VALIKKO
8.8.2014 19:10

Kiinavlog: Saara Aalto, Zhu Jing ja Johanna Johnson Angatan lukijoille

Keskiviikkoiltana Storyvillen puistossa sai kuulla ihanaa kiinaa.

Jo kauan fanittamani Saara Aalto, Suomen paras laulaja, joka kuulostaa livenä samalta, kuin levyllä, lauloi Helsingissä ilmaiskeikalla kiinalaisen söpöläisen, Zhu Jingin, kanssa. Molemmat esittivät omia biisejään ja lauloivat yhdessä kiinaksi ja englanniksi.

Olen nähnyt Saara Aallon esiintyvän monta kertaa ja on mielenkiintoista huomata, että joka kerta keikka on vähän erilainen. Tällä kertaa Saaran esiintyminen oli pelkästään iloista. Laulamisen riemu muistutti minua hänen ensimmäisestä esiintymisestään, jota olin katsomassa Jyväskylässä. Tuo akustinen keikka teki minuun valtavan vaikutuksen, en saanut oikein sanaa suustani, kun olin niin yllättynyt siitä, että joku voi tosiaan laulaa niin kauhean hyvin! Storyvillessäkin Saara Aalto esiintyi akustisesti, ilmeisesti se puree minuun.

Zhu Jingin ääni ja laulutekniikkaa olivat vähintään yhtä hyviä, kuin Saaran. Minusta tuli heti Jingin fani! Olen tutustunut hänen musiikkiinsa YouTubessa ja onhan hän kertakaikkiaan lahjakas laulaja-lauluntekijä. Tässä eräs biiseistä, joka kuultiin keskiviikkona keikalla:
http://youtu.be/5kmTECcEqbY

Zhu Jingin toive Suomen keikoilla oli päästä laulamaan Saaran kanssa Stratovariuksen Forever-niminen kappale. Forever on kuulemma korealaisen saippuasarjan tunnusmusiikkina ja biisi on älyttömän kuuluisa Koreassa! Hauskaa! Kuvaamani video kuuluu taas sarjaan harjoittelinpa tässä vähän videokuvausta, mutta äänet sentään kuuluvat hyvin. Eli videossa ei ole vain laulava puska, siellä puskan takana ovat Saara Aalto ja Zhu Jing!

Onko joku Korea-fani katsonut tätä sarjaa?

Löysin yleisön joukosta vielä kolmannen laulajan, jolla on mahtava ääni:

Luin Johannan artisti-sivulta Facebookista, että hän esiintyy seuraavan kerran Keravalla Café Introssa 5.9. En ole vielä koskaan kuullut häntä livenä, joten siitä tulee mielenkiintoista! Kas tässä soiva mainos tapahtumasta:

Jos joku ei ole vielä kuullut Saara Aallon laulavan kiinaa, niin tältä se kuulostaa!

En ole koskaan käynyt Kiinassa tai edes missään päin Aasiaa. Kiinan kieli ja musiikki kuulostavat hyvin miellyttäviltä korvaani ja se on kohdallani hyvää promoa maahan matkustamista ajatellen. Haluaisin lentää Finskillä suoraan Chongqingiin Kiinaan tutustumiskäynnille. Chongqingissä on subtrooppinen ilmastokin, siellä ei palelisi! Yliopistossa luin kaksi kurssia kiinan kieltä. Tässä kaikki, mitä muistan noilta kursseilta:

Angatan hyvin pieni suomi-kiina pin-jin sanakirja
Hei! Ni hao!
Minun nimeni on… Wo dö ming zi…
Me olemme suomalaisia. Women shi fänlan ren.
Kiitos. Shie-shie.
Hei hei! Tsäi tsien!
Opettaja Laoshi
Vähän Idie
Ei se mitään/Ei haittaa/Ei ongelmaa Mei wen ti

Onko joku muu parhaillaan innoissaan tai ollut innoissaan kiinankielen opiskelusta?

Kommentit

  • paradisecafe

    Hyvä Rosita! Ihana postaus kaikkine videotervehdyksineen!

    • rosita

      Jeeee fanitusta!! Kiitti 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.