VALIKKO
6.9.2014 08:29

Käytännönpilojen klassikkoja: salmiakkia ulkomaalaiselle

*

Tässä kuvassa on ystäväni Kirsikka-Juulia:
image

Hän on italialainen ja rakastaa Suomea. Hän on itse asiassa toteuttanut unelmansa ja muuttanut asumaan Helsinkiin puoli vuotta sitten. Kirsikka-Juulia pitää erityisesti lumesta ja talvesta, mutta myös syksystä, sillä hänestä on hauskaa katsella lehtien värien muuttumisprosessia. Salmiakki taas on niin suomalainen asia, että siitä Kirsikka-Juulia haluaa pitää. Hän on harjoitellut salmiakista pitämistä kanssani aiemminkin sellaisilla suolaisille salmiakkirenkailla, mutta nyt halusin maistattaa hänelle aivan uutta yhdistelmää: salmiakkisuklaata. Näin kävi:

image image

”Yllättävän hyvää”, totesi Kirsikka-Juulia saatuaan itsensä koottua makuelämyksen jälkeen. Makuyhdistelmä oli kuulemma todella yllättänyt hänet, sillä Cloettan salmiakkicentereissä maistuu ensimmäisenä suklaa ja sitten nestemäisessä muodossa oleva salmiakki valtaakin yhtäkkiä koko suun. Italialainen testaajaksi otti urheasti toisen ja vielä kolmannenkin Centerin harjoittelun vuoksi, pitääkseen siitä todella. Kolmas oli kuitenkin kuulemma liikaa, mutta nyt, kun hän tietää, mitä salmiakkisuklaa on, hän voisi kuulemma hankkia sitä helsinkiläiseen kotiinsa ja harjoitella lisää. Suolaisia salmiakkirenkaita Kirsikka-Juulia pystyy syömään jo irvistelemättä!

*Tämä postaus on sponsoroitu, ehkä. Tavallaan siis kyllä, sain nimittäin Cloettalta kotiini suklaaherkkupaketin, jonka mukana tuli tuollaisia salmiakkicenttereitä. Söin ne kaikki itse. Sitten keksin tämän postausidean, menin kauppaan ja ostin salmiakkicenttereitä postausta varten. Söin nekin itse. Koko pötkön. Sitten menin taas kauppaan ja ostin jälleen salmiakkicenttereitä ja vasta tuo kolmas pötkö selviytyi käsistäni varsinaisen testihenkilön suuhun. Olen siis omasta pussistasi kustantanut 2,72€ tätä postausta varten. Tosin, koska se ensimmäinen 1,36€ menikin, kröhöm, henkilökohtaiseen käyttöön, voisin ajatella, että olen saanut inspiraation tuottajia ilmaiseksi Cloettalta ja sitten sijoittanut toteutukseen 1,36€. Epäilenpä muuten, että Kirsikka-Juulia saattoi kaunistella mielipidettään tuotteesta, mutta ei sen ilmaisuuden, vaan suomifaniutensa vuoksi. Siksi halusinkin liittää nämä kuvat tähän reportaasiin ulkomaalaisesta syömässä salmiakkisuklaa, sillä niistä voitte nähdä ne ajatukset, joita testihenkilön suomirakkaus sensuroi. Itsehän en tässä postauksessa varsinaisesti tuo mielipidettäni tuotteesta julki, mutta voitte todennäköisesti päätellä sen kuluneiden pötköjen määrästä.

Kommentit

 • Kthetraveller

  Hahhah, juuri noita ilmeitä australialainen ystäväni päästeli kun maisteli tarjoamiamme salmiakkeja sillä onhan niitä aina tarjottava ulkomaalaiselle. Kolme viikkoa neito jaksoi ahkerasti testailla pieninä makupaloina Saltpastillereja mutta tiukempaa settiä ei uskallettu tarjota. Jenkki vadelma/lakritsi-purkasta hän tykkäsi kovasti ja kumma kaksi pientä salmiakkivodka-shottia upposi ilman naamanvääntämistä ja sai kehuarvosanat ystävältäni.

  Hienosti myös kerroit tuosta blogiyhteistyökuviosta jota ei ollut mutta oli. Täytyypi itsekin mainita jotenkin tarkemmin siitä että ihan itse olen tuotteita ja palveluita hankkinut, koska jotkut suositteluni näyttävät kyllä enemmän mainokselta.

  • Kthetraveller

   Tai sois toisinpäin. Yhteistyö jota oli muttei ollut 😀

   • rosita

    Onkohan jotain blogiohjeistusta tällaiselle keissille, jossa bloggaaja syö hänelle tarkoitetut palkkiot ennen aikojaan? Olen ennakkotapaus! 😀

  • rosita

   Aahhahhaa, se on aina yhtä hauskaa katseltavaa, kun ulkkis syö salmiakkia! 😀 hmm, täytyypä joskus tarjota tota lakupurkkaa Juulialle.

   Hih, innostuin vähän selitteleen yhteistyökuvioita, kun se blogimainonta on nykyään niiiiiiiin tarkkaa 😉

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.