VALIKKO
26.12.2012 23:19

Kyllä meillon kaikkee!

Matkustaminen on mahtavaa ja matkalle pakkaaminen on parasta, mutta muuttaminen vain menettelee. Muuttamisesta tekee ankeaa se, että on satatuhatta yksittäistä tavaraa, jotka ensin pakataan nätisti pahvilaatikoihin, sitten kädenulottuvilla oleviin laukkuihin ja loput heitetään turhautuneena ja väsyneenä sikinsokin mustiin jätesäkkeihin, eikä loppua näy. Jatkuvasti löytyy uusia tavarakätköjä ja sitä huomaa omistavansa esimerkiksi sata cocktail-tikkua, saippuakuplakoneen ja Nokian puhelimia 90-luvulta. Voihan roina, onneksi en saanut yhden yhtä joululahjaa tänäkään vuonna, ne tästä vielä puuttuisivat!

Kummallista on se, että olemme muuttaneet esimerkiksi viimeisen kolmen vuoden aikana neljä kertaa emmekä silti ole päässeet muuttojen yhteydessä eroon roinasta. Rakastan heittää tavaraa pois ja myydä turhaa pilkkahintaan puistokirpparilla, mutta silti pakkaan hymyssä suin neljä erilaista juustoveistä muuttolaatikkoon, kun yksikin riittäisi varmasti kahden ihmisen taloudessa.

Muistatteko pari vuotta sitten tehdyn kuluttajatutkimuksen, jonka mukaan keskiverto nelikymppinen mies tarvitsee jouhevan arjen pyörittämiseen 260 tavaraa? Tutkimuksen julkaisun jälkeen se WWF-mies testasi, kuinka monella hän tulee toimeen ja sai vastaukseksi sata tavaraa. Seuraavan muuton yhteydessä aion laskea tavarani ja päästä tuohon 260. Tai vaikka 300, sillä tarvitsen enemmän kauneudenhoitotuotteita, kuin nelikymppinen mies. Joka toinen kuukausi voisin karsia vaikka viisi tavaraa pois omaisuudestani, kunnes pääsisin tilanteeseen, jossa en enää tarvitse mustiin jätesäkkeihin pakkaamistaktiikkaa saadakseni tavarani säilöön reissujen ajaksi. Tulevaisuudessa omaisuuteni säilyköön varastossa sivistyneesti pahvilaatikoiden suorissa riveissä kärsivällisyydellä kauniisti pakattuna.

Kommentit

  • pikkuee

    Nähdäkseni ongelman (ja ratkaisun) ydin on siinä, miten estetään uusia esineitä änkemästä sisälle kotiin. 😛

    • rosita

      No se! Mielestäni olen suorastaan nuuka, enkä esim tee heräteostoksia, mutta ei auta! Joku raja sille ilmasellekin tavaralle on saatava!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.