VALIKKO
5.2.2012 16:50

Lissabon

Lissabonissa on paljon maahanmuuttajia. Hotellimme vieressä on aukio nimeltä Coliseu,  jolla hengailee aina suuri joukko Senegalilaisia ja muutamia malilaisia. Kaupungissa törmää myös yhtenään kreolia puhuviin guinealaisiin ja portugalin kielisiin kap verdeläisiin. Lissabon on mukavan värikäs niin ihmisten kuin arkkitehtuurinkin osalta!

Jos minä suunnittelisin kaupungin, siitä tulisi Lissabonin kaltainen. Kadut olisi tehty pienistä valkoisista kivistä ja katuja rakennettaisiin sinne tänne. Lissabonissa on valtaisat korkeuserot ja kaupungilla kävellessä joutuu yhtenään kiipeämään jyrkkiä portaita ylös ja hipsuttamaan hurjia mäkiä alas. Sydänsairaiden ei kannata tulla Lissaboniin, täällä meinaa kunto loppua nuoreltakin ihmiseltä.
Lissabonin talot ovat korkeita ja kapeita, ja kukin saa maalata omansa mieleisensä väriseksi. (Oikein vihaksi pistää, kun Suomessa ei saa tehdä niin. MIKSI KAIKKI ON NIIN VAKAVAA!!???) Lissabonin vanhin raitiovaunu on iloisen keltainen, vuodesta 1930 asti liikennöinyt vaunu numero 28, joka sulostuttaa edelleen maisemaa kiertämämällä sokkeloista keskustaa.
Kiertelimme ensimmäisen Lissabonin päivämme linna-kukkulaa ja merenrantaa. Lissabonissa on useita näköalapaikkoja, koska kaikkialla on upeat näkymät merelle sikinsokin rakennettujen punatiilisten kattojen yli. Lissabonissa on aistittavissa pientä Afrikkameininkiä, sillä täällä vietetään paljon aikaa ulkona jutellen, juoden ja pelaten. Pidän siitä, että ulkona on elämää ja iloisia ääniä, mielellään musiikkiakin.
Täällä on kuulemma harvinaisen kylmä viikonloppu, kun on vain 10 astetta lämmintä. Hah, Suomessa on -30 viikonloppuna! Maanantaina kun tulemme Suomeen on vain -9! Hah, kerrankin olemme ajoittaneet jotain oikein!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.