VALIKKO
28.1.2015 09:15

Herkkupehvan pullaparatiisi

….eli Tallipiha, Tampereen tunnelmallisin kahvila.

Oletteko joskus käyneet kuolaamassa jonkin konditorian tai kahvilan vitriinissä toinen toistaan herkullisimman näköisiä leivonnaisia, ja sitten tokaisseen kaverillenne, että: ”Mä haluaisin maistaa näitä kaikkia” ?

Me #blogggaritmansessa-tyypit saimme oikeasti tehdä niin Tallipihan kahvilassa! Osallistuin elämäni ensimmäistä kertaa leivostastingiin! Kokemus oli hykerryttävä. Vaaleanpunainen, sokerihuurrutettu, kermavaahdon pehmeän valkosuklainen ja karamellisoitu.

Tallipihan kahvila on mitä tunnelmallisin paikka varsinkin näin talvisaikaan. Kahvilan tuolit on koristeltu valkoisilla taljoilla ja kynttilät palavat joka pöydässä. Luulen, että kesällä vanhanajan tunnelma löytyy Tallipihan ulkomiljööstä niin tehokkaasti, ettei sisällä tarvitse välttämättä olla. Kesällä Tallipihassa toimii useampikin yrittäjä ja menoa riittää. Talvella taas on ihana katsella kahvilan lämpimistä sisätiloista ulos pimeyteen teetä siemaillen.

image

Mutta nyt siis itse asiaan eli tarjoiluun! Tallipihan kahviossa oli tarjolla kahta eri kahvipaahtoa ja miljoonaa teelaatua. Olen muutama kuukausi sitten päässyt kofeiiniriippuvuudesta eroon ja vaikka kahvin ystävä olenkin, käytin takaisin saatua valinnanvapauttani lämmikkeen suhteen ja valitsin juotavaksi hedelmäistä vihreää teetä, nam. Kahvitkin tuoksuivat ihanalta, odotan erityisesti Anna-Pogon tulevaa kahvianalyysiä hänen blogissaan. Kakkuja, pullia ja leivoksia löytyi maistettavaksi kahdeksaa erilaista. Ehdottomaksi suosikeikseni nousivat pehmeällä vaahdolla täytetty suklaamuna, mansikalla maustettu tuulihattu ja ikiaikainen suosikkini, eli perinteinen voisilmäpulla.

image
imageimage

Tallipihan kahvilaan voi tutustua kotisohvaltaan katsomalla Suomen paras leipomo-sarjaa, joka pyörii telkussa parhaillaan. Tampereen matkailualan yrittäjillä näkyy olevan hyvä yhteishenki, kas tässä kahvilan omistaja Susanna ystävänsä Hiking Travel HITin Liisan kanssa:

image

Turistin kannalta katsottuna Tallipihan 1800-luvun miljöö sijaitsee näppärästi Finlaysonin vieressä. Ennen kahvilassa vierailua kävimme Liisan opastamana tutustumassa vanhaan tehdasalueeseen, josta kuulimme jänniä tarinoita. Niistä lisää myöhemmin!

Tallipihan kahvila tarjosi bloggareille kahdeksan kierrosta herkkuja. Mielipiteet tarjottavista ovat peräisin omasta vatsastani.

Kommentit

 • Maria

  Oi, noi kakut oli kaikki ihania! Vieläkin haikailen perään 😀

  • rosita

   Mä taas haikailen tota tuulihattua, se oli ihanaa! Koska mennään taas Tampereelle?! 🙂

 • ananas2go

  Tallipiha oli iiiihana paikka, jopa niin ihana, että onnistuinkohan kerrankin nauttimaan analysoimatta. No, Tampereen-muistoja kyllä tulee päivityksiin vielä monta. Välissä piipahdellaan matkamessuilla ja muissakin bloggausmietteissä.

  • rosita

   Oho, sitten on ollut herkut kohdillaan, jos Anna unohti analysoinnin! 😀

   Tallipiha pääsi kyllä yllättämään, mulla ei ollut mitään odotuksia siitä kahvilasta. Nyt se on varmasti joka Tampereen reissun suosikkikohde 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.