VALIKKO
2.4.2012 20:29

Keltanokka vihermatkailija ympäristöystävällisessä hotellissa

 

Päätimme varata Kööpenhaminasta hotellin Hotels.comin kahden päivän allennusmyynnistä. Yleensä katsomme ensin hintaa, sitten kuvia hotellista ja lopuksi sijaintia. Toimimme täsmälleen samalla tavalla tälläkin kertaa, tosin tarkastimme nuo ominaisuudet vain eko-hotelleista. Kööpenhaminassa sattuu olemaan runsaasti  ympäristöystävällisiä hotelleja, joten valinnanvaraa oli paljon, eivätkä hinnat huimanneet päätä Hotels.comin alennuspäivien ansiosta.
Valitsimme lopulta Tivolin takana sijaitsevan Hotel Danmarkin, joka kuuluu Brochner-hotellien ketjuun. Kyseinen ketju muutti ensimmäisenä maailmassa kaikki hotellinsa hiilidioksidi-päästöttömiksi , joten heillä on CO2-neutral hotels- merkintä. Lisäksi heillä on The Green Key-ekomerkintä. Eikä siinä vielä kaikki, saimme kaikki yöt 70% alennuksella!
The Green Key-merkinnän saa, kun onnistuu laskemaan sähkön, veden ja lämmön kulutuksen tietylle tasolle ja säilyttämään sen siinä. Lisäksi hotellissa on oltava vakiokäytössä tietty määrä luomutuotteita. Hotellilla on myös oltava pitkäaikaisia ympäristöä suosivia tavoitteita.
Vaikka ei tietäisikään, mikä on The Green Key- merkintä, Hotel Danmarkissa huomaa, että se toimii vastuullisesti ympäristöasioissa. Kylppärissä neuvotaan ystävällisesti pyyhkeiden ja lakanoiden kulutuksesta, eikä täällä ole niitä pienen pieniä shampoo yms. pulloja, vaan isoja pakkauksia täytetään sitten, kun ne ovat tyhjiä. Hotellista ei myöskään saa pullovettä, sillä Kööpenhaminan vesi on juomakelpoista.
Ensimmäinen varta vasten valittu eko-hotelli ei kokemuksena eroa millään lailla tavallisesta hotellista. Luulenpa, että alan vastaisuudessakin etsimään hotellihaussa vain vihreitä hotelleja. Eko-hotellin bookkaaminen netistä ei tuottanut minkäänlaista ylimääräistä vaivaa, ja se ilahduttaa laiskaa ekoilijaa. Seuraava vihermatkailija-kirjoitukseni koskee kohteessa liikkumista, ja siinä ei tule olemaan laiskuudesta puhettakaan!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.