VALIKKO
1.2.2013 00:29

”I gave that man directions even though I didn’t know the way”

Elcheläiset ovat tänään opastaneet meitä otsikon mukaiseen Homer Simpsonia jäljittelevään tyyliin. Kiitos Elche!

Ensi viikolla saamme vieraita Suomesta ja haluamme mennä heitä vastaan lentokenttäbussilla. Lentokenttäbussipysäkin selvittäminen ei ollut aivan yksinkertaista.

Löysin netistä lentsikkabussin aikataulun ja oikein kartan, joka opasti bussipysäkille. Koska katu, jolla se sijaitsi, oli kartan perusteella suunnilleen tuttu, en kirjoittanut osoitetta muistiin – virhe.

Aloitimme pysäkin etsimisen ilmeisesti sokeutumalla väliaikaisesti, sillä etsimämme kadun nimi ei ottanut silmään minkään talon seinällä, vaikka kuinka pyörimme sen oletetuilla kulmilla. Koska emme pärjänneet omin nokkinemme, päätimme kysyä apua vastaantulijoilta – virhe.

”Voi, olette ohittaneet kadun! Kävelkää kolme poikkikatua takaisin, ja siellä se on!”

”Teidän pitää kääntyä vasemmalle ja mennä kolmen poikkikatua yli, siellä se on!”

Ylitimme poikkikatuja edestakaisin ja vasemmalle, kunnes viimein yksi nuori ihminen oikeasti neuvoi meidät kadun olinpaikkaan. Oli muuten todella pitkä katu. Kävelimme taas pysäkin oletettuun suuntaan, mutta emme nähneet millään pysäkillä mainintaa lentokenttäbussista. Kysyimme siis taas apua elcheläisiltä – virhe (monennellakohan kerralla sitä ihminen oikeasti oppii virheistään?)

”En minä tiedä, ei kai täältä mitään lentokenttäbussia mene”

”Voi kuule, lentokenttä on Alicantessa, eikä täällä Elchessä!”

”Pysäkki on tuolla toisessa korttelissa juna-aseman vieressä, juu, juu. Sieltä pääsee vaikka Santa Polaan bussilla, varmasti pääsee lentokentällekin!”

”Se on tuolla kilometrin päässä takanasi, tuolla apteekin edessä”

Edellä mainitut ”neuvot” ajoivat meidät pyörimään ympyrää hyvin eksyneen näköisenä. Olimme ilahtuneita kuullessamme tuttavamme äänen yllättäen selkämme takaa kysyvän, minne olimme menossa. Onneksemme hän tiesi ihan oikeasti, missä pysäkki sijaitsee. Hän oli itse ottanut bussin lentokentälle toissa päivänä, koska oli mennyt vastaan Dubaista saapuvaa ystäväänsä. Bussipysäkillä ei ollut minkäänlaista mainintaa lentokenttäbussista tai sen aikataulusta, ehkä Elchellä ei talouskriisin takia ole varaa tulostaa niitä. Hauskaa on, että olimme kävelleet pysäkin ohi ehkä kahdeksantoista kertaa sitä etsiessämme.

Afrelche-meininki jatkuu, eikä loppua näy!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.