VALIKKO
9.4.2012 21:47

Keltanokka vihermatkailija kävelee joka paikkaan

Liikuimme Kööpenhaminassa niin ekologisesti että siitäs saatte kaikki! Kävelimme nimittäin joka paikkaan!

Köpis on niin pieni kaupunki, että ahkera kävelijä tekee helposti tärkeimpien nähtävyyksien kierroksen päivässä. Kööpenhaminassa on turha tuhlata bussi-tai ratikkalippuihin, ekologisuuden lisäksi voi vielä tehdä ekonomisen ratkaisun ja sijoittaa säästyneet rahat vaikka Haribo-karkkkeihin!

Lentokenttä on vain seitsämän kilometrin päässä keskustasta, joten taksia ei tarvitse käyttää mukavuudenhaluisimmankaan turistin. Tullessa Köpikseen otimme junan lentokentältä. Se oli sähköjuna, eli siis ekologinen. Olen oppinut Vastuullisen matkailijan käsikirjasta, että ne ovat vihreämpiä kuin dieseljunat. Ekoilu pääsi alkuunsa siis heti. Matkan jälkeen otimme keskustasta kentälle metron, se kun ei ollut junaa kauempana hotellistamme.

Kuten jo totesin, Kööpenhaminan tärkeimmät nähtävyydet voi kiertää päivässä kävellen. Harmi juttu, että meitä eivät viime viikonloppuna säät suosineet, mutta onneksi Köpiksessä on useita kahviloita, joissa voi lämmitellä. Meidän hotellimme sijaitsi Raatihuoneen ja Tivolin takana, joten aloitimme turistikävely-kierroksemme Stroget-kadulta. Tuo ihana karnevaalimeininki-kauppakatu vei meidät lopulta Kungens Nytorville, josta jatkoimme matkaa Rosenborgin linnaan. Ihmettelimme linnaa parinkymmenen aasialaisen turistin kanssa, jotka olivat paljon paremmin pukeutuneita vastustamaan kylmää viimaa, kuin me. Sieltä käppäilimme hauskojen pitkulaisten talojen poikki Kastellet-linnasaarelle ja edelleen sujuvasti katsomaan Pientä merenneitoa. Nyt minulla on kuva, jossa olen merenneidon kanssa, jes! Tunsin samanalaista iloa, kuin käydessäni katsomassa Mona Lisaa Louvressa. Pieneltä merenneidolta pääsee suoraa tietä Amalienborgin linnaan. Amalienborgin linnan vartijoilla on valtavat, puolimetriset karvahatut päässä! Sellaisen kun saisin itsellenikin, niin kyllä paras kaverinikin kadehtisi karvahattu-kokoelmaani! Amerikkalaisilla turisteilla oli Amalienborgissa meneillään maailman ärsyttävin leikki: kuka saa vartijan nauramaan? Voi sitä huonojen vitsien määrää ja vartijoiden ilmeiden kiristymistä ja ärsytystä.

Amalienborgin lähettyvillä on kuvankaunis Nyhavn! Siellä käyskennellessä purjeveneiden ja värikkäiden talojen keskellä ei voi olla kuin iloinen siitä, että päätti tulla käymään Köpiksessä. Nautiskelimme Nyhvanissa kuumat kaakaot ja naureskelimme kahvilan saksalaisen tarjoilijan kanssa tanskalaisille rahoille, hah, kenenkähän idea oli laittaa pikkurahoihin reikä keskelle?! Niistä voi varmaan sitten tehdä kaulanauhan pahan päivän varalle.

Kävelykierroksemme jälkeen olimme aivan jäässä, mutta kuitenkin niin ekologisia, että emme edelleenkään ottaneet esimerkiksi taksia Nyhavnista hotellillemme, vaan kävelimme sinnikkäästi perille. Olemme selvästi muuttuneet ekomatkailupariskunnaksi!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.