epäilisinpä, että parveketuoli istuisi mun peffaani vähän liian tiukkaan. Erilaiset hassueläimet ovat hyvä ja tervetullut lisä, oli perheessä pikkuväkeä tai ei. Salainen ihastukseni kohde on kylpyankat ja niille kvaakkuminen. Aikuisiakin siis lapsettaa.
  Hämeenlinnaa en pidä kuitenkaan pikkukaupunkina, kun se on kooltaan aivan valtava tätä nykyä ja minulla on ollut ilo viettää Hauholla kolme yötä teltassa. Parvekkeella istuskelu on se, mitä minä kaipaan nykyisessä asunnossani. Niin ja kylpyammetta, johon tulisi se kylpyankka, kwack!

  • rosita

   Kylpyankka, siinäpä ihan mahtava vinkki hotelleille noin ylipäätään! Hyvä idea! 😀

   Määkin oon ollu Hauholla mökillä monta kertaa nuoruudessain. Pikkukaupunki siksi, että se keskusta on pikkukaupunkimeininkinen, pinta-aloista ja rajoista en tiedä mitään! 🙂

 • Ansku BCN

  Hämeenlinna, hmm, en ole varmaan koskaan siellä käynyt! Pikkukaupunkimeininki kuulostaa houkuttelevalta 🙂

  • rosita

   …tai siis ilmeisesti keskikokoisen suomalaisen kaupungin meininki on sitä, joka houkuttelee 😀

   Suosittelen, hyvin pääsee lomailun makuun ihan vaan yhdenkin yön mittaisella majoituksella!

 • Olipas hassua että puhut Hämeenlinnasta ”pienempänä kaupunkina”, sillä sehän on keskikokoinen suomalainen kaupunki. Mutta asiaan; hotelli näytti hyvältä ja vitsi Hämeenlinnaan pitäis mennä! Ajan kaupungin läpi bussilla Helsinkiin mennessä, mutta ei oo tullu mentyä sinne pidemmäks aikaa. Suomen hotelliyöt on harmillisen kalliita, jolloin kotimaamatkailu jää vähäselle. :/

  • rosita

   Eeehhehhee, paljastinko nyt tahattomasti osaamiseni Suomen maantiedossa? 😀

   Toivottavasti pääset joskus tonne yöksi, Hämeenlinna rulettaa 🙂

 • Henna /suurin onni

  Pirteän näköinen sisustus tuolla hotellihuoneessanne 🙂 Minäkin aina ajelen Hämeenlinnan ohi, pitäisi joskus pysähtyä ja vaikkapa ihan käydä siellä linnassa! Tuosta ylempänä mainitusta kylpyankasta tuli mieleen, että sellainen taisi odottaa Matkakuume-blogin perhettä toisessa Sokos-hotellissa heidän palatessaan maailmanympärimatkalta. Kiva, kun huomioivat perheen pienimpiä, ja kyllä se kylpyankka tai muu piristys tosiaan kelpaisi meille vähän isommillekin 😀

  • rosita

   Joo, kävin hehkuttamassa sitä kylpyankkaa kommentilla! 🙂 Niinpä, pienestä se on kiinni, kylpyankasta ja Onni Oravasta, ihmisen viihtyminen 😀

   Mäkin tykkäsin sisustuksesta, must se oli onnistunut osa huoneiden uudistusta.

  • rosita

   Kannattaa 🙂

 • AnnKat

  Hämeenlinna on kyllä tosi kaunis kaupunki. Liiankin usein sen läpi tulee vain mentyä bussilla tai junalla. Tuo huone näyttää kyllä kivalta. Pitäisi varmaan itsekin tehdä joku irtautuminen tavallisesta arjesta ja varata hotelliyö… 🙂

  • rosita

   Suosittelen! Tämmöisillä Hämeenlinnareissuilla tajuaa, ettei tod aina tarvitse lähteä viikonlopuksi johonkin Berliiniin, että saa tyydytettyä reissuhalunsa. Lähimatkailu riittää ja saa oikeesti rentoutua, kun voi olla liikkeellä oman aikataulun mukaan.

 • Hämeenlinnassa on vietetty lukemattomia viikonloppuja harrastusten parissa ja hämärien muistikuvien mukaan joskus yövytty tuollakin. Ei näyttänyt silloin yhtä hienolta, mutta oli kuitenkin luksusta verrattuna tavanomaisiin koulumajoituksiin tai kavereiden lattialla nukkumisiin 😀

  • rosita

   Kiva muisto! Joo, toivottavasti ei remontin jälkeen näytäkään enää samalta kun joskus meidän nuoruudessa 😀

 • Tämä oli kivan ja freesin näköinen Sokos hotelli ja superior-huone on usein hintansa väärtti.
  Olimme viikonloppuna testaamassa Sokos hotel Edeniä Oulussa, jossa kylpyhuone oli todellakin kunnostusta vailla. Meitä oli myös huoneessa tervehtimässä Ava kylpyankka, mikä sopi kylpylään oikein hyvin.

  • rosita

   Minusta tuon Vaakunan superiorhuone oli hinta-laatusuhteeltaan edullinen. No katopas, onhan noita kylpyankkoja! Helsingissä Tornissakin on 🙂

 • Hanna

  Mä kävin vasta nyt kesällä ekan kerran Hämeenlinnassa, sekin oli tosin vain pikavisiitti, jonka aikana kerittiin shoppailla uudessa kauppakeskuksessa ja kiertää kävellen se linna. Joskus voisi käydä sielläkin sisällä asti 🙂

  • rosita

   Mä en ole kaikista visiiteistä huolimatta vielä shoppaillut Hämeenlinnassa, syönyt ja juonut vaan. Toisaalta olen nykyään niin kulutuskriittinen shoppailija, että en varmaan ostaisi mitään, sillä en enää osta mitään, mitä en tarvitse välttämättä. Tai ainakin tuohon pyrin 😀

 • Meillä on mökki Hämeenlinnassa niin tuskinpa tulee siellä koskaan hotellissa yövyttyä. Ihan hyvännäköiset huoneet kuitenkin ja ei tosiaan ole päässeet vielä käytössä nuhjaantumaan! 😀 Mutta tuo sisäänkäynti on kyllä jopa suomalaiseen makuun todella vaatimaton…

  • rosita

   joo on tosiaan pikkasen liian vaatimaton, kun tällainen turisti menee siitä ohi! 😀 Toivottavasti asiaan kiinnitetään huomiota, varsinkin esteettömyyden osalta.

 • Hämeenlinna on kiva kaupunki, jossa riittää luontoa ihmeteltäväksi. Teimme viime keväänä asuntoautoreissun Aulangon alueelle ja tuolloin vasta ensimmäistä kertaa pääsin tutkiskelemaan, mitä kaikkea sieltä oikein löytyikään. Tuohon kyseiseen hotelliin en välttämättä menisi itse, sillä haen yleensä vähän pienempiä majapaikkoja, mutta oikein siistiltä ja toimivalta se kyllä näyttää! 🙂

  • rosita

   Autanko on ihana! Siellä alkaa aina Sibelius soimaan päässä.

 • Heidi

  Hämeenlinnassa on tullut käytyä lähinnä työn puolesta, ja taisinpa viimeksi olla juuri tuossa Sokos-hotellissa. Onhan ne useimmat Sokos-hotellit vähän persoonattomia, eivätkö aiheuta mitään vau-elämyksiä… Mutta kivalla paikalla, joten saatan sinne toki uudestaankin mennä, jos tulee reissuja sinnepäin.

  • rosita

   Toi Vaakuna on ihan juna-aseman vieressä, junalla tullessa siis kaupungin kätevin hotelli 🙂

 • Kivan moderniksi on huoneet uusittu. Kun matkustan yksin, otan aina kahden hengen huoneen, koska kokemukset yhden hengen kapeasta sängystä miniminihuoneessa ja korkeintaan 20 euroan säästö ovat opettaneet. Siksipä oli positiivista, että yhden hengen huoneessakin sänky oli ihan reilu, vaikka huone muuten aika pikkuruiselta vaikuttikin.

  • rosita

   Tuo yhden hengen huone toimii myös kahden hengen huoneena leveämmän sängyn ansiosta. joo, aika pieni huone olikin ja pelkistetty, jos tuonne olisi laittanut lapsen matkasängyn niin ahdasta olisi tullut! Yhdelle tai siististi matkatavaransa hotellissa säilyttämällä pariskunnalle huone on ihan passeli 🙂

 • Terhi / Muru Mou

  Onpas kivan näköiset huoneet! Eroaa kyllä edukseen siitä Sokos Hotellien vanhasta mitäänsanomattomasta sisustuksesta. Voisin yöpyä tuolla! 🙂

  • rosita

   Mäkin tykkään uudesta sisustuksesta! Oikein viihtyisää!

 • Näyttää oikein mukavalta ja viihtyisältä tuo teidän huone! Täytyy laittaa hotelli muistiin jos Hämeenlinnassa liikkuu. 🙂

  • rosita

   Tuonne on ainakin helppo löytää. Ja huomasin, että useammankin Sokos Hotellin nimi on Vaakuna. Jos haluaa hotelliin uudessa kaupungissa, voi kysyä aina ohjeita Vaakunaan, suurella todennäköisyydellä sellainen on olemassa!

 • Jenni / Unelmatrippi

  Kivalta näyttää tuo hotellin sisustus, mukavan raikas ja moderni! Kelpaisi kyllä yöpyä. Onneksi ne sellaiset ikivanhat kokolattiamatot ja kukertavat verhot alkavat olla historiaa.

  Jäin oikein miettimään, olenko käynyt Hämeenlinnassa (mielestäni kyllä, mutta se on ollut joskus kakarana). Miksipäs sitä ei sielläkin joskus piipahtaisi. 🙂

  • rosita

   Kukertavat! Ehheh, miten hauska sana! 😀

   Joo, ei oo kyllä vanhaa ysärityyliä ikävä 🙂

 • Tiia/reisereise

  Heh, mä olisin kuvaillut kaupunkia pienemmän puoliseksi myös. Hotelli näyttää kivalta. Pari kertaa HML:ssa olen käynyt, Aulanko on tosi kaunis paikka.

  • rosita

   Joo, musta tuntuu, että kaupungin koon voi ihan hyvin arvioida sen fiiliksen perusteella! 🙂

 • Sanna / From London

  Tosi kivannäköinen tuo huone kyllä! Harmi, kun Suomessa käy suhteellisen harvoin ja silloinkin punkkaa vanhempien tai kavereiden nurkissa… Täytyy ehkä lähteä kaupunkilomalle ens kerralla. 😛

  • rosita

   Lähimatkailu on parasta, silloin ei ole turhia paineita, että pitäis nähdä kaikki tehokkaasti, vaan saa nauttia hotellista. 😉

 • Kohteena maailma

  Hämeenlinna kuuluu siihen harvaan joukkoon Suomen kaupunkeja, missä en ole ikinä ollut yötä vaikka siellä usein olen ollut. Moottoritie on kuuma Tampereelle, joten kauaa ei tarvitse ajella, että on kotona. Siitä syystä Hämeenlinnan yöelämä ja ravintolakulttuuri on kyllä vierasta. Hämeenlinnassa itseä kiehtoo Aulanko ja Hämeen linna, itse kaupunki ei vaikka Vaakunan ja Hämeen linnan välinen alue maisemallisesti ihan kiva onkin. Ehkä suurin merkitys on sillä, että en tiedä yhtään asemakaavaltaan onnistunutta kaupunkia maailmassa, minkä keskustan halkaisee moottoritie.

  • rosita

   Vastasin jo tähän kommenttiisi, mutta vastaukseni on hävinnyt bittiavaruuteen… Piti sanomani että se on aina paha, kun moottoritiellä kaupungin ohittaminen on niin viuh vaan-hommaa.

 • Anne

  Kyllä Hämeenlinnan Vaakunaan on esteetönkin sisäänkäynti. Se löytyy sieltä sisäpihan puolelta, jossa on myös parkkipaikka.

  • rosita

   No voi käki! Oispa tuo tiedetty/löydetty/meille opastettu/asiasta kysytty!

 • lena / london and beyond

  Ah parvekkeet! Meidän nykyisessä asunnossa on parveke, mikä on ihan parasta kerrassaan. Oon ottanut tästä ilon irti täysin, vaikka aika kylmää Saksassa onkin 🙂 Mä oon koko päivän lueskellut hotellipostauksia, kiva saada reissuinspiraatiota hotellien kautta!

  • rosita

   Meillä oli viimeksi parveke kun asuttiin Espanjassa Elchessä. Se oli kyllä ihana, elämänlaatua kohottava asia. Kahvi parvekkeella on parasta!

 • Pirkko / Meriharakka

  Jotenkin Hämeenlinna on espoolaiselle liian lähellä … vuosia sitten työmatkoilla viimeksi tuolla suunnalla on tullut pysähdyttyä, ehkä pitäisi 🙂

  • rosita

   Hämeenlinna on just ihanan lähellä! 🙂 matala kynnys lähteä!

 • Hämeenlinna on kiva kaupunki! Siellä tulee käytyä monta kertaa vuodessa, mutta koska miehen suku asuu siellä, hotelleita ei ole tullut kokeiltua sympaattisessa hotelli Emiliassa vietettyä hääyötä enempää.

  • rosita

   Mekin ollaan yövytty Emiliassa! Sen aamiainen on tosi kiva ja saa halavalla tilattua huoneeseenkin!

 • Jenna / Journey Diary

  Kelpo hotellilta vaikuttaa 🙂 Oon käynyt Hämeenlinnassa varmaan vaan pari kertaa, mutta kiva paikka!

  • rosita

   Kelpo hotelli kelpo kaupungissa 🙂

 • Lotta Watia | Unagidon

  Toi on kyllä aina kiva, kun hotellihuoneesta löytyy parveke. Se on aika harvinaista herkkua, varsinkin Suomessa. Kivan näköinen tuo superior-huone noin muutenkin.

  • rosita

   Munkin mielestä juuri tässä hotellissa Superiorin hinnalle sai kunnolla vastinetta. Mielummin siihen ku standardiin!

 • Sukellus Asiaan

  Hieno juttu, että vertailitte kahta eri huonetyyppiä. Välillä sitä miettii, mistä se hintaero huoneisiin tulee, mutta tässä tapauksessa ainakin vaikutti löytyvän käyvät perustelut.

  • rosita

   Kiitos kehuista, itsekin olin tyytyväinen, että pääsimme konkreettisesti näkemään, mikä siinä superiooressa maksaa! 🙂 ja tuli huomattua, että kyllä sille rahalle vastinetta saa tuossa hotellissa ainakin.

 • Jouni Kämäri

  Kiitos Ihana Rosita, että kävitte hotellissamme. Toivotan kaikki tervetulleiksi Vaakunaan. Olemme remontoineet huoneemme ja kylpyhuoneemme. Keväällä 2016 olemme aikomassa uusia hotellin aulaa ja vastaanottoa ja haluaisin, että saisimme kuntosalin myös. Hotellin pääovea olemme katselleet ”sillä silmällä” ja sitä pitää ”freesata” myös. Hyvää Joulun odotusta Teille! Terveisin Jouni / Vaakunasta

  • rosita

   Kiitos mitä ystävällismielisimmästä kommentista, Jouni Kämäri! Kuvailemasi muutokset kuulostavat tosi kivoilta, tulemme mielellämme katsastamaan niitäkin aikanaan. Sokos Hotelsien kanssa on aina niin mukavaa tehdä yhteistyötä, mutta te hämeenlinnalaiset keräsitte extrapisteet sympaattisuudellanne. Kiitos vielä teille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.