VALIKKO
19.10.2014 22:18

Hämeenlinnan vaihtoehto ketjuhotelleille: Hotelli Emilia

*Yhteistyössä Hotelli Emilia

Tämä postaus on syntynyt viime hetken aamuinspiraatiosta.

Tiesimme jo pitkään olevamme tulossa viettämään opettavaista, ranskan ja suomen kielen täyteistä päivää lauantaiksi Hämeenlinnaan. Keskittynyt kuunteleminen ja oppiminen ovat energiaa vieviä asioita, joten ajattelin itsekseni, että olisipa mukava jäädä puheiden kuuntelemisen jälkeen yöksi Hämeenlinnaan sen sijaan, että ajaisimme väsyneinä kotiin. Unohdin sitten arkeni pyörityksessä koko asian, kunnes perjantaina, vapaana aamunani, tajusin, että nyt on googlattava hotelleja.

Ajattelin heti, ettemme tällä kertaa menisi suureen ketjuhotelliin, niissä on tullut yövyttyä tänä vuonna. Yksityinen Hotelli Emilia löytyi Googlen hakutuloksista ekalta sivulta. Palkitsin Emilian onnistuneen googleoptimoinnin ja klikkasin sivut auki.
pääsisään
Hotelli Emilian nettisivujen sisältö herätti heti minussa, pihissä säästäjässä, innostusta. Äkkilähdöt-nimisen otsikon alla mainostetaan viime minuutin huonehintoja. Jos varaa huoneen viime tipassa, saa sen edullisemmin. Toistaiseksi voimassa olevalla sunnuntaitarjouksella standardihuoneen saa seitsämällä kympillä. On myös hotellipakettitarjouksia, joihin sisältyy huone ja mukavia extroja, kuten kylpyläliput, illallinen ja kuohuviiniä. Sain myös hotellinjohtaja Ryöpyltä tiedon seniorihinnoista ja opiskelijahinnoista: seniorit saavat -10% alennusta normaalihuonehinnoista ja pakettihinnoista, opiskelijat taas saman alennusprosentin normaaleista arkihinnoista. Emiliassa kannattaisi siis majoittua kahdeksankymppistenkin kanssa joskus.

Hotelli Emilia sijaitsee aivan Hämeenlinnan keskustassa, Raatihuoneenkadulla. Hotelliin sisään astuessa osuu ensimmäisenä silmään hotellin yhteydessä olevan kahvilan/baarin hintoja mainostava ständi, jota katsellessa ajattelee, että tuostapa saisi varmasti hyvät ja edulliset kahvit. Me suuntasimme kuitenkin suoraan pikkuiselle respan tiskille ja huoneeseemme. Täyttelin muuten väsymyspäissäni matkustajailmoituksen ihan miten sattuu! En voinut olla ajattelematta, että mitähän respan mukava tyttönen tästä ajattelee, tietääköhän hän minun olevan matkabloggaaja, ja ihmettelee nyt, että voiko olla totta, ettei matkabloggaaja ennen ole matkustajailmoitusta väsännyt? Mutta hei, aina se jossain ontuu, kuten tiedämme.

Huoneemme oli neljännessä kerroksessa. Sympaattinen ja hyväntuoksuinen majapaikkamme oli yksinkertaisuudessaan kutsuva yösija. Pidän yksityiskohdista ja huoneemme paras yksityiskohta oli tyynyillemme asetellut suklaakarkit! Karkki tyynyllä-perinne ei kuulu nykyään monenkaan hotellin konseptiin, siksi ilahduin tästä eleestä niin kovin. Tuli suorastaan nostalginen olo!
sänkypöytäkarkit
Hotelli Emilian aamiainen erottaa sen edukseen ketjuhotelleista. Heinäkuussa ketjuhotellin aamiainen muistutti erehdyttävästi työpaikallani lentokentällä sijaitsevan raflan buffet-aamiaista, joka jäyti vähän juhlafiilistäni tuolloin. Hotelli Emilian aamiainen oli klassinen kylmän ja lämpimän aamiasen yhdistelmä hotellin omalla näkemyksellä twistattuna.
aamianensaliaamiaiskahviaamiaista
Emilian aamiaispöydästä lötyy kaksi paikallista erikoisuutta. Jääkellarin lohi valmistetaan hotellissa itse ja Emilian palvikinkku tehdään hotellin toiveiden mukaisesti. Palvikinkku oli pehmeää ja jollakin tavoin hunajaisen makuista. Se oli myös hyvin täyttävää. Ajattelin itsekseni, että olisi kannattanut jättää munakasrulla välistä ja syödä sen sijaan vähän lisää palvikinkkua!
aamiaspalviaamiaismehut
Emilian aamiaisesta löytyy vielä yksi ehdottomasti mainitsemisen ja kokeilemisen arvoinen asia: aamiainen huoneeseen-palvelu. Se, mikä tässä palvelussa on erinomaista, on mm. sen hinta. Se maksaa vain viisi euroa. Vitska, femma, vitonen on edullisinta, mitä olemme Suomessa aamaisesta huoneeseen maksaneet. Minä olen aamuvirkku ja menen mielelläni rauhassa syömään buffaan. Mieheni taas ei pääse sängystä ylös aamuisin, jos ei ole pakko nousta, niin että aamiainen huoneeseen on hänelle mieluisa osa hotellissa rentoutumista.
aamiainenhuone
Hotelli Emiliassa päivitystä kaipasi mielestäni kylppärin lattialaatoitus, ainakin suihkusta kuluneimmalta kohdalta. Ehkä myös pesuallasta koristavat ysärikoukeroiset laatat. Tai no, jos ne jättää paikalleen ne voivat kyllä hyvin pian olla taas muotia. Vaihtaisikohan Jyrki Sukula ne, vai pelaisikohan hän retrokortin niiden kohdalla?

*Hotelli Emilia tarjosi yön bloggarille ja avecille 2hh standardihuoneessa aamiaisineen.

Kommentit

 • ananas2go

  Kiitos kivasta ja perusteellisesta postauksesta! Minullakin on Emiliassa yöpymisestä hyviä muistoja, ja hotelliväen kanssa oli hauskoja hetkiä.

  Joskus Oulussa asuessani tulin Hämeenlinnaan yöjunassa ja laahustin anivarhain aulabaarin aamiaisvaihtoehdosta nauttimaan. Herkullista sekin!

  • rosita

   Meille yö Hotelli Emiliassa oli ihan ensimmäinen, mutta ei varmasti viimeinen! Tuo aamiainen huoneeseen oli niin mahtava juttu että!

 • satuvw

  Yksityisiä hotelleja löytyy Suomesta harmittavan vähän, tai siis ainakaan sellaisia missä olisi mukava majoittua… Vähän samalla fiiliksellä lähdimme kohti Tampereen ”minilomaamme”, mutta päädyimme loppujen lopuksi Rosendahlin Scandiciin. Ihan jees, mutta ei mitään erikoista. Tuo Emilia vaikuttaa kyllä ihan kivalta paikalta. Ihan heti en keksi koska olisimme Hämeenlinnaan menossa, mutta jos sinne päädyn, olisi kiva kokeilla! 🙂

  • rosita

   Kiitos kommentistasi, Satu!

   Joo, on totta, että yksityiset majoitusmestat Suomessa on enimmäkseen motelli tai hostelli-osastoa. Tampereelta mieleen tulee Hotelli Ville, jossa olemme joskus yöpyneet. Se on myös ihana, mutta siellä on ”itsepalvelu”: huoneita voi varata ilmeisesti vain netistä, eikä respaa ole, vaan avaimet haetaan samassa rakennuksessa sijaitsevasta baarista, joka on melkoinen nähtävyys sekin! Oikeen paikallinen pubiruusujen kohtauspaikka.

   Hotelli Emilia täytti tosiaan kaikki mukavan hotellin vaatimukset, sinne vain kokeilemaan! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.