VALIKKO
9.1.2013 10:01

Herra Gonzales ja uusi uuni

Tullessamme Espanjaan odotimme kohtaavamme afrikka-meininkiä aikataulujen suhteen. Täällä asuu kuulemma vain sellaista ”mañana, mañana-porukkaa”, ja kaikki tehdään, kunhan ehditään.

Olemme itse luontaisia myöhästelijöitä, joten pieni koko kansakunnan viivyttely ei haittaa meitä. Välillä kokouksissa käy takapenkissä myöhästelijöiden takia sellainen kuhina, että oma menetetty viisi minuuttinen ja ovelta hiirenhiljaa suoraan penkkiin-tyylinen saapuminen paikalle ei aiheuta kasvoille edes anteeksipyytävää ”olen myöhässä”-hymyä.

Vuokraisäntämme Herra Gonzales ei ole minkäänlaisen mañana-filosofian kannattaja. Olimme luulleet, ettemme osaa käyttää uuniamme, koska emme saaneet sitä kuumentumaan. Vuokraisännän vaimo tuli paikalle ja kokeiltuaan uunin toimintoja totesi, että uuni on rikki ja sanoi kertovansa asiasta miehelleen. Samalla hän kertoi, miten harmillista on, etteivät aiemmat vuokralaiset olleet sanoneet mitään toimimattomasta uunista, jotta he olisivat voineet korjata sen ennen tuloamme. Edelliset vuokralaiset olivat Equadorista ja heidän taloutensa ilmeisesti kosahti yllättäen, sillä he lähtivät asunnosta yhtäkkiä ilmoittamatta jättäen kahden kuukauden vuokrat ja laskut maksamatta. Tällaisen surullisen tarinan kuultuamme aloimme vakuutella vuokraemännälle, ettei meidän takiamme tarvitse kutsua korjaajaa tai hankkia uutta uunia, emmehän asu täällä kuin kolme kuukautta. Onhan se nyt ärsyttävää, että menettää vuokralaisten takia jatkuvasti rahaa lyhyen ajan sisällä. Vuokraemäntä sanoi kertovassa asiasta miehelleen, jotta tämä voisi päättää, mitä tehdään.

Ehkä kaikki Herra Gonzalesit ovat lisänimeltään Speedyjä, sillä kaksitoista tuntia tapahtuneesta myöhemmin Herra Gonzales kävi kokeilemassa uunimme korjausta ja siinä epäonnistuttuaan vei koko laitteen mennessään. Tunnin päästä Gonzales palasi ihkauuden teräksen värisen uunin kanssa, asensi sen paikalleen ja toivotti hyviä ruoanlaittohetkiä. Hän lähti taas palatakseen hetken kuluttua uudestaan valtava tekokukka-asetelma mukanaan, jonka halusi antaa meille lahjaksi eteisen käytävän pöydälle. Lisäksi hän ilmoitti vaihtavansa ulko-ovemme vieressä olleen lampun, kun oli hoksannut sen palaneen ravatessaan ovellamme monta kertaa päivän aikana.

Muchos gracias, Herra Gonzales! Nyt on lamppu, uuni ja itseni kokoinen tekokukka-asetelma! Kyllä näillä kelpaa.

P.S. Täältä ne liput sinne Matkamessuille!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.