VALIKKO
31.5.2013 10:06

Ihanan ranskalainen sveitsiläinen blogi

Pariisin kauneus ja ranskalainen hienostuneisuus ovat Angatan toimitukselle arvoituksia. Olemme käyneet useampaan kertaan Pariisissa näkemättä sen romanttisuutta ja herkän pitsistä kaihoisaa kaupunkia. Olemme Pariisissa törmänneet vain Euroopan suurkaupunkiin, jossa puhutaan ranskaa lähes slanginomaisin sananlyhennyksin ja konekiväärin nopeudella, sekä nopeasti käveleviin business-ihmisiin ja kylmään ilmaan. Harmillista sinänsä, sillä haluaisimme niin nauttia Pariisista, edustaahan se afrikkalaisille eurooppalaista unelmaa ja eurooppalaisille maailman romanttisinta kaupunkia.

Olen kuitenkin löytänyt blogin, joka edustaa kaikkia niitä suloisia mielikuvia Pariisista, joita kaikista maanosista tulevat haluavat nähdä ja uskoa todeksi. Hauskaa on se, ettei blogi kerro Pariisista, eikä kirjoittaja ole ranskalainen, vaan sveitsiläinen.

Tämä Sveitsin pariisilaisin blogi on nimeltään Maman Taupe ja se kertoo vauvan ja vanhempien elämästä. Blogi ei ole nimestään huolimatta mikään sosekokeiluista kertova oranssi mammablogi, vaan täynnä pieniä kukkasia, suloisia lautasliinoja, herkullisia leivoksia ja suklaata, aamukuvia kiharatukkaisesta suurisilmäisestä tyttölapsesta ja kauniita kuoseja ja kattauksia. Kaikki tämä ja ranskaksi kirjoitettua sujuvaa kerrontaa, ja olen taas valmis ostamaan ne lennot pitkälle viikonlopulle Pariisissa!

Jospa kuitenkin kokeilisin matkustaa Pariisin sijasta Berniin. Voihan olla, että nuo Pariisi-nystyröitä aivoissamme innoittavat mielikuvat stimuloivatkin todellisuudessa ranskankielistä Eurooppalaista kulttuuria ihannoivia nystyröitämme, ja koska Pariisi on kuuluisin ranskankielinen kaupunki, luulemme aina kaikkea hienostunutta ja söpöä ranskan kielellä höystettynä nähdessämme haluavamme Pariisiin, vaikka todellisuudessa halajamme noita suloisia ja romanttisia kokemuksia, joita voisikin sitten saada ennemminkin vaikka Sveitsistä, kuin Ranskasta.

Kuulostaa vain sata kertaa hienommalta kertoa lähtevänsä viikonlopuksi Pariisiin,kuin Berniin. En ennen googlettamista edes tiennyt, että Sveitsin pääkaupunki on Bern.

Joka tapauksessa, tutustumaan ihmeessä Maman Taupe-blogiin! Ja kaikki te, jotka olette saavuttaneet ihanan haitari-musiikki-romanttis-macarons-Pariisiin, kertokaa kokemuksistanne! Mihin Pariisissa pitää mennä, että odotukset kaupunkia kohtaan käyvät toteen?

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.