VALIKKO
23.10.2014 14:53

Kylmyydestä

Eilen palelimme koko pitkän päivän Helsingin keskustassa.

Elche 331

Meillä on taas vieraita Ranskasta ja kävimme kaupunkikierroksella. Pistäydyimme vähän väliä sisätiloissa, joimme kahvia rautatieaseman halvimmassa kahvilassa (sillä sitä pitävät ranskankieliset, ystävälliset, miehet) ja meillä oli paljon vaatteita: villasukkahousuja, toppatakkeja ja hattuja. Silti oli kylmä. Eikä asteita ollut kuin -2. Mitähän olisi pitänyt pukea päälle?

Elche 379

Ensilumi ja ensimmäiset pakkaset eivät ole minulle tunnelmallista aikaa, lähinnä vain väsynyttä sellaista. Energiatasoni on alhaisempi kuin iPhonen pakkasella. Haluaisin lähinnä pysyä kotona, sisällä, enkä mennä mihinkään. Kotonakin haluaisin tehdä vain kaikkea, mitä haluan, enkä kaikkea sitä, mitä pitää. Blogikin päivittyy harvemmin, sillä aivotoimintani on jäässä. Yleensä kylmyyshorrosväsymyskauteni kestää loka- ja marraskuun. Jouluuhun mennessä olen ilmeisesti jo vähän tottunut pimeään ja kylmään, kunnes toivottoman pitkä tammikuu alkaa. Tammi-helmikuussa reissaamme yleensä niin paljon kuin mahdollista. Erityisesti tammikuulle onkin suunnitteilla mahtavia juttuja, joihin pääsee osallistumaan muitakin blogimaailman jäseniä. Lisää paljastuksia on tulossa myöhemmin!

Elche 369

Kylmyyteen palataksemme. Tiedän, että se on osin pukeutumiskysymys ja sitten ei kuitenkaan. Jotkut vain tuntuvat nauttivan pakkasesta enemmän, kuin toiset. Jos sinulla on kylmyyden selätysvinkki, ole kiltti ja kerro siitä kommenttiboksissa! Aion tänä talvena kokeilla kaikkea mahdollista pysyäkseni lämpimänä. Tähän asti toimivinta settiä on ollut nepalilainen tee. Ilmeisesti myös hyvät tuoksut ovat tärkeitä psykologisessa taistelussa kylmää vastaan.

pyorat

Nyt, kun elän väsymyshorroskauden huippua, olen perustanut blogilleni myös Facebook-sivun. Kun virta ei riitä niin usean postauksen vääntämiseen, kuin normaalisti, ajattelin paikata asiaa postailemalla lyhyemmin Angatan Facebook-sivulla. Twitter-tili toimii, kuten ennenkin, mutta 140 merkin viestiä en kutsuisi vielä postaukseksi. Kas tuossa oikella sivupalkissa onkin FB-sivuni boksi, tervetuloa seuraajakseni!

image

Kuvat Tukholmasta ja Seurasaaresta. Ne on otettu kylmällä ilmalla, näpit jäässä.

Kommentit

 • Niina

  Minäkään en ole koskaan keksinyt ratkaisua kylmyyteen ja oon aina ärsyyntynyt kun joku sanoo että se on vain pukeutumiskysymys.. Siksi täytyy asua Espanjassa, niin täällä ainakin jää hieman vähälukuisimmiksi ne päivät jolloin palelee! Tarkenemisia sinne Helsingin päähän!

  • rosita

   Toi on Niina paras ratkaisu kylmyyteen, ulkomaille muutto. Olet nero! Musta on alkanut tuntua kaikkien näiden taistelutalvien jälkeen, ettei siihen ole muuta ratkaisua. Jotkut vaan sietää kylmää ja jopa nauttii siitä, toiset ei!

 • Kristina Malinen

  Kylmällä ilmalla tietysti pukeutuminen sään mukaan on a ja o . Mutta hyviä vinkkejä myös se että kävelee reippaasti ja rennosti eli ei jännitä hartioita korviin ja ajattele koko ajan että ompa kylmää vaan astelee rennosti eteenpäin ja miettii asioita eteenpäin……ps. ostin lämpöisen ohuen fleecekerraston joka oli tietysti minulle liian piukka joten ajattelin että annan sen Rositalle, jos se vaikka kävis kylminä pakkasaamuina työmatkalle ?!

  • rosita

   Kiitos liikunnanohjaajan vinkeistä!
   Mulla on sellainen uusi fleecejuttu jo, mutta ehkä jos laitan kahdet päällekkäin niin sitten ei ookylmä. Testataan!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.