VALIKKO
15.5.2014 19:41

Mitä mieltä Nuuskamuikkunen on matkabloggaamisesta

image

Ymmärrän Nuuskamuikkusen näkemystä. Epäröin kirjoittaa juttujani, sillä kiinnostukseni blogia kohtaan on ollut nollassa. En pakota itseäni kirjoittamaan, sillä silloin minusta tuntuu, että tarinat menevät säpäleiksi. Blogihiljaisuus johtuu siis inspiraation puutteesta ja säpäleiden pelosta.

Olen myös miettinyt kirjallista ilmaisua verrattuna matkavlogeihin. Ensin ajattelin, että ne varmaan syrjäyttävät matkablogit jossain vaiheessa tai ainakin alkavat kerätä enemmän mielenkiintoa. Sitten menin YouTubeen ja etsin matkavlogeja katsottavaksi. Törmäsin heti muutamaan ongelmaan:

1)  Liian pitkät videot. Jostain syystä yli viiden minuutin amatöörivideota on raskasta katsoa, ja joskus jopa myötähäpeä yllättää.

2) Liian vähän vitsejä. Niitä toivoisin kuulevani matkusteluakin koskevassa vlogipätkissä, edes puujalka-sellaisia, tai edes tunnelmaa keventäviä lausahduksia.

3) Huono äänenlaatu tai vloggaajan suullinen itseilmaisu ärsyttää. Tekniikkaa on varmaan aika hankala hallita, mutta puhumista voisi ehkä harjoitella etukäteen.

4) Vloggaajan kuvaa itseään liian läheltä, usein käsivarren mitan päästä itseään. Tämä ei ole edullinen kuvakulma, varsinkaan, kun matkusteltaessa tulee hiki, punainen naama ja hyttysenpuremia… Yyyyy…..

Matkavlogien parhaimmistoa olivat mielestäni maisemien, katunäkymien ja paikallisten touhujen kuvaaminen taustamusiikkiin yhdistettynä. Myös suhteellisen nopea kuvien vaihtuminen teki viedonpätkistä helppoja katsella ja säilyttivät mielenkiintoa yllä.

Pienen pieni tutkimukseni matkavloggauksen maailmaan antoi minulle puhtia bloggaukseen. Tekstiä voi pyyhkiä pois ja kirjoittaa uusiksi tosi helposti verrattuna videoiden editoimiseen. Videokuva kaukomailta on kyllä toisaalta niin mielenkiintoista, että sitä voisi käyttää pieninä pätkinä yhdistettynä tekstiin ja valokuviin. Ehkä tämä voisi olla sellaista pientä uutta, mikä ylläpitäisi myös kirjoitusinspiksiä. On selvää, ettei matkablogi ole ihan täysillä matkablogi, kun ei olla reissun päällä, vaikka matkailuun liittyvistä aiheista löytyykin kirjoitettavaa kotoakin käsin.

Tässäpä teille video hauskimmasta videoesittelystä jonka Tubesta löysin. Se ei ole amatöörivideo, mutta haluan jakaa sen silti: siinä on kaikki kohdallaan!

 

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.