VALIKKO
2.4.2012 10:43

Kööpenhaminaksi ”Hai Hai” tarkoittaa ”Hei Hei”!

 

Kööpenhaminan Vegas-luonteen paljastumista ei tarvinnut kauan odotella! Ensimmäise illan kävelykierros keskustan Stroget-kadun ympäristössä riitti. Täällä on Monki, Cos, Lanvin ja Disney-kauppa! Kävelykadulla soitto soi ja laulu raikaa, vaikka raekuurokin välillä yllättäisi. Ilmassa tuoksuu vuorotellen ranskikset ja hattara, eikä kuningattaren linna ole tästä kaikesta kuin kivenheiton päässä. Kun olimme jo palanneet kierrokseltamme hotellille, kuului iloista sirkusmusiikkia ulkoa. Katselimme alas parvekkeelta ja näimme pyöräkulkueen. Jokaiseen pyörään oli kiinnitetty vilkkuvaloja ja jotkut pyöristä työnsivät kärryssä kovaäänisiä, ja jotkut panda-karhuiksi  pukeutuneita, istualtaan jorailevia ihmisiä. Hieno kaupunki tämä Kööpenhaminan! 

Puhun aina vierailemiemme kaupunkien maahanmuuttajista ja Kööpenhaminassa asuu silmämääräisesti paljon norsunluurannikkolaisia ja kiinalaisia. Itse olen hyödyttänyt tilanteen syömällä joka päivä ainakin yhden kadulta ostetun herkullisen kiinalaisen aterian, kun taas mieheni ottaa ilon irti tilaisuuksista puhua ranskaa muiden kuin minun kanssani.

Täällä ei ole ollut kovin kiva ilma. Viime viikonloppuna oli 18 astetta lämmintä ja aurinkoista, nyt tuulee ja sataa eikä ole edes 8 lämpöastetta. Tilanne on kuitenkin parempi kuin Suomessa, jossa joillain alueilla on satanut kamalasti lunta, haahhaa! Toivottavasti kevät tulee Suomeen samaan aikaan kanssamme.
Tänään menemme katsomaan pientä merenneitoa ja Nyhavnia. Ehkä myös eläintarhan norsuja.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.