VALIKKO
14.11.2012 00:18

Minä Matkustelija ja Kuva!

Ransupallon bloggari Veera B jätti kaikille meille muille Rantsupallolaisille haasteen blogissaan, joka kuuluu näin:

Start by adding one photo here that describes you as a traveler and challenge other bloggers do the same, but the trick is that they must guess where your photos was taken at -to their blog post!

Oman arvaukseni mukaan Veeranen oli kuvassaan Thaimaassa reppureissulla. Tässä eletään nyt sitten jännittäviä aikoja, kun odotetaan oikeaa vastausta! Jännittävää on myös se, ettei Angatassa ole ennen julkaistu yhtä ainoaa kuvaa ennen tätä haastetta postauksen seassa. Että kyllä tässä nyt on sitten oikein kaksin verroin jännää! Ja kolminverroin teille, jotka haluatte arvuutella olinpaikkaani! Mistä tämä kuva siis on otettu?

Scariest airline flown: Täytyy sanoa, että kaikilla niillä kerroilla, joilla Ryanairin Boarding-tädit ovat alkaneet hoputtaa ja juoksuttaa matkustajia koneeseen ja tyrkkineet ihmisiä istumapaikoilleen, jotta kone pääsisi jossain ihmeen ennätysajassa lähtemään, ovat pelottaneet. Kaikilla noilla kerroilla olen ajatellut, että onkohan tämän koneen kapteenikin sellainen, joka tekee kaiken TÄYSIÄ?! Nousu TÄYSIÄ, lasku TÄYSIÄ viimeseen asti ja kentällä ajellaan TÄYSIÄ, että säästyy minuutteja eli rahaa ja saa soittaa sitä töttöröttörttötöö-fanfaaria lopuksi! Apua.

Favorite city/country/place: Kaikista henkeäsalpaavan upeista maailmankolkista, joita olen kolunnut, rakastan eniten…. (tositravellerit pärähtää nyt raikuvaan pilkkanauruun) LAS PALMASIA!!!! Tämä Irwinin biisi tiivistää kaikki tunteeni rakasta kaupunkiani kohtaan:

http://youtu.be/sFbchlCwTXk

”Oon kiinni kuin vahvoin köysin Las Palmasissa” <3

Most remote corner of the globe visited: Matkasimme kerran veljeni ja kahden ystäväni kanssa Bamakosta Dakariin ja Gambian kautta takaisin Maliin busseilla, isoilla ja pienillä. Paluumatkalla minut ryöstettiin, tulimme aivan kamalalla pikkuautolla viimeisen hirveän huonokuntoisen tieosuuden Gambiasta Senegaliin, emmekä meinanneet löytää Tambacoundasta mitään kulkuvälinettä Kayesiin ja kun viimein sellaisen löysimme, meidän piti nukkua Kayesissa ennen kuin pääsimme eteenpäin ja minä olin NIIN LOPPU! Se oli aivan sanoinkuvaamattoman raskasta matkustamista! Näin jälkeenpäin olen ylpeä siitä, että teimme sen. Huhhuh, maratoonareista varmaan tuntuu samalta urakan jälkeen. Öisellä bussiasemalla ei niin varmana olinpaikastaan ja ryöstettynä ei totta tosiaan ole kovin kotoisa olo.

Favorite guidebook series: En lue opaskirjoja. Etsin yleensä viime hetkessä ennen matkaa tietoa YouTubesta ja katson kohteeseen liittyviä elokuvia. Bridget Jones 2 on muuten herättänyt minussa aivan valtaisan Thaimaahan matkustamis-kuumeen!

Solo traveler or group traveler? Group ehdottomasti! Nykyisin matkustan mieluiten mieheni kanssa – muodostamme yhdessä mitä mukavimman ryhmän!

Worst place to catch a stomach bug? Länsi-Afrikan halki suuntautuvalla bussimatkalla. Yök. Voi olla meinaan oksennuspysähdykset harvassa ja niitä oksupussejahan ärhäkkäässä taudissa kertyy!

First culture shock experience:
Ensimmäisellä matkallani Maliin välilaskulla Libyan lentokentällä vuonna 2007, kun näin ensimmäistä kertaa suuren joukon ihan oikeita kaapu/huivimiehiä. Miettikää, miten hullua. He olivat ihan tavallisia matkustajia, mutta angloamerikkalaisen uutis-propagandan täyttämä pääni ohjelmoitui Libyassa ensimmäisen tunnin ajaksi varokaa terroristeja-moodille. Meitä suomalaisia uutisten katsojia aivopestään huomaamattamme!

Where would you buy a second home/retire: Jos joskus ostan sen ensimmäisen kotini, jään luultavasti sinne, enkä tarvitse mitään kakkoskartanoa. Jos joskus sitoutan itseni rahallisesti johonkin rakennukseen, toivon sen sijaitsevan juuri siellä, missä tahdon jäädä eläkkeelle! Olen kyllä vakaasti sitä mieltä, että aion viettää eläkepäiväni Nizzassa tai Antibesissä – vuokralla. 😉

Kommentit

 • torres

  Heh, en ole ainut, joka pelkää Ryanairia:) Mutta tuosta kuvastasi… Afrikkaan päin tässä selvästi mennään, ja tuosta listastasi valitsen nyt aika fiilispohjalta Burkina Fason!

  • rosita

   Hahaa, sitä mäkin nauroin kun lueskelin muiden vastauksia, melkein kaikilla kaamein kokemus on koettu Ryanairin kyydissä!
   Hienosti fiilistelty, mutta ei osunut arvaus tällä kertaa oikeaan 🙂

 • jasse

  ” Kaikilla noilla kerroilla olen ajatellut, että onkohan tämän koneen kapteenikin sellainen, joka tekee kaiken TÄYSIÄ?! Nousu TÄYSIÄ, lasku TÄYSIÄ viimeseen asti ja kentällä ajellaan TÄYSIÄ, että säästyy minuutteja eli rahaa ja saa soittaa sitä töttöröttörttötöö-fanfaaria lopuksi! Apua”

  TÄYSIÄ ei ole suomea. Voisit sanoa täysillä, mutta ihmettelen millainen nousu on TÄYSIÄ? Nousta pitääkin aika kovalla nopeudella, muuten ei päästä ilmaan. Millainen lasku on TÄYSIÄ? Onko se sitä, että hidastetaan heti? Parempi onkin, ettei mene pitkäksi.

  No, itse ole moisia TÄYSIÄ-juttuja huomannut. Tai olen, mutta en kerro mitä.

  • rosita

   TÄYSIÄ ei ole ainoa epäsuomi-sana, joka blogistani löytyy: niitä on ihan sairaasti ja lisää tulee koko ajan! Loppua ei vaan näy!

   TÄYSIÄ toimivat esimerkiksi lainaustasi edellämainitut boarding-tädit, eli hullulla kiireellä ja kauhealta kouhotuksella!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.