VALIKKO
9.11.2014 20:17

Juhlat Berliinissä, tervetuloa!

Tänään on Berliinin muurin murtumisen 25-vuotispäivä.

Berlin 025

Visit Berlin ja Air Berlin järjestivät pari kuukautta sitten kutsuvierastilaisuuden, jossa kerrottiin tapahtumasta ja tähän päivään valmistautumisesta Berliinissä. Vanhan muurin paikalla on tänään valkoisia ilmapalloja, jotka päästetään kohoamaan taivaalle. Berliinissä ei aiota juhlia vain tänään, vaan koko myös koko ensi vuoden ajan. Kaupunkiin on tulossa jänniä uutuuksia, jotka ilahduttavat varsinkin turistia. Itse aion lähteä ensi vuonna kokeilemaan esimerkiksi valtavaa ulkoilma uima-allasta, joka valmistuu Museum Islandia vastapäätä. Ranta onkin ainoa juttu, joka Berliinistä on puuttunut!

P8265204

Palataanpa siihen muuriin. Berliini-illassa kyseltiin tarinoita omasta suhteesta Berliinin muuriin. Paikalla oli muutama ikäiseni paljasjalkainen berliiniläinen, ja he kertoivat juttuja siitä, miten tuijottelivat suurta muuria katukuvassa ajattelematta koskaan, että sen toiselle puolelle voisi mennä joskus. Sellaista mahdollisuutta ei kuulemma lapsen silmin ollut nähtävillä.

Berlin 027

Minun suhteeni Berliinin muuriin on turismin sävyttämä. Olen käynyt Berliinissä kahdesti, yöpynyt kummallakin kerralla Charlottenburgissa ja katsellut Berliinin muuria. Viime kesän reissulla tutustuimme muurista kertoviin paikkoihin ja muuriin paljon paremmin. Henkilökohtainen linkki muuriin löytyikin, Checkpoint Charlien lähellä sijaitsevasta ulkoilmamuseosta muurin alapuolelta. Idässä ei oltu vapaita ja ihmisiä vainottiin, niitä minunkin porukoitani. Toki tiesin asiasta, mutta oli jotenkin hyvin virallista nähdä esillä museossa kaikkien Itä-Saksassa kärsineiden ryhmien esittely ja kuvia ensimmäistä kertaa.

Berlin 032

Tänä päivänä Berliini on yksi lempikaupungeistani koko maailmassa. Kaupunki on laaja, ja joka korttelissa on oma tunnelmansa. Katuruoka on herkullista ja monipuolista, eikä kahvilaa tarvitse koskaan etsiä kauaa. Kaupungissa on itse asiassa niin paljon tekemistä, että viihtyisin siellä helposti vaikka pari viikkoa putkeen! Kaiken tämän lisäksi kaupunki on edullinen ja sinne on suorastaan halpaa matkustaa. Berliini on pihin säästäjän täydellinen kaupunkilomakohde.

Tällaisen Berliinin muurin saimme muuten aikaiseksi Visit Berlinin ja Air Berlinin ansiosta. Sekin on revitty alas: tämän muurin palasista tuli laukkujen läppiä muistoksi iltaan osallistujille!

P8265212P8265210

Kommentit

 • Ai vitsi, nyt vähän harmittaa, että minulta jäi väliin tuo ulkoilmamuseo pari viikkoa sitten. Sitä kyllä suositeltiin lämpimästi, mutta viikonlopussa on vain rajattu määrä tunteja…

  • rosita

   Kiitti kommentista, Jenni!

   Joo, se just on Berliinin ”pahin ongelma”, että siellä on niin paljon näkemistä ja tekemistä! Mä olen yrittänyt päästä Pergamon-museoon molemmilla Berliinin visiiteilläni, enkä ole sinne ehtinyt. Viime kerralla pääsin jos museon pihaan, mutta sinne oli parin tunnin jono! Ei riittänyt meidänkään aika viime reissulla. Ainakin on sitten, mitä odottaa ensi kerralla.

 • journeydiary

  Oon samaa mieltä siitä, että köyän budjettireissaajan kannattaa lähteä Berliiniin! Upea kaupunki muutenkin, pääsispä taas pian käymään sielläkin (:

  • rosita

   Sanopa muuta! Mieti, että sinne saattaa saada meno-paluu lennot vaikka kahdeksalla kympillä! Ja syödä voi lounasaikaan alle viidellä eurolla! Berliini <3 köyhät reissaajat 😀

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.