VALIKKO
22.7.2015 11:26

”My mom says because is a word, not a reason.”

Ruksi seinään, Angatan postauksen otsikko on kirjoitettu englanniksi! Ärsyynnyn englanninkielisistä otsikoista täysin suomenkielisissä blogeissa ja siksi en moista kielten sekamelskaa ole tähän päivään saakka omassa blogissani harrastanut. Miksi ihmeessä postauksen otsikoksi pitää laittaa ”Monday” jos aikoo kirjoittaa puhekielisellä suomella päivä kanssani-tyyppisen postauksen kotipaikkakunnaltaan? Enganninkieliset lukijat tuskin jäävät blogiin ollakseen vain otsikoiden lukijoita ja valokuvien katsojia, paitsi jos sattuu pitämään erittäin laadukkaista ammattilaistason kuvista koostuvaa sanatonta taideblogia. Toiseksi ärsyttävintä otsikointia on käyttää fraasia: ”Hei, me lennetään” ja kaikkia sen variaatioita. Hei, me twiitataan, hei, me siivotaan, hei, me syödään porilaisia, hei, me lomaillaan. Tajuttoman ärsyttävää, eikä yhtään hauskaa. Hei, me lennetään on elokuva 80-luvulta, joten kun 2000-lukua on eletty jo reippaat 15-vuotta, niin minun puolestani tuohon elokuvaan viittaavat posausten nimet voisi pikkuhiljaa vaihtaa johonkin muuhun. Ihan mihin tahansa muuhun.

Tämän avautumisen jälkeen onkin paikallaan selittää, miksi olen puhunut itseni pussiin ja käyttänyt englanninkielistä otsikkoa. Se johtuu siitä, että olen juuri katsonut ihan älyttömän hauskan sarjan ensimmäisen ja ainoan tuotantokauden läpi, josta tuo laini on peräisin. Olen siis otsikoinut postaukseni suosikkisarjani kannatuksen vuoksi. Bunheads! Se se on!

Bunheads, voi että miten onnistunut sarja kertakaikkiaan! En voi käsittää, miksei sen tekemistä Ameriikassa jatkettu! Sarjassa on nopea ja hullun hauska dialogi. Viittauksia kaikkiin muihin pop-kulttuurin ilmiöihin paitsi Hei, me lennetään-elokuvaan viljellään niin että taiteen kandia pyörryttää. On mahtavaa katsoa sarjaa, jossa katsojaa ei aliarvioida, jossa viittauksia ei jäädä selittämään ja alleviivaamaan, että sanoin näin koska kävi näin vuonna se ja se. Sarjan päähenkilö on entinen Las Vegasin showtyttö Michelle, joka muuttaa pikkukylään nimeltä Paradise ja alkaa siellä tanssinopettajaksi kuolleen miehensä äidin tanssikoulussa. Anoppi omistaa tanssikoulun, Michelle taas rakennuksen, jossa koulua pidetään ja maan, jolle koulu on rakennettu, sillä Hubble jätti kaiken Michellelle.  FYI.

Sarjan ainoa floppi on nolo juonenkäänne, joka on nähty niin tuhannen monessa sarjassa että ihan itkettää. Heart of Dixie, The O.C ja Gilmoren tytöt on kaikki ylidramatisoitu Rachelin, Ryanin ja Roryn lähdöillä, ja jostain syystä myös Michellen pitää ottaa hatkat yhdessä jaksossa. Kaikki karkurit tietenkin palaavat kukin sarjoissaan sinne mistä lähtivät tunnettuaan piston sydämessään niiden ihmisten puolesta, jotka heitä tarvitsivat. Miksiköhän ameriikkalaiset käsikirjoittajat rakastavat niin kovin tätä juonikuviota? Salkkareissa sentään tietää, että kun joku lähtee taksilla Nakkilaan, palaa hän sieltä vain muutaman vuoden päästä vierailemaan sarjassa sivuroolissa.

Suosittelen siis vahvasti kaikkia katsomaan Bunheads-sarjaa! Se on oivaa viihdettä sadepäivien tai kylmien tuulisten päivien ratoksi. Olen muutaman muun bloggarin kanssa sadepäivinä kehittänyt #bloggariteatterissa-proggiksen, josta kerron lisää seuraavassa postauksessa.  Angatasta on näköjään matkablogin sijaan tulossa pikkuhiljaa sateen pitelemis-blogi, mutta kyllä tässä kohta palataan taas menemisten ja tulemisten äärelle. Josta tulikin mieleeni, että käykääpäs katsomassa Annan uutta Aller ou Retour-blogia. Siellä on kansainvälistä meininkiä!

niinajonibarcelonaportugal-434.jpg

Kommentit

 • Ree

  Mä katoin tällä viikolla Tervetuloa Ruotsiin-sarjan ekan tuotantokauden. Siinä on hauskaa kansainvälinen suhde -meininkiä. Ruotsalaiset osaa vitsailla hyvin arkipäivän ongelmilla!

  • rosita

   Joo sekin on kyllä niin hyvä sarja, yhtä hyvä kun Solsidan! 😀

 • Esteri

  Jeeee sarja-ähkyt on välillä paikallaan, mistä sää katoit ton sarjan? Ei ollu ainakaan Ruattin netflixissä 😮 pusimusit sinne :-*

  • rosita

   Katoin juutuupista! 😀 sieltä löytyy!

   Muikkuja teillekin, koskahan me nähdään. Meillä on ihana vavva jota haluan esitellä teillekin 😀

 • ananas2go

  Kiitos vinkistä ja Aller ou Retour -blogin ystävällisestä mainostamisesta. Tällä viikolla on tuttuun pogoileviin popoihin sekä monikieliseen tullut sisältöä pitkästä aikaa, kissa kun söi kesävoin ja sika eväät ja työrintamalla niin moni uusi tehtävä ajoi päälle, että kesän kirjoitussuunnitelmat upposivat arkiväsyyn.

  Kuukausi vielä ja sitten pitäisi tasoittua. Olisikohan hommattava aamukampa?

  • rosita

   Mä luen yleensä aina hetimmiten sun uudet postaukset! Hommaa ihmeessä aamukampa, sehän on hauska ajatus 🙂 kiitos muuten mansikoista, ne tuli perille ja syötyä!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.