VALIKKO
17.9.2012 22:53

Nizza on Nice

Apua, täällä kiusataan kaukokaipuista henkilöä hengiltä! Oma äitini nimittäin lähti käymään Nizzassa! Minäkin haluan!

Itse asiassa olen kyllä jo käynyt Nizzassa vuonna 2005. Tuolla visiitillä kaikkein tutuimmaksi tuli nizzalaisen parkkitallin ahtaan hissin neljä seinää. Kyllä, huono tuurini hissien kanssa alkoi tuolloin, eikä loppua näy.

Nizzan hissi oli umpinainen ja maan alla. Kyltissä luki 8 henkilöä, meitä oli 11. Menimme tietysti kaikki sisään, ja parin kerroksen jälkeen hissi jäi jumiin. Ei hätää, kaksoisovet voi repiä väkisin auki metallikoppero hisseissä, mutta kun niiden takaa ei paljastu mitään muuta, kuin harmaa betoniseinä, ymmärtää avarakatseisinkin henkilö sanan ”klaustrofobia” merkityksen. Ja tosiaan, olimme Nizzassa ja siellä oli kuuma. Hyi ajatelkaa, ihmiset hikoilivat ja silti joku otti paidan pois, yksi itki ja se ainut, joka osasi ranskaa, huudatti kaikkia, että ”au secour!” Hissin hätänappula oli tietysti epäkunnossa, mutta huutaminen auttoi lopulta ja palokunta tuli laskemaan hissin alas sellaiselle korkeudelle, että seinän ja hissin lattian aukosta pääsi tipauttamaan itsensä ulos. Päästyämme hissiloukosta monen tunnin jälkeen, suunnilleen pakenimme palokuntalaisia ja parkkiluolan henkilökunnan saarnaa pihalle hengittelemään. Loukosta päästyämme ulkona oli jo hämärää, ja happi aika heikko. Muistaakseni lopulta Nizzassa oli mahtavaa, ainakin siellä oli hyvää jäätelöä, joka paransi pahan hissi-olon!

Nizzassa on niin kaunista, että häikäisee, ja sinne minä muutan asumaan sitten, kun olen kurttuinen eläkeläinen!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.