VALIKKO
30.9.2012 18:06

Kaunas on mun kesämökki

Kesämökki-tunnelmaan pääsee Kaunasissa kävelemällä kauniina päivänä kaupungin suurilla puistoalueilla.

Kaunasin linnan lähellä, vanhan kaupungin nenimmäisessä niemennokassa on vehreää nurmikenttää vaikka muille jakaa. Puiston yhteen osaan on pystytetty jopa kuntosalilaitteita tervehenkiseksi ajankuluksi. Näen itseni tekevän kesäisiä piknikkejä puistoon hyvän kirjan ja kokiksen kanssa ja mieheni kuntoilevan ja juoksevan puistoa ympäriinsä. Toinen ihana ja vieläkin isompi puisto on Akropolis-kauppakeskuksen vieressä. Pidän siitä, että kaupunkia voi käyttää mökkipihanaan. Kun kaupunki on lähellä on vaivatonta tehdä asioita ja hankkia, mitä tarvitsee.

Mökkimäiseksi Kaunasin tekee myös se, että täällä on tarjolla jonkin verran aktiviteetteja, muttei kuitenkaan niin paljon, että ajan kulku harmittaisi, jos joinain päivinä vain nukkuu ja lepäilee. Pari kivaa isoa, ostoskeskusta on myös hyvä olla olemassa sadepäivien varalle. Niissä pääsee vaikka elokuviin.

Eräs turistia ilahduttava Kaunasin piirre on myös edullisuus. Netistä löytyy kymmenittäin suomalaisten kirjoittamia artikkeleita, joissa kehutaan, kuinka kalja maksaa täällä vain euron. Itse voisin kehua kaupungin valtavaa kahvilatarjontaa, joissa myös on edullista. Pari espressoa ja kaksi leivosta maksaa yhteensä n. 3euroa suosituilla Laisves Aleja ja Vilnius kaduilla. Ravintolassa voi syödä ja juoda kaksi ihmistä 10-15 eurolla ja bussilla pääsee mihin vain 80 sentillä. Turisteja ei näy katukuvassa näin syyskuun lopussa kuin yksi Ryanairin koneellinen, ehkä kesäkuukausina meitä on enemmän. Kaunas syyskuussa onkin hyvä kohde ”olin täällä ennen muita”- fiilistelyyn!

Minun mielestäni Kaunasissa on samaa tunnelmaa, kuin suomalaisella kesämökillä ja mieheni mielestä täällä on afrikkameininki. Ehkä näitä kahta kuvausta yhdistää ajantajun tarpeettomuus ja rentous. Niin ja tietysti aurinko.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.