VALIKKO
6.2.2014 13:13

Kahvia Kalliosta

Hyvää kahvia saatuaan alkaa juttu luistaa.

Kahvihistoriaani seuranneet tietävät, että arvostan hyvää espressoa. Hyvä espresso maistuu sellaisenaan ja toimii tärkeänä pohjana miljoonalle muulle kahvinautinnolle, kuten vaikka lempparilleni cappuccinolle. Suomalaista suodatinkahvia juon harvoin, yleensä äärimmäisessä hädässä esimerkiksi silloin, kun olen herännyt kello 4 aamuyöllä töihin ja itsetehty cafe au lait on jäänyt termarissa keittiön pöydälle. Silloin raahustan aamupalatauolla töissä silmät ristissä kohti mitä tahansa kahvia muistuttavaa tuoksua ja juon kaikkea lämmintä ja mustaa.

Kävelimmepä sitten eräänä päivänä ystäväni kanssa Kalliossa Kolmatta Linjaa ylöspäin. Törmäsimme matalaan rakennukseen, jonka katolla luki yksiselitteisesti ”KAHVIA” suurin valokirjaimin. Paikka näytti olevan täynnä hipstereitä, mutta ajattelimme, että koska meitä ja hipstereitä todennäköisesti yhdistäisi rakkaus kahviin, tunsimme olevamme tervetulleita tähän kahvilaan, jonka nimi on Good Life Coffee.

Tuona päivänä joimme Helsingin parhaat kahvit. Ystäväni valitsi kolumbialaisista espressopavuista valmistetun cappuccinon ja minä ruandalaisen suodatinkahvin. Molemmat kahvit olivat ikäänkuin makeita, eivät lainkaan karvaita, vaan juuri sopivan vahvuisia, niin että minä en halunnut lisätä kahviini maitoa, eikä ystäväni omaansa sokeria. Oli ilahduttavaa nähdä, että jokainen kuppi kahvia valmistettiin yksitellen, eikä muuta tarjottavaa ollut, kuin lavallinen tuoreita croissantteja. Good Life Coffeessa ollaan todella nimenomaan kahvilla, ja kun kahvi on tajuttoman hyvää, ei tarvita leivonnaisten kirjoa tai savukirjolohiruisleipiä, jotta kahvilaan poikkeaisi mielellään sisään.

Good Life Coffee käyttää kaiken lisäksi kahveissaan Maitokolmion lähimaitoa. Pointsit siitäkin. Ilokseni luin eilen Hesarista, että Good Life Coffee avaa pian Sörnäisiin pystybaarin kuudella asiakaspaikalla. Miten mukavaa!

good_life_coffee

Kommentit

 • Panu / Panun matkat

  Mukava kirjoitus. Olen kahvista aikalailla samoilla linjoilla kanssasi, paitsi että maitokahveja juon vain harvoin. Sen sijaan espressoa ja kunnollista, tuoreista pavuista itsejauhettua suodatinkahvia menee senkin edestä.

  Helsingin kahvilakulttuurille on tapahtunut paljon hyvää ihan viime vuosina. Tuo Good Life Coffee on niiden muutosten ehkä paras ilmentymä. Mukavasti paikka on vielä vähän piilotettu helmi. 🙂 Pitäisi itsekin taas käydä joskus…

  • rosita

   Kiitos kommentista ja kehuista Panu!

   Good Life Coffee on kyllä juuri sellainen helmi, jonne voi viedä turistikaverit ja kahvihifistelijät ylpeänä siitä, että tuntee tällaisen paikan olemassaolon. Minusta Good Life Coffeen kahvi oli niin hyvää ja erilaista, että se kuvailin sitä sanalla eksoottinen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.