VALIKKO
16.10.2015 10:17

Lähteäkö Rantapallosta vai jäädäkö Rantapalloon?

Kas siinä pulma.

Olen blogannut Rantapallossa aina. Perustin blogini ulkosuomalaisena Senegalissa asuessa ja tähän asti tämä blogi on ollut henkeen ja vereen matkablogi. Olen ollut kiinnostunut muutenkin vain hyvin kirjoitetuista matkablogeista ja lukenut todella montaa Rantapallosta löytyvää sellaista. Täällä olen tuntenut olevani omieni joukossa kirjoitellessani matkatarjousten metsästämisestä ja päähänpistoreissuista. Olin joskus jopa sitä mieltä, että matkablogista haluan lukea vain ja ainoastaan matkajuttuja.

No sitten meille alkoi tulla tuo meidän vavvarakas. Enää pelkkä matkustaminen ei tunnukaan maailman parhaalta asialta. Nyt ei teekään mieli joka viikonloppu lähteä ulkomaille. Jo raskausaikana elämä muuttui hyvin pitkältä kotona hengailuksi, kirjojen lukemiseksi, taiteen tuijottamisessa ja sellaisten blogien lukemiseksi, jotka edelleen on hyvin kirjoitettu, mutta joissa ei tarvitsekaan koko ajan olla äksöniä ulkomailta. Minäkin olen innostunut kirjoittamaan eri jutuista. Eettisesti ja ekologisesti tuotetusta muodista, hyvistä kirjoista, Ateneumista ja teatterista. Haluan pian kirjoittaa siitä, miten ostin Jukka Rintalan liikkeestä laukun viime viikolla, koska sen myi minulle itse taiteilija Rintala. Lisäksi ajattelin jakaa täällä vähän syksyisiä kuvia ja kertoa piirtelyinnostuksestani ja siitä, mitä vaatteita olen ostanut vuonna 2015 ja arvioida niiden ekojälkeä ja ostoksen eettisyyttä, sekä esitellä uuden tamperelaisen Nouki-vaatemerkin. Huomaatteko? Ei matkajutun matkajuttua.

Siksipä pohdin, että olisiko aika vaihtaa mestaa. Tähän minua sysää Rantapallon blogien bannereissa pyörivä erään autokorjaamon mainos, jossa kerrotaan, että sieltä saa laatua pienellä hinnalla – ja kilin kakkarat saa. Koen henkilökohtaista kaunaa kyseistä autokorjaamon kohtaan, sillä sain siellä viimeksi aivan luokattoman huonoa asiakaspalvelua, sekä laskun, jonka hinnalla pääsisimme koko perhe Kiinaan ja takaisin. Mikä pahinta, asioin muutaman päivän sisään korjaamossa kolme kertaa, eikä kukaan ihastellut vauvaani kertaakaan noilla käynneillä! Kamala vääryys! Ja silti tuon puljun mainos pyörii täällä minun blogissani, koska en voi itse päättää, mitä mainoksia täällä näytetään.

Olin jo ihan varma, että ostan oman domainin ja siirrän blogini sen alle. Sitten luin Meriannen kirjoituksen asiasta. Nyt olen epäileväinen, sillä viime kuussa sähköpostini hakkeroitiin, ja voi että mikä tuska ja vaiva oli saada sähköpostitilini takaisin. Jos joku hakkerikökköri vie blogini, niin mitäs sitten? Rantapallosta saan kuitenkin aina teknistä apua ja onhan Rantapallon porukka muutenkin mukavaa. Varmasti ihastelisivat vauvaani, jos hänet näkisivät.

Mitähän minä siis nyt tekisin? Kerro mielipiteesi, annan neuvo! Kuulunko enää Rantapalloon? Mihin menisin? Onko itsenäisenä bloggaajana todella odotettavissa paljonkin vaikeuksia? Mitä mieltä olet blogini nykyisestä sisällöstä? En aio tehdä tästä mammablogia, mutta kiinnostaako selitykset siitä, mitä vauva tykkäsi hotellin matkasängystä? Onko blogimuutossa pelättävää?

isle de goré 046

Kommentit

 • Maarit Johanna

  Minusta omassa blogissa saa kirjoittaa mistä haluaa 🙂 Tottakai Rantsu on matkailublogeihin keskittynyt saitti, mutta jos on vakiintunut blogi, niin voihan siellä kirjoittaa omia juttuja vastapainoksi jos pääpaino on reissujutuissa. Ja mitäs sitten jos se pääpaino katoaa hetkeksi? Ainahan voi myöhemmin palata matkailun pariin 🙂

  • rosita

   Kiva tietää, ettei pääpainon katoaminen häiritse sua! Hmm, ehkä voisin vaihtaa vaikka tuon bannerin, ettei kaikki oletakaan täällä olevan vaan matkajuttuja…

  • rosita

   Oikeesti? Onpa kiva! Ehkä mä oon itte liian mustavalkonen!

 • Katja

  Joo samalla linjoilla mennään. Oma blogi ja omat jutut, joista tykkää kirjoittaa. Tottakai elämänvaiheet näkyy blogissa ja se tekee mun mielestä juuri blogeihin sitä luonnetta. Eli kirjoita siitä mikä tuntuu hyvältä ja mun mielestä ei tarvitse muuttaa minnekään. : )

  • rosita

   Kiitos näkökulmasta! Ja suinkaan mielestä ei tarvitsisi muuttaa, olen yllättynyt! 🙂 täytyy sanoa, että jos löytäisin tälle blogille sopivamman portaalin, niin voisin lähteä. Onkohan sellaista olemassakaan?

 • eve

  Ymmärrän hyvin, juuri samasta syystä en koskaan siirtynyt Rantsuun… mutta syystä Rantsu löysin sinunkin blogisi mutta juuri ei-pelkkiä-matkajuttuja-konsepti kolahtaa minuun, eli kirjoita siitä mistä huvittaa! 🙂

  • rosita

   Onpa mukava kuulla!

   Hmm niin onhan siinä se löydettävyys juttukin… Vaikka ajattelen kyllä niinkin, että tää Rantsu on kyllä melkoisen sekava portaali, nostoja on vähän ja blogeja ku sieniä sateella. Mahtavaa kuitenkin, et oot löytäny mun blogin! Kiitos seuraamisesta 🙂

 • Tuollaiset Meriannen kertomat kokemukset hakkeroinnista on kuitenkin todella harvinaisia. Tiedän todella monia bloggaajia, joilla on oma domain ja hän on ainoa, jonka tiedän kokeneen tuollaista. Itse tykkään omasta just sen vuoksi, että saa kaikesta päättää itse ja valita tosiaan ne mainoksensakin itse. Vaikka kyllähän kaikki tällaisella sivustolla ymmärtää, ettei sinä ole mainoksiasi itse valinnut 🙂

  • rosita

   Kiitos kannustuksesta, Jonna! Tunnustan, että haluaisin edelleen sen oman domainin. Tajusin vaan, etten ehdi kirjoittaa tänne niin usein kun haluaisin, niin miten ikinä saisin sen oman sivuston nyt pystyyn… Ehkä ensi vuonna!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.