VALIKKO
10.8.2012 21:53

Kesäkuu on ohi, pavun syönti jatkuu

Kesäkuun aikainen kasvisruokakokeiluni ei ole saanut jatkoa, mutta ruokavalioni on monipuolistunut. Kasvisruokailu ei ollut vaikeaa. On hyvin helppoa kaupassa kävellä lihahyllyjen ohitse ja hankkia lihan sijaan enemmän papuja ja kik-herneitä, kuin koskaan ennen elämänsä aikana. Palkokasveista kokkaaminen on helppoa ja ne voi surruttaa tehosekoittimella mömmöksi ja muotoilla pihvin näköiseksi, niin ettei aina edes hoksaa syövänsä paljon kasvisruokaa.

Täyspäistä kasvissyöjää minusta ei silti tule, koska olisi liian vaivalloista olla yksinään sellainen perheessä ja valmistaa aina kahta ruokaa. Kun toiselta tulee jo linssit korvista ulos, eikä itse ole mikään organisoija ihme, joka vaikka pakastaisi kaikenlaisia ruokia niille päiville, kun pitää olla kahta eri ruokaa, on helpompi vain istua alas ja syödä kanankoipi, kun niitä kerran on jo tehty. Väsymys, nälkä ja viitsimättömyys ohjaavat näköjään eettisiä valintojani ruoan suhteen. Jos rakastaisin palavasti ruoanlaittoa, kahden eri ruoan teko ei olisi temppu eikä mikään, mutta valitettavasti pidän enemmän muista asioista. No hei, älkää nyt pettykö, sen verran kyllä viitsin tehdä että pastan ja tomaattikastikkeen kanssa paistan jauhelihat erikseen ja lämmitän itselleni kik-herneet mikrossa pastan sekaan lisättäväksi!

Kasvisruokakuukausi kannatti kyllä pitää, se tuli halvaksi! Raakaruoka-ateriaakin tuli kokeiltua, ja täytyy myöntää, että olin yleisesti energisempi kuin esimerkiksi tänään. Olen väsymyskiukkunälkäpäissäni syönyt jopa makkaran, jota en yleensä koskaan tee.

Seuraava ruokakokeilukuukausi voisi olla sellainen, että ateriavälit eivät olisi ikinä liian pitkiä, jolloin karkin syöntini todennäköisesti vähenisi huomattavasti. Sitä seuraava kuukausi voisi sitten olla lenkkeilyn elvyttämiskuukausi. Minusta tuntuu vielä tässä vaiheessa, että ihminen, joka on kasvissyöjä ja jolla on terve ateria rytmi, ja joka liikku 3-4 kertaa vikkossa, on supersankari. Vähintään tarzan tai teräsmies.

Kommentit

 • Veera Bianca

  Musta on hienoa et kokeilit kuitenkin kasvisruokailua, se on lopulta kyllä melko helppoa kun siihen tottuu 🙂 Aina tietenkin eri kun on perheessä muitakin kuin oma pärstä ruokittavana! Ihanaa et oon sun mielestä supersankari haha, koska syön 4 tunnin välein ja uin 3 kertaa viikossa plus ateriat on aina kasvisruokaa…silti koen olevani useimmiten laiskapaska, tottumiskysymys 😀

  • rosita

   No et oo kyllä YHTÄÄÄN laiska!! Sankari-veerabianca, jonka supervoima on terveellisissä elämäntavoissa pitäytyminen aina vaan!!

   Ja vielä uimassa viittit käydä! Siis siinähän pitää riisua, pukea, risua,pukea ja kuivata tukka ja mitä vielä?! 3 X viikossa???!!! Oon ihan suoraa huutoo täällä!

   Ite syön mitä sattuu ja pidän saavutuksena sitä, että jaksan mennä kerran viikossa balettitunnille. Pyöräilen kyl 3 x viikossa töihin ja takas 5km suunta, onhan sekin sentään jotain :/

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.