VALIKKO
7.2.2014 20:58

Junalla Nizzaan ja eläkkeelle

Tietääkseni matkadokumentteja tekee Suomessa kolme henkilöä: Riku, Tunna ja Jaakko Selin. Riku ja Tunna tekevät niin antituristisia ja innostavia ohjelmia, että niitä parodioidaan jopa Pasila-sarjassa Lauri Karhuvaaran lisäksi. Jaakko Selin taas tekee sellaisia herrasmiesmäisempiä dokkareita, jossa seikkaillaan purkkareissa ja pikkutakissa mukulakivikaduilla auringossa.

Vaikka aiemmin olen seurannut Rikun ja Tunnan menoa yhtä lailla silmät kiiluen kuin Kyösti Pöysti Goalle lähtiessään, olen löytänyt myös pikkutakkidokumenttien ilon. Tai no itse asiassa kaikki johtuu siitä, että pidän Nizzasta todella paljon. Olen nähnyt sellaisen dokumentin, jossa Jaakko Selin vieraili siellä, sekä lähistöllä sijaitsevassa Ezen kylässä. Nytpä satuin törmäämään Ylen Areenassa englantilaiseen pikkutakkimatkustajaan, jolla on purkkareiden lisäksi matkaopas vuodelta 1913.

Englantilainen herrasmies seikkailee sarjassa nimeltä Kiehtova maailma: junamatka Eurooppaan. Ideana on, että herra matkustaa läpi Euroopan junalla seuraten matkaoppaan ohjeita, jotka on kirjoitettu briteille vuonna 1913. Ensimmäisessä jaksossa matkustetaan juurikin lempipaikkoihini Nizzaan, Antibesiin, Cannesiin ja paikkaan Marseillen lähellä, jonka nimeä en nyt muista, mutta joka näytti kutsuvalta ja ystävälliseltä. Olen varmasti maininnut täällä jo kahdeksan kertaa, missä aion eläkepäiväni viettää, ja mainitsen sen vielä kerran: Nizzassa. Junamatka Eurooppaan-dokumentti ruokki kaikkia Nizzaa ja Antibesia kaipaavia solujani ja oikeastaan oikein jo odotan eläkepäiviäni, jolloin voi käyskennellä Nizzassa vuoden 1900 työttömien projektiksi tarkoitetulla katetulla ja tänään hyvin kuuluisalla rantakadulla ryttyisenä, ruskeana ja rauhallisena.

Suosittelenkin nyt kaikille edellä mainittua dokumenttia. Valitettavasti Ylen ohjelmia ei voi upottaa Ylen ulkopuolisille sivuille. Tässä kuitenkin suora linkki dokumenttiin.

Junamatkalle Eurooppaan!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.