VALIKKO
11.4.2012 21:07

Ikuinen nuha ja nauretut Ystävät

Minulla on nyt ollut nuha noin kolme viikkoa. Se ei osoita poistumisen merkkejä, eikä nenäni varmaan koskaan enää tunnu normaalilta. On hyvin raskasta aivastella koko päivä niin, että koko kroppa pärähtää, joten olen fyysisesti kuin liikaa treenannut urheilija, joka on unohtanut pitää lepopäiviä, eli väsynyt. Typerä nuha.

Katselin pitkästä aikaa frendejä, ja vaikka tuntuu siltä, että muistaa jokaisen jakson ulkoa, on aina hauska yllättyä, kun ei muistakaan. Olin esimerkiksi ihan unohtanut kymppi-kaudelta Phoeben ja Monican ärsyttävän kaverin, Amandan, jolla on feikkibritti-aksentti! Minä tunnen myös ihmisen, jolla on feikkibritti-aksentti, ja toisia, joilla on ihan itse keksitty aksentti. Olen sitä mieltä, että jos ihminen opettelee vieraan kielen ja puhuu sitä, ei ole realistista odottaa, että tuo ihminen alkaisi puhua jollain ilmasta napatulla aksentilla tuota kieltä, saati sitten matkia natiivipuhujien aksenttia ja äänenpainoja, koska siinä ei onnistu, ellein ole asunut natiivien keskellä 20 vuotta. On ihan ookoo puhua englantia oman murteensa äänenpainoilla tai jos on suomalainen, niin ranskaa sillä tavalla, että lausuu suomalaisittain ärrriä. Se on sitä paitsi usein eksoottista natiivien mielestä, olettehan huomanneet, että amerikkalaisissa sarjoissa esimerkiksi italialaiset tai venäläiset eivät koskaan osaa puhua kunnolla amerikan englantia? Okei, voihan se johtua siitäkin, ettei jengi muuten tajuis mikä tyyppi elokuvassa on kyseessä, ei amerikan sherlockille ehkä riitä tunnistamiseen, jos leffassa oleva hapankaalia ja ripaskaa rakastava paha agentti puhuisi hyvää englantia karkean venäläisaksentin sijaan.

Puhuimme tänään töissä siitä, mitä työtä oikeasti haluaisimme tehdä. Pomomme haluaisi olla lentäjä, toinen työntekijämme vammaisten lasten ohjaaja tai avustaja ja minä kirjailija. Mikä onni, että työpaikallamme on niin mukava olla, ettei haittaa ettemme ole saavuttaneet unelma-ammattejamme. Olemme saavuttaneet unelma-ilmapiirisen työpaikan, se on oikeastaan yhtä mahtavaa kuin unelma-ammatissa oleminen.

Nuha jatkuu ja frendit myös, onneks nää on valmiiks naurettu, että jengi tajuu millon tässä on hauskoja vitsejä.

Kommentit

 • NiinaK

  huuii, tää oli vaarallista lukea samalla kun naukkailee teetä;
  meinasin nimittäin tukehtua pyrähtäessä nauruun tämän lauseen kohdalla: ”Okei, voihan se johtua siitäkin, ettei jengi muuten tajuis mikä tyyppi elokuvassa on kyseessä, ei amerikan sherlockille ehkä riitä tunnistamiseen, jos leffassa oleva hapankaalia ja ripaskaa rakastava paha agentti puhuisi hyvää englantia karkean venäläisaksentin sijaan.”

  kiitti taas hyvistä nauruista, mukavista tarinoista ja toivottavasti nuha paranee viimein!!
  <3 Niina

  • rosita

   Hehee, ole hyvä!!

   Hauskaa on myös se, etten itse tajunnut ton lauseen olevan hauska. Vasta kun Olin julkassu tän postauksen ja oikoluin sen, pärskähdin kans nauraan! 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.