VALIKKO
27.9.2012 23:04

Kesä on tunnin ja 20 minuutin päässä Tampereesta!

Tätä olen kaivannut! Keski-Eurooppalaistyylinen kaupunki, ihanan lämmin 24- asteen aurinkoinen ilma, hirvittävän halpaa ruokaa, kakkua ja kahvia. Ja kaiken hyvän päälle vielä kirahvi!

Kaunas yllätti meidät täysin. Emme voineet kuvitella pääsevämme enää tässä vaiheessa syksyä nauttimaan kesästä! Kaunasissa vaahteran lehdet ovat alkaneet putoilla ja kastanjat kopsahtelevat katuun aina, kun tuulee. Muuten syksystä ei ole tietoakaan. Mahtavaa.

Kaunasin lentokenttä on pieni ja siisti, eikä sitä taida käyttää iltaisin juuri muut kuin Ryanair. Julkinen liikenne on Kaunasissa hyvin halpaa, ja paikallisbussi nro 29 on aikataulutettu lähtemään lentokentältä 15 minuuttia Ryanairin lennon saapumisen jälkeen keskustaan. Meidän lentomme oli perillä 40 minuuttia etuajassa, eikä se tällä kertaa ollut hyvä juttu. Niin aikaisin ei lentokentällä ollut tarjolla kuin kaksi taksia, ja bussia olisi joutunut odottamaan tunnin. Onneksi yksi taksi harhaili paikalle 20 minuutin odotuksen jälkeen, niin että pääsimme väsyneinä nukkumaan. Note to self: seuraavalla Kaunasin reissulla varaa itsellesi taksi etukäteen!

Varasimme halavalla itsellemme asunnon Kaunasin keskustasta hotellin sijaan. Kaunas Apartments sijaitsee osoitteessa Laisves av. 50. Kyseinen katu on ravintoloita, kahviloita ja putiikkeja täynnä oleva kävelykatu, eli ympäristö on oikein mukava! Yllättävää on, että täällä on todella vähän turisteja. Terassit ovat täynnä liettuaa puhuvia paikallisia, jotka istuvat iltaa ja juovat olutta, mehua ja kahvia. Näin äsken ulkona kaksi mummelia, jotka jakoivat keskenään valtavaa kakkupalaa tyytyväisinä. Tuntuu siltä, että maailmantalouden romahdus ei ole latistanut tunnelmaa Kaunasissa! Meidän aamukahvit ja syömiset maksoivat yhteensä kahdelta alle kolme euroa, niin ettei täällä henkilökohtainenkaan talous romahda helpolla. Mieheni mielestä Kaunasissa on afrikkameininki.

Kävimme tänään Kaunasin eläintarhassa toivoen, että emme löytäisi sieltä afrikkameiningillä hoidettuja eläimiä. Bamakon eläintarhassa heitetään välillä toisia eläintarhan eläimiä leijonille riistaksi, kun niille ei ole antaa muuta ruokaa, eikä ole kiva katsoa, kun laiha leijona syö muovipussia. Monessa blogissa kerrottiin, että Kaunasin eläintarhan olot eivät lämmitä vierailijoita, mutta halusimme silti mennä käymään siellä, kun siellä näkisi sitten sen kirahvin. Minä kauhistelin joidenkin eläinten elintilan pienuutta, mutta olimme iloisia siitä, että eläimet eivät olleet laihoja, ja kaikki saivat iltaruokaa. Eläintarhassakin meitä odotti yllätys, sillä ihania kirahveja olikin kaksi! Kirahvit olivat niin ystävällisen uteliaita vierailijoita kohtaan, että hymyilytti. Kirahvi on kyllä maailman kaunein eläin!

Olen niin iloinen kivasta lomasta Kaunasissa, että Ryanair pääsee parantamaan sijoitustaan Angatan mustalla listalla. Tästä lähtien Air Baltic on listan ykkönen, mikä käytännössä tarkoittaa sitä, ettei kyseisellä yhtiöllä matkusteta ikipäivänä. Ryanair on listan kakkonen, mikä tarkoittaa sitä, ettei kyseisellä lentoyhtiöllä matkusteta mielellään, mutta jos olosuhteet siihen pakottavat, ei voi kuin miettiä minipakkaamistaktiikkaansa. Kaunas ja täällä vallitseva kesä syyskuussa yhdistettynä kaukokaipuuseen ovat päteviä syitä Ryanairin palvelusten käyttämiselle.

Kommentit

 • Riina

  Samaa mieltä kirahveista: mielettömän ihania eläimiä. Singaporessa niitä oli monta, ja siellä oli eläimillä muutenkin todella paljon tilaa, isot häkit ja ystävälliset hoitajat. Kirahvit oli kyllä tosi tosi paljon korkeempia mitä odotin, kun en ollu niitä koskaan livenä nähny. Tuo Kaunas kuulostaa hyvälle, täytyy laittaa listalle 🙂

  • rosita

   Kannattaa ehdottomasti käydä Kaunasissa, se yllätti kaikin puolin iloisesti!

   Mä en ole ollut ennen eläintarha-fani, mutta nyt kun mun mies on vieny mua vaikka mihin eläinkohteeseen ja akvaarioon, niin olen asiasta innostunut. Kirahvit on kyllä mun tähänastisista nähdyistä eläimistä suosikein!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.