VALIKKO
6.11.2013 22:43

Niin halvalla Tallinnaan hierojalle ja shoppailemaan, että laihialainenkin lähtee matkaseuraksi

Blogiini siirrytään Google-haun kautta eniten hakusanoilla ”Tallinna hieronta” tai ”Tallinna halpa hieronta”. Sisälläni elää pihi säästäjä, joka saa mielihyvää halvimman mahdollisen ratkaisun löytämisestä. Tallinnan hierontatarjonnasta ja nuukailusta kertova aiempi blogipostaukseni löytyy täältä. Julkaisin postauksen käytyäni ensimmäistä kertaa hierojalla Tallinnan kansainvälisessä hierontakoulussa, M.I.Massaažikoolissa. Halusin löytää Tallinnan halvimman ja silti ammattimaisimman hierontamestan – ja sellaisen toden totta löysin.

Tällä kertaa olin klassiseen hierontaani kymmenen kertaa tyytyväisempi, kuin edellisellä kerralla. Viimeksi en varannut aikaa etukäteen ja jouduin hierontaa opiskelevan henkilön käsittelyyn. Siihenkin olin tyytyväinen tuolloin, sillä en tiennyt paremmasta. Nytpä olin kuitenkin tehnyt varauksen paria päivää etukäteen sähköpostitse ja pääsin koulusta valmistuneen hierojan käsittelyyn. Vieläkin hymyilyttää, kun ajattelen, miten mahtavaa se oli! Hierojalla oli monipuoliset otteet ja voimaa kuin pienessä kylässä. Jumit aukenivat selästä ja käsistä ja oli ihan ilmaan nouseva olo hieronnan jälkeen.

Pihin säästäjän kannalta parasta koko hierontakoulussa ovat edulliset hinnat. Minun hierontani maksoi vähän yli 10€. Jos oikein pihille päälle sattuu, voi vasiten valita hierojaksi harjoittelijan, jolloin sama hieronta maksaa vitosen. Tässä vielä ohjeita mahdollisimman vähäiseen rahanmenoon yhdistetylle hieronta-shoppailureissulle:

1. Tilaa Viking Linen uutiskirje sähköpostiisi, niin saat lahjaksi ilmaisen päiväristeilyn Tallinnaan. Laivamatkat kestävät 2,5h Viking XPRS-purkilla ja maissa ollaan neljä tuntia. Aika on rahaa, ja kun ei ole aikaa, ei mene rahaakaan.

2. A-terminaalin edestä lähtee ilmainen Viking Linen bussi Viru-hotelliin. Änkäydy bussiin ja teeskentele hotellivierasta. Se on helppoa, sillä muiden kanssamatkustajien ollessa suomalaisia, ei keskinäistä kommunikaatiota odoteta tapahtuvaksi, etkä näin ollen joudu kiusallisten ”oletko yöpynyt montakin kertaa Virussa” – small talk kysymysten kohteiksi. Seiso vain hiljaa täpötäydessä bussissa ja näytä vaivaantuneelta siksi, että vieressä seisojan käsivarsi painautuu mutkissa kylkeesi. (No ei vaan, saa sillä bussilla mennä muutkin, kuin Virulaiset! ”Ilmainen” on kaikkien suomalaisten turistien hupia!)

3. Poistu bussista Virun edessä ja kierrä sen taakse. Löydät edestäsi Kaubamajan. Kävele Kaubamajan ohi, ylitä tie ja mene johdinautopysäkille odottamaan johdinautoa numero 1, jonka suunta on Mustamae, saapuvaksi. Maksa matka, euro kuuskytä senttiä, kuskille suunnilleen tasarahalla. Vaihtorahaa kuskilla on yleensä pienen nuuskarasiallisen verran, josta kaivellaan takaisin sopivia kolikoita samalla, kun johdinautoa ajellaan. Pelottavaa.

4. Jää pois pysäkillä nimeltä Marja. Jatka matkaa eteenpäin kävellen osoitteeseen Mustamae Tee 59 ja käy ah, niin edullisessa ja hyvässä hieronnassa.

5. Hieronnan jälkeen palaa takaisin pysäkille, jolla jäit pois ja pistäydy pysäkin takana sijaitsevassa pukinekaupluksessa. Siellä myydään kaikkia vaatekappaleita hintaan kaksi euroa. Jos ei kahden euron muoti kiinnosta, niin kannattaa ostaa ainakin muiden katseilta käytössä piiloon jäävät talvella tuikitarpeelliset villahousut itselleen, rakkaalleen tai viholliselleen. Riippuu siitä, mitä mieltä villahousuista sattuu olemaan.

Kommentit

 • tere

  No hei..kuulun sun kaa kait samaan kategoriaan…miksi maksaa liikaa…muta miks et oo ostannu uhiskaartia eli Tallinnan bussikorttia,jolla pääsee 1.10/ kerta ja jolta veloitetaan ainoastaa 3 matkaa/pv,vaikka käyttäisit bussia kuinka monta kertaa..kortin saa esim. A-terminaalin ärrältä..

  • rosita

   Moikka!

   Kiitos kommentistasi! Mahtavaa tietää, että siellä on ainakin toinenkin säästäjä lukijoissa!

   Tuo Tallinnan oma bussikortti on kyllä ehottomasti säästäjän unelma, mutta tällä kertaa meillä oli niin vähän aikaa maissa, ettemme tarvinneet kuin neljä johdinautolippua koko päivänä, eli yhteensä matkoihin meni 6,40€. Bussikortti itsessään maksaa 2,00€, joten kaksi korttia ja kummaltakin kortilta veloitetut neljä matkaa olisivat tulleet maksamaan 8,40€.

   Säästyneellä kahdella eurolla ostin mansikanmakuista Orbit-purkkaa, jota ei Suomessa myydä. Kutsuisin sitä onnistuneeksi sijoitukseksi! 🙂

 • Raija

  Hei

  Juuri näin. Tallinnassa voi käydä tosi edullisesti. Matkakortilla kannattaa ajella ratikalla tai bussilla. Itse menen aina ratikalla Erakosmetiikkakoululle ja sieltä taksilla suoraan hierontakoululle. Taksin pyydän aina ajamaan Linnuntietä, joten suorin tie ei maksa paljon, muistaakeni n. 6 €. Hierontakoulun alakerrassa kadunpuolella on edullinen lounaspaikka, jota käytän joka kerta. Bussilla sitten kohti keskustaa ja suoraan kampaajalle (Pärnumt 32 (ei siis keskustan kalliita).
  Näin on päivään saatu mahtumaan paljon hoitoja edullisesti. Illalla sitten Estoniateatteiiin tai Nokia Solarikseen. Konsertiti ym. edullisia. Edullisimman yön voi viettää TallinExpresissä tai Metropolissa. Kaikkein edullinen matka on jos ottaa tarjouksesta hotellipaketin, johon sis. matkat ja yö. Käyn n. 10 x vuodessa.
  Olen kiertänyt Viroa pikkuautolla ja paikallisbussilla sekä käyttänyt virolaisen maakuntamatkatoimiston palveluista. Suosittelen.

  • rosita

   Hei Raija!

   Kiitos erinomaisesta ja informatiivisesta kommentistasi! Olen hyvin innoissani siitä, että blogini lukijoissa on tarkan euron matkailijoita. Hyviä vinkkejä, en ole hoksannutkaan hierontakoulun alakerrassa sijaitsevaa lounaspaikkaa. Ensi kerralla siis sinne!

   Tänä vuonna kaikenlainen lähimatkailu on perheessämme pop. Viron hotellipaketteja saa äkkilähdöillä kyllä niin edullisesti, että ne ovat tosi hyviä äkillisen matkakuumeen parantajia. Itse haaveilen balettinäytöksestä Tallinnassa. Tallinna on siitäkin hyvä matkakohde, että tekemistä on toden teolla huonommallakin ilmalla.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.