VALIKKO
6.2.2012 12:09

Kaupunki, jossa kaikki on 100 vuotta vanhaa

Toisena Lissabon-päivänämme kiertelimme Bairro Alto-nimisessä kaupunginosassa, joka on oikein kiva ja vilkas lattarimaahanmuuttajien kansoittama paikkaa. Törmäsimme siellä useampaan brasilialaiseen ravintolaan ja vielä useampaan kuubalaiseen baariin, ja meteli oli sen mukainen. Portugalissa on ihan ookoo myös huutaa asiansa kaverille, joka kävelee tien toisella puolella 100metriä edellä. Kyllä se kuulee kun tarpeeksi korottaa ääntä. 

Määränpäämme kaupunginosassa oli Barrica- katu, joka löytyi pienen harhaillut jälkeen. Katu ja sen ympäristö edustavat 
Aivan Normaalia Portugalilaista Keskusta-asumista 100 vuotta vanhoissa korkeissa, kapeissa, taloissa. Ihanaa. Jokaisen talon parvekkeelta roikkui pyykkiä, humalaköynnöksiä tai kukkia. 

Lissabonin ravintoloiden susäänheittäjillä on keskenään kauhea kilpailu asiakkaista. Me yritimme olla demokraattisia ja söimme hotellimme edustalla kahdessa eri ravintolassa peräkkäisinä päivinä, ettei sisäänheittäjille tulisi paha mieli tai nyrkkitappelu, jos söisimme vain yhdessä. 

Nyt käyn kiinni pääni kokoiseen croissantiin. Hyvää päivänjatkoa!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.