VALIKKO
23.1.2014 12:06

Matkamessujen inspiroimana

Ja nyt korjaamme satoa Matkamessuilta! Vuodelle 2014 löytyi toteutettavaksi yhteensä viisi matkaa. Lisäski innostuimme kahdesta matkakohteesta niin, että ne pääsivät bucket listille.

esitteet

Kuten jo edellisessä postauksessa mainitsin, Latvian messuosasto oli todella inspiroiva. Riika on kevään matkakohteemme numero yksi. Kevät on Riikassa toivottavasti huhtikuussa pidemmällä, kuin Suomessa. Riikan vanha kaupunki on ihanan näköinen, kuin Tallinnan vanha kaupunki, mutta suurempi ja meille uutuuden viehätyksisempi. Koska ystävämme asuvat Riikassa, emme todennäköisesti tarvitse hotellia ja saamme kokkailla itse. Hamstraamissani esitteissä hehkutetaan Latvian ja erityisesti Riikan toreja lähituotannon ja luomuviljeltyjen tuotteiden vuoksi. Rannikolla on myös kalastajakyliä, joissa olisi suorastaan romanttista käydä. Air Balticilla lentäisi Riikaan halvalla, mutta toisaalta toisessa esitteessä innostetaan ajamaan autolla Tallinnasta Riikaan, sieltä Jurmalaan ja sitten niihin kalastajakyliin. Kaikki kuulostaa niin hyvältä ja innostavalta! Tiesittekö, että Mannerheimkin omisti venäläisen vaimonsa Anastasian kanssa kartanon Latviasta, Aizputesta Kuurinmaalta?

Riikan jälkeen aiomme suunnata Saksaan, Berliiniin. Mikäli matkamme onnistuu toukokuussa, saamme nauttia aikaistetusta kesästä! Halvat lennot+hotels.comista joku halpa hotelli-systeemillä, tai sitten ihan vaikka valmispaketilla, nekin kun ovat aina välillä erittäin edullisia. Berliinissä aiomme hoidella vähän asioitamme Malin suurlähetystössä ja vierailla Pergamon-museossa, sillä haluamme nähdä livenä Babylonin kaupungin Ishtar-portin, sen sinisävyisen, johon on maalattu keltaisella eläimiä ja kuvioita. Kuulen jo sieluni korvilla historian siipien havisevan!

Kesällä Suomessa elämä on lämmön ja auringon ansiosta normaalia, joten on mukava olla enemmän töissä. Kesällä suosimme yleensä lähikohteita ja nopeita viikonloppureissuja, ja matkamessujen innoittamana haluan kahteen paikkaan: Laulasmaalle merenrantakylpylään Viroon ja Ruotsiin Astrid Lingrens Världiin! Laulasmaalle haluaisin autoilla Tallinnasta tietä numero 390 pitkin. Laulasmaan hiekkaranta näyttää ihan samalta, kuin Pärnun, mutta se ei ole niin kaukana, vain 35 kilometriä Tallinnasta. Takapenkillämme on tilaa kolmelle, joten siellä ruudun takana olevat sukulaiset ja ystävät, voitte halutessanne varata paikkanne autossamme! Ystävät ja sukulaiset voivat myös ilmoittautua mukaan Ruotsin laivareissulle, erityisesti ne, joilla on lapsia. Käyttäisin heitä mielelläni rekvisiittanani Astrid Lindgrens Världissä.

esite_macedonia

Syksyn matkakohteesta olen niin innoissani, etten pysy tuolillani. Haluamme mennä Makedoniaan! En ymmärrä, miten tuo pieni maa onkin jäänyt minulta aivan pimentoon. Jos matkamessuja ei olisi ollut, en tälläkään hetkellä tietäisi haluavani sinne! Ateenaan Kreikkaan saattaisi syksymmällä saada lentoja näppärästi ja Ateenasta pääsee esimerkiksi bussilla Makedoniaan. Pääkaupunki Skopje on Helsingin kokoinen mielenkiintoisen oloinen keskus. Myös pienemmät kaupungit Ohrid, Stobi ja Bitola ovat pullollaan kulttuuria ja tapahtumia. Makedonian historia ulottuu aina antiikin aikoihin ja Rooman maailmanvaltaan asti, siksi paikka tuntuu ihan täydelliseltä matkakohteelta. Stobin kaupungista löytyy ihkaoikea amfiteatteri, jossa järjestetään antiikin draaman mukaisia näytelmiä, esimerkiksi Aristoteleen ajatuksilla höystettynä. Samalla Makedoniaan tutustumisreissulla kannattaisi ehdottomasti viettää muutama yö Ateenan raunioita katsellen ja fetajuustoa syöden. Makedoni on pienempi ja rauhallisemman tuntuinen kuin Ateena, siksi se valikoituu pääasiallisemmaksi matkakohteeksemme tällä kiertomatkalla. Myös Makedonian ruokakulttuuri kiinnostaa, toivoisin sen olevan sekoitus kreikkalaista, italialaista ja itä-eurooppalaista sellaista.

Angatan Bucket Listille pääsevät kohteet ovat Botswana ja suureksi yllätykseksemme Turkki. Botswanasta innostuimme upeiden esitekuvien, ma Ramowtsen ja roibos-teen takia. Turkissa taas kiehtoo yksiselitteisesti hieno meininki ja mielikuvat, jotka messuilla maasta saimme. Molemmat maat onnistuivat lyömään itsensä meille läpi varsin salakavalasti, vaikka kummankaan maan messuosastot eivät olleet kovin ihmeelliset. Jännittävää!

Jaan vielä kanssanne ainoan linkkini Makedoniaan: Esman esityksen euroviisuissa 2013. Kappale oli eräs suosikeistani noissa viisuissa, joten ehkä lähden Makedoniaan todellisuudessa Esman houkuttelemana.

Kommentit

 • zuideri

  Tallinnassa ja Riiassa on vanhakaupunki, eikä vanha kaupunki. Yhteen kirjoitettuna se tarkoittaa kaupungin vanhaa osaa, erikseen taas ylipäätään jossain olevaa vanhaa kaupunkia.
  Jos menet Riikaan, niin olet Riiassa. Jos kirjoitat Riikassa olet Riikka-nimisessä henkilössä sisällä.

  ”Riian vai Riikan?
  Latvian pääkaupungin nimi Riika on suomen kieleen mukautettu muoto, ja sitä taivutetaankin kuten suomenkielisiä sanoja, siis Riian (myös Riianlahti), Riikaa, Riiassa, Riiasta, Riikaan”

  • rosita

   Hei zuideri!

   Kiitos kommentistasi! Onneksi olet täällä äidinkielellään tarkkaavaisena lukijana paikalla! Täytyypä korjata virheet tekstissäni, kunhan ehdin. Kumpi muuten on oikein: Thaimaahan vai Thaimaaseen? Ja onko siihen klassikko ”poteitou”-”potaato” juttuun oikeaa vastausta olemassa?

 • Emma

  Oi, kyllä kuulostaa hyvältä tuo messujen tarjonta. Itse en tänä vuonna päässyt. Viime kerralla bongasin häämatkakohteen messuilta.

  • rosita

   Hei Emma!

   Kiitos kommentistasi ja pahoittelut sen myöhäisestä julkaisusta! Vau, aika siistiä löytää häämatka messuilta, ikimuistoista! <3

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.