VALIKKO
15.10.2012 21:19

Liikematka Lenson-linsseillä

Nyt on homma isollaan!

Angata on saanut ensimmäisen yhteistyötarjouksen. Lenson eli piilareita netissä kauppaava yritys tarjoutui lähettämään minulle kokeilupakkauksen tuotteitaan. Innostuin asiasta, sillä olen miettinyt moneen kertaan matkustaessa piilolinssien kätevyyttä.

Molemmissa silmissäni on hieman miinusta, eli kaukonäköni on huono. Silmäni myös karsastavat hieman, joten tarvitsen silmälaseja tietokoneella töitä tehdessäni joka päivä. Silmälasini ovat oikein nätit, vaaleanhaaleanpunaisen väriset BOSSit, mutta ne luovat minuun aikamoisen toimistotyöntekijä-asiapirkko-efektin. Siksi koen, että rennosti matkustettaessa ja vapaa-ajalla en haluaisi tyyliseikkojen vuoksi aina pitää silmälaseja. Afrikassa varsinkin pikkubussilla matkustaessani en suoraan sanottuna uskalla käyttää silmälasejani. Ne olivat aikamoisen kalliit, enkä halua niiden naarmuuntuvan hiekkamyrskyssä tai putoavan lattialle täpötäydessä bussissa kanssamatkustajien kyynerpäiden tuuppiessa minua joka suunnasta. Matkoillakin jonkinlaiset katseen terästäjät olisivat usein tarpeen, sillä väsyessäni en jaksa korjata itse karsastusta ja näen entistä huonommin. Tilanteissa, joissa taas opastekylteistä pitäisi liikkuvasta autosta saada selvää, ei tule ilman silmälaseja tai piilareita yhtään mitään.

Viime viikolla kävimme työmatkalla Etelä-Saksassa ja sain ensimmäisen tilaisuuden kokeilla piilolinssejä matkustaessani. Työmatkalla ei tarvinnut varautua tuijottamaan näyttöä kauempaa, kuin Facebook-päivitysten ajan, joten piilolinssit sopivat oikein hyvin mukaan matkalle. Lensonilta lähetettiin tällainen satsi linssejä ja tarvikkeita minulle:

– ADORE Bi-tone Blue -linssit 2kk
– Expressions Colors Brown -linssit 1kk
– FreshLook OneDayColor Blue -linssit 10 päivää
– DAILIES AquaComfort Plus -linssit 30 päivää
– Contact Lens Solution by LensOn linssineste 355ml ja kaksi linssikoteloa kuukausilinsseille

Hakiessani piilarireseptiä Instrusta, sain optikolta koekäyttöön parit Dailies Aqua Comfort Plus- kertakäyttölinssit, joten valitsin ne tutuimpana tuotteena matkalle mukaan. Kätevät kertakäyttölinssit sopivat muutaman päivän reissuun, ja onhan lyhyellä matkalla aina kiva, ettei tarvitse säätää piilarineste-putelien kanssa.

Työmatkan sisältö koostui vierailusta tehtaalla, tutustumisesta tuotannon prosesseihin, valokuvaamisesta ja palavereista, palavereista ja palavereista. Vapaa-aikaa ei juuri pariin päivään ollut, mutta piilareiden ansiosta minun ei tarvinnut valita ainoaksi lookikseni matkalla Tepa-Toimistotyöntekijää, eivätkä väsyneet silmäni alkaneet harittaa, vaan katse jaksoi pysyä kirkkaana koko päivän. Jee! On niin kiva, kun voi päivän jälkeen heittää linssit silmistä roskiin ja painua piilarineste-touhujen sijasta suoraan pehkuihin.

Sain myös kokea kotimatkalla, miltä tuntuu, kun piilari repeää silmässä. Jee. Aamulla katsellessani linssiä, ihmettelin, että mites tässä linssissä on hius liimaantuneena sen ympärillä. Pesin sitä nesteissä ja ihmettelin linssiä, mutta en enää huomannut ”hiusta”. Myöhemmin päivällä tajusin, että kyseessä oli hiuksenhienoa repeämä, joka oli kuitenkin niin pieni, että linssi pysyi koossa. Aamusta alkaen linssi tuntui silmässä oudolta, mutta ajattelin, että se johtuu vain siitä, etten ole tottunut linsseihin. Iltapäivällä lentokoneesssa hieroin silmääni vähän rankemmalla kädellä ja linssi varmaan repesi tuolloin silmässäni totaalisesti. Olo oli tosi epämukava loppulennon, ja heti Helsinki-Vantaalla syöksyin vessaan ottamaan linssiä pois. Puolet linssistä irtosikin heti, ja ajattelin sitten, että eiköhän se loppuriekale valu sieltä kyynelnesteen mukana pois. Näin kävikin,kun hieroin silmäkulmaani hetkisen lentokenttäbussia ulkona odotellessa.

Jo optikolla olin saanut kuulla, ettei revennyttä linssiä saa laittaa silmään, eli näitä revenneitä linssejä tulee silloin tällöin käyttäjille vastaan. Kuten tarinastani opimme, se ei ole vaarallista, saahan ne aina pois silmästä. Näin jälkikäteen ihmettelen, miksen mennyt lentsikan vessaan ottamaan linssiä pois, vaan odotin kentälle asti. No, kaikki on kuitenkin hyvin, vaikka revenneellä linssillä lentelinkin tunnin verran.

Odotan innolla talvehtimiskohdettamme, johon pääsemme joulukuun lopussa. Siellä aion käyttää hämäykseksi ruskeita värillisiä linssejä, hahaa! Toivon, että minut sekoitettaisiin paikallisiin ihmisiin ja minulle puhuttaisiin automaattisen englannin sijaan paikallista kieltä ensiksi. Jospa sitten oppisin sitä nopeammin…!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.