VALIKKO
17.10.2012 21:26

Näissä oloissa sohvaperunastakin tulee ulkoilma-aktiiviliikkuja!

Paikka, jossa olot ovat otsikon mukaisen muutoksen mahdollistavat, löytyy Etelä-Saksasta. Aivan Itävallan ja Saksan rajalla on pienen pieni 1800 asukkaan kylä nimeltä Ramsau.

Ramsau sijaitsee Alppien ympäröimässä laaksossa, ja sen läpi virtaa joki. Siellä on alppitaloja, lampaita ja mielin määrin hotelleja ja ravintoloita. Ramsau elää turisteista, joita riittää poikkeuksellisesti vuoden jokaisena ajankohtana. Maisemat ovat mahtavat ja juuri niiden vuoksi tekisi mieli laittaa vaelluslengät jalkaan ja samoilla niityillä ja vuorilla jodlaillen.

Valitettavasti jodlailuun ei ollut aikaa viime viikkoisen Ramsaun työmatkan puitteissa, mutta haluaisin kovasti palata hengittämään Ramsaun liikkujaksi tekevää vuori-ilmaa uudestaan. Matkasta tulisi niin tervehenkinen, että voisin ottaa sinne mieheni lisäksi mukaan kahdeksankymppiset, pirteät isovanhempani. Tässä siis matkavinkkejä niille, jotka ottavat vauvan sijaan matkalle mukaan vaarin ja muorin!

Angata suosittelee Ramsaussa yöpymiseen Hotelli Rehleggiä (tämä ei ole maksettu mainos, kumpa olisikin!). Hotellin nettisivuilta näkee, miten upea alppikylä Ramsau todella on ja matkakuumeen nousemiseksi riittää jo hotellin nettisivujen selailu. Itse hotelli koostuu kahdesta vierekkäisestä alppihenkeen tyylitellystä rakennuksesta, joista toisessa on aamiais/ruokasali. Hotellissa on huippuystävällinen palvelu ja ihanan lämmin sisällä! Huoneet ovat suurehkoja ja jokaisessa huoneessa on huoneenlevyinen parveke. Hotellin aamiainen on aivan mahtava, ja se syödään kauniilta valkoisilta lautasilta. Aamiaissalissa saa myös iltapäivällä välipalaa. Lisäksi Rehleggistä löytyy kiva Wellness-osasto uima-altaineen ja hierontatuoleineen, sekä kirjasto ja pelihuone.

Kuvittelisin, että meidän seurueemme loma menisi seuraavasti. Mummo ja pappa aloittaisivat päivänsä todennäköisesti klo 6.30 aamu-uinnilla. Aamiaissaliin he ehtisivät klo 8 aikoihin ja minä ja mieheni seuraisimme perässä joskus klo 9. Aamiaisen jälkeen pääsisimme lähtemään reput selässä ulos kävelemään merkityille retkeily-reiteille. Näköalapaikalla söisimme eväitä ja kävelisimme hieman lisää. Iltapäivästä tulisimme hotellille välipalalle, jonka jälkeen mummo ja mieheni lähtisivät vielä toiselle retkeilyreitille, kun minä ja pappa menisimme nauttimaan hotellin kirjastosta ja takkatulen lämmöstä. Illallista söisimme hotellissa, sillä se on niin korkealla, että jos haluaisimme lähteä muualle Ramsauhun syömään, pitäisi ottaa taksi. Täysihoito hotelli Rehleggissä olisi hieno valinta Alppi-lomalle!

Ramsauhun pääsee lentäen kahdella tavalla. Munich sijaitsee Ramsausta 190 kilometrin päässä, jonne esimerkiksi Lufthansa lentää useamman kerran viikossa suoraan. Munichista voi ottaa junan läheiseen kaupunkiin nimeltä Berchtesgaden. Toinen vaihtoehto on lentää Helsingistä Itävallan puolelle Salzburgiin, joka on 20 kilometrin päässä Ramsausta. Salzburgiin ei tällä hetkellä pääse suoralla lennolla Helsingistä, joten Salzburgiin lentäminen ei sen Ramsaun läheisyydestä huolimatta merkitse matkustusajan lyhenemistä. Salzburgiin on kuitenkin vaihtojen ansiosta halvempi lentää ja sieltäkin voi ottaa junan Berchtesgadeniin. Berchtesgaden on niin lähellä Ramsauta, että isovanhempien kanssa matkustettaessa ottaisin mielummin taksin, kuin bussin sieltä Ramsauhun. Berchtesgaden on myös niin kaunis kaupunki, että siellä voisi viettää sadepäivät, kun vuorilla vaeltaminen ei onnistuisi.

Suosittelisin raikasta vuorilomaa myös kaikille stressaantuneille suomalaisille. Vuorimaisemaa katsellessa tuntee nimittäin samankaltaista mielen seesteisyyttä, kuin merelle tuijottaessa. Hyvää matkaa Ramsauhun, lukijat!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.