VALIKKO
21.1.2014 09:43

Makeimmat Matkamessuilta

Matkamessut olivat juuri niin mahtavat kuin odottaa saattaa. Infoa, karkkia, arvontoja ja ennenkaikkea matkaesitteitä tuli haalittua niin isot määrät, että bucket listini on mennyt uusiksi jo monta kertaa; mitä enemmän esitesaaliiseensa tutustuu, sitä innostuneempi on uusista matkakohteista ja löydöistä. Vuoden 2014 matkasuunnitelmat alkavat olla messujen pohjalta valmiina, mutta niistä lisää seuraavassa postauksessa!

Tässä postauksessa keskityn toisten arvosteluun. Angata rankkaa parhaimmat Matkamessuosastot järjestykseen! Parhaus perustuu täysin kirjoittajan omaan näkemykseen, tunnelmaan ja lapsuudesta kumpuaviin mieltymyksiin.

Paras Matka 2014 messuosasto

1. Peppi, Rissaska ja poliisit
Heja Pippi! Peppi Pitkätossulla voittaa aina! Astrid Lindgrens Världenin messuosasto oli paras, sillä siellä oli Huvikumpu! Ja ihan oikea, laulava, kakkua syövä Peppi Pitkätossu! Pepin lastenkotiin hakemaan tulleet Neiti Rissanen ja kaksi poliisia poseerasivat niin auliistia kameralleni, että tästä iloisesta, ruotsalaisesta tunnelmasta mäjähtivät nyt täydet pisteet naapurimaan turistivetonaulalle! Grattis, Vimmerby!
image
image

2. Latvia

Hieno keijumetsä! Latvian osasto edusti mielestäni messujen visuaalisinta herkkua. Upeat pikku pleksilehdet välkkyivät ja pyörivät hienosti ilmassa ja oikein houkuttelivat katsomaan, että mikäs osasto se täällä on. Latvian osastolta hankin eniten esiteitä ja karttoja, ja olenkin innostunut maan matkailumahdollisuuksista. Pyörällä, autolla, laivalla vaiko lentokoneella onkin nyt isoin kysymys. Vaiko edellä mainittujen yhdistelmillä?
image

3. Kokkola
Vau, miten tyylikästä! Kokkolan messuosasto oli massiivinen, mutta samalla kevyt. Modernin tyylikäs, mutta silti perinteinen. Kotimainen, mutta silti ikään kuin uusia etelän saaristolaistuulia mantereelle päin puhkuva. Kokkolan osasto pääsi kyllä yllättämään. Osaston suunnitellut mainostoimisto voi onnitella itseään ja ostaa pullakahvit! Ainut syy, miksi Kokkola jäi Latvialle toiseksi, oli mieltymykseni Latvian osaston värikkyyteen.
image

4. Köckerö Line
Eckerö Linen laivoista ja matkustajien tarkoitusperistä voi olla montaa mieltä, mutta messuosaston Köckeröt ovat osanneet rakentaa! Risteilyjen syvimpiin ilonhetkiin kuuluu ehdottomasti karaoke ja sitä messuosasto sisälsi oikein olan takaa. Hienoa viihdettä!
image

5. Sukelluslaitekauppiaat
Vesi on hieno elementti ja kun sitä tuo mielettömän altaallisen Matkamessuille, niin kyllähän se ilahduttaa messukävijää. Joku hurja innostui kokeilemaan sukelluslaitteita, se oli kivaa katseltavaa! Aktiviteetteihin yllätyksellisessä paikassa kannattaa aina satsata.
image

6. Aqva Hotel&Spa Rakvaressa ja suklaaomenat
Jaetulla kuudennella sijalla seisoivat kaksi yhtä visuaalisesti näyttävää, mutta varsin pientä messuosastoa. Rakvaren kylpylä Virossa oli pystyttänyt messuosastonsa jokaista yksityiskohtaa ajatellen messuemäntien kauniita pukuja myöten. Toisella osastolla omenat oli puettu aineista ylväimpään-suklaaseen. Jos Pepillä voittaa, niin suklaalla sijoittuu taatusti aina top kymppiin.
image image

7. Ahvenanmaa, Korea, Etelä-Afrikka ja Thaimaa
Seuraava sija menee pläjäyttäen koko neljän porukalle yhteisesti. Kaikkien messuosastot olivat eri tavoin näyttäviä ja niissä oli pientä aktiviteettia. Jos koko osastoporukka olisi panostanut vielä pukeutumiseensa, kuten Rakvaren kylpylän neidot ja suklaaomenat, olisivat osastot sijoittuneet korkeammalle Angatan rankingissa. Nämä matkakohteet eivät myöskään selvinneet bucket listilleni (paitsi Etelä-Afrikka, joka oli jo siellä, koska ystävääni Siniä haluan sinne tapaamaan mennä), sillä huomaan, etteivät maiden esitteet ole päätyneet messukassiini. Se on harvinaista, sillä olen varsinainen esitehirmu. Osastot olivat kuitenkin niin houkuttelevan näköisiä, että ansaitsevat ehdottomasti sijoituksen!
image

image

image

image

P.S. En yleensä pyytele anteeksi mitään täällä blogissa, mutta tällä kertaa pahoittelen kuvien laatua! Minulle kävi messuilla vanhanaikaiset, eli kun kaivoin järkkärini ulos kassistani ensimmäistä kuvaa varten, ilmoitti akku olevansa ihan lopussa ja simahti. Noh, ensi vuonna uudestaan, toivottavasti iPhone ei silloin ole tähtikuvaajan roolissa uudestaan.

P.P.S Niin ja ensi postauksessa heruttelemme messuilla ideoituja matkoja!

Kommentit

 • lena

  Ai että harmittaa kun messut jäivät välistä 🙂 No, aina tulee uusi vuosi!

  Kameran kanssa hölmöily on mullekin kovin tuttua, tosin usein ongelmana ei ole akku vaan läppäriin unohtunut muistikortti. Silloin harmittaa, eikä ihan vähääkään.

  • rosita

   Tämän vuoden messut oli mullekin ihka ensimmäiset! Yleensä meillä ajoitetaan ulkomaanmatkat näille kulmille talvikuukausille, joten en ole ollut Suomessa messujen aikaan viimeiseen neljään vuoteen. Oli kyllä tosi piristävä tapahtuma keskellä tammikuuta!

   Joo, oli vähän pöljä olo kun kanniskelin painavaa järkkäriä laukussani ihan turhaan… xD

 • Maarit Johanna

  Toinen puoli minusta on niiin suruissaan ettei päässyt matkamessuille mutta onneksi näistä blogeistakin voi lukea kaikki inspiraatiot. Odotan jo seuraavaa postausta! Onneksi voi olla siitä onnellinen että olin sentään reissussa matkamessujen aikaan 🙂

  • rosita

   AI sä olit reissussa?! Ihanaa! Niin mekin talvella yleensä! Käynpäs katsomassa sun blogista reissutunnelmia.

   Kiitos kommentista, mukavaa tietää, että siellä joku odottaa postauksiani, kivaa…! 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.