VALIKKO
16.11.2015 22:54

Hetkisiä hienoisia

Olen ollut ihan pähkinöinä siitä, että Suuri Vaatetilitys 2015-haasteeni on otettu muiden bloggareiden taholta innolla vastaan! Esimerkiksi Täti Oranssi, Kolmistaan-Karoliina ja Villa Foxin emäntä ovat jo tunnustuksensa tehneet. Samalla kun iloitsin näistä postauksista, hoksasin häpeissäni, että onhan minuakin haastettu ainakin kaksi kertaa viimeisen puolen vuoden aikana, enkä ole pannut tikkua ristiin niihin vastaamiseksi. Asia korjaantuu nyt. Puolustuksekseni on sanottava, että päivänä, jona sain Reisereisen Tiialta pienistä hetkistä kirjoittamisen haasteen, olin synnyttämässä. Että sen piikkiin menee ne pari kolme haastepäivän jälkeistä kuukautta. Muut kuukaudet vaan…menivät. Johonkin, kuin tuhka tuuleen Babitzinien kanssa. Piuh pauh pelistä pois.

Tiian haasteessa pitää kertoa kaksi pientä ja vaatimatonta, mutta samalla mieleen ikiajoiksi painunutta matkamuistoa. Minä muistin samantien kaksi hetkeä Malista, Bamakosta. Ensimmäinen hetkeni on kuin suoraan Länsi-Afrikan matkailua edistävästä mainoksesta. Ihan täydellinen T.I.A moment. Chilax- meiningin perusoppia.

Eräänä aamuna minun piti lähteä kotikorttelistani Bamakon Niamakorosta kohti keskustaa. Yleensä liikuin paikallispikkubussilla eli sutramalla. Sutramat ovat vihreäksi maalattuja pakettiautoja, joiden sisäreunoja kiertävät penkit, joissa matkustajat istuvat kuin kanat orrella. Kyyti maksaa pari hilua. Tuona aamuna, jona keskustaan halusin, kaikki Niamakorosta lähtevät sutramat olivat täynnä. Otin siis taksin, jolla kyyti maksaa pari seteliä. Tai setelin ja kolikon, jos on hyvä tinkimään. Taksikuski kuunteli radiota ja vaihteli ajaessaan kanavaa. Yhtäkkiä sattui kuulumaan Bob Marleyn No, Woman, No, Cryn alkutahdit, kuski huusi JEAH ja laittoi volyymiä isommalle ja alkoi laulaa mukana. Samalla tulimme tieosuudelle, joka on todella pitkä alamäki ennen keskustaan vievien siltojen ylittämistä. Kuski päästi vaihteen vapaalle ja antoi taksin rullata alamäkeä turhia jarruttelematta. Lämmin viima suhisi, tukkani hulmusi, Marley ja taksikuski kailottivat, aurinko lämmitti, hiekka ja savu tuoksuivat, työläisten ahkeroidessa kaikkialla kilisi ja minä ajattelin, että Afrikka on ihana!

Toinen ikimuistettava hetki onkin sitten sieltä Bamakon keskustasta. Olin tullut sutramalla Raidalle (päätepysäkki keskustassa) ja olin menossa kylään mieheni perheen luokse. Tuolloin hän ei vielä ollut mieheni, mutta tässä ikimuistettavassa hetkessä on jotain, jonka takia hän on mieheni nyt. Kävelin päämäärääni kohti, mutta eksyin pienen keltaisen moskeijan luo. Soitin tulevalle miehelleni ja pyysin häntä hakemaan minut, kun en muistanutkaan, miten heille tullaan. Hetken odotettuani hän saapui paikalle punaisessa T-paidassa ja sinisissä kollareissa. Jännästi muistan hyvin tarkasti nämä vaatteet, kun hän ei muista edes omistaneensa mitään niiden kaltaistakaan. Asiaan, kun kävelimme yhdessä eläväisen Bamakon Bagadadgin katua, tunsin, että tää on siistii! Siis niin siistii ja tuo tyyppi on uuuuuu niin siisti! Siistii kävellä sen kanssa tässä ja se on niin siististi täällä huudeillaan ja tää on tosi siiiistiiii-iiiiik! Olin ihan mykkänä hänen ja tilanteen siisteydestä! Se oli hieno tunne!

Noiden hetkien jälkeen on tapahtunut paljon, mutta… meillä on vieläkin siis niin siiiistiii! Ihan hullun siistiii!

"Siiiistiiiii", määkivät afrikkalaiset vuohet kuorossa <3

”Siiiistiiiii”, määkivät afrikkalaiset vuohet kuorossa <3

Kommentit

  • Tiia

    Ensin pyörittelin silmiäni punaiselle t-paidalle ja sinisille verkkareille. Sitten muistin oman tulevan mieheni laulamassa Pientä ankanpoikasta. 😀

  • Maria

    No woman no cry hetken oikein tunsi tänne asti 🙂 varmasti upea fiilis!
    Mulla on edelleen sun haaste ja ajattelin tehdä sen joulukuussa kun mietiskelen kulunutta vuotta. Saan sitten mietittyä mihin rahani tuhlasin sekä vaate että reissumielessä 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.