VALIKKO
22.7.2013 22:30

Nastat Kirppislöydöt

Miten mukava on, että etätyö muuttuu toisinaan lähityöksi ja pääsee käymään Jyväskylässä. Kiva nähdä ystäviä ja käydä kirpputoreilla. Kerronpa tässä teille universaalin totuuden ja vielä ihan ilmaiseksi: Jyväskylässä on Suomen paras kirpparikulttuuri.

Tässä kaupungissa on 26 kirpputoria. Jokainen niistä on omanlaisensa käytetyn tavaran taivas ja uusia kirppiksiä tuntuu nousevan pystyyn ainakin puolen vuoden välein. Tällä sivustolla voi tutustua kaikkiin 26 kirppikseen, mutta minäpä tarjoilen teille nyt kirsikat ja mansikat kakuista ja tortuista: Angatan suosikkikirppikset Jyväskylässä kesällä 2013!

Kirpparilla.fi on itsepalvelukirppis, jossa tavara vaihtaa omistajaa nopeammin kuin turisti sairastuu vatsatautiin Intiassa. Kirpparilla.fi sijaitsee Laukaantien varressa, mutta se ei ole se aivan valtava kauan olemassa ollut Seppälän kirpputorimarket. Kirpparilla.fiin käännytään yhtä risteystä ennen kirpputorimarkettia ja samasta pihapiiristä löytyy luomukauppa Katriinan kauppa, jonka tiloista löytyy Katriinan kirppis. Angatan toimitus on erityisen kiintynyt Kirpparilla.fiihin, sillä toimituksen väki on myynyt siellä tavaroita todella hyvällä menestyksellä. Rikkinäinen, pinkki matkalaukkukin kelpasi jollekin kahdella eurolla. Kirpparilla.fiissä on tavaraa niin paljon, että sinne voi mennä etukäteen laaditun ostoslistan kanssa, ja poimia sitten ostoslistan mukaisia tavaroita ostoskärriinsä. Kirpparilla on aina aikamoiset jonot, joten jonotusta varten on hyvä ostaa itselleen jostain pöydästä kirja, jota voi alkaa lueskella ennen maksamaan pääsyä.

Sepänaukion puistokirppis on auki kesälauantaisin ja sunnuntaisin. Paikkamaksu on viisi euroa tai laitapaikoista kolme ja maksua keräävät ahkerat partiolaiset. Sepänaukion puistossa myydään erityisesti kivoja vaatteita ja lasten leluja ja Angatan jokaheinäkuinen perinne on aiheuttaa kirppiksellä halpojen hintojen hurmosta antamalla asiakkaan päättää hinnan halumilleen tuotteille. Sepänaukion kirppikselle tulee aina myös ryhmä thai-burma-vietnam-juuret omaavia ihmisiä, jotka myyvät aivan mielettömän hyvää pullaa! Sepänaukion kirpputorille kannattaa tulla jo pelkästään kaupungin parhaan pullan vuoksi.

Ekocenter Harjunporras on keskustassa nimensä mukaisesti Harjun portaiden päässä sijaitseva kierrätyskeskus, jossa vaatteet maksavat neljä euroa kilo! Kun on kerran löytänyt Ekocenteristä kevättuulta kevyemmän silkki-puuvillasekoite paidan täysin käyttämättömänä, lakkaavat veromodien polyester-aletuotteet kiinnostamasta.

Kirpputori Timantti on Jyväskylän uusin itsepalvelukirpputori, joka on avattu kesäkuussa. Se sijaitsee entisen Lohikosken kirjaston tiloissa ja on aivan ihana siisti, puhdas ja vastasahatun kirppispöydän tuoksuinen. Kirpparilla on avajaishuuman jälkeen seesteisempi kausi, ja tyhjien pöytien seasta on mukava katsella rauhassa harvempia täysiä myyntipöytiä. Kun silmät saavat välillä levätä, tekee parempia löytöjä, eikä tarvitse penkoa. Tällä hetkellä Kirpputori Timantissa on myynnissä aivan uskomattoman upeita tuotteita pöydässä numero 18. Ystäväni Niina muuttaa kohta huitsinkokkeliin täältä Suomesta ja myy paloja kauniista omaisuudestaan tuossa pöydässä. Angatan taholta myynnissä samassa pöydässä on muutamat kivat vähälle käytölle jääneet kengät ja mm. sivistäviä taide-,museologia ja ranskankielen oppikirjoja, kauluspaita ja korviksia. Nyt siis löytöjä tekemään ja preppy-opiskelija-lookkia luomaan Timantista, pöydästä numero 18!

Postaus on tehty yhteistyössä niiden aivojeni osien kanssa, jotka saavat nautintoa pihistä säästämisestä.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.