VALIKKO
31.3.2012 21:22

Olemme Kööpenhaminassa

 

Kööpenhamina on kaupunki, jossa en ole koskaan ajatellut vierailevani. Nyt kuitenkin olen täällä, koska minulla oli Finnairin plus-pisteitä, jotka piti käyttää ennen niiden vanhenemista. Hyvä Finnair, kanta-asiakassysteeminne tuottaa todistettavasti tulosta!
Mistäköhän johtuu, että aina kun lähdemme ajelemaan yli kahden tunnin pituisia matkoja, on ihan hirveä keli? Olemme ajaneet lähes sietämättömässä lumituiskussa tai räntäsateessa tänä talvena pari, kolme kertaa Helsinkiin ja Hämeenlinnaan, ja yksittäisiä kertoja Ouluun, Kajaaniin ja Tampereelle. Nyt, kun elämme jo maaliskuun viimeistä päivää, eli KEVÄTTÄ, on suorastaan epäreilua, että lunta satoi koko matkan, alusta loppuun. Siellä piti kyntää lumessa menemään. Oikeasti, Suomessa ikuisesti asuvat ihmiset, eikö teitä ärsytä tehdä sitä vuodesta toiseen?!
Lento meni mukavasti, Finnair on niin kiva lentoyhtiö, että sillä voisi matkustaa vaikka kymmenen tuntisia jättimatkalentoja! Katselimme koneessa Finnairin reittikarttaa ja sen tuloksena mieheni haluaisi käydä Kiinassa, minä taas Japanissa. Voisikohan niissä molemmissa käydä samalla reissulla? Hmm….!
Tähän mennessä olemme nähneet Kööpenhaminaa vasta ihan hippasen. Keskustan talot ovat suloisia. Tivoli ei ole vielä auki, harmi! Toisaalta ei sen kannatakaan olla auki näin kylmällä ilmalla. Merituuli on kolea.
Meitä väsyttää kamalasti ja haluaisimme hotelliin päiväunille, mutta kun sinne pääsee vasta klo 14! Istumme mäkissä, koska emme jaksa tehdä mitään, ja katselemme Kööpenhaminan nuorisoa. Kaikilla on kamalat vaatteet ja mustat mummokengät. Jos jollain on siellä Suomessa vaatekriisi, niin kannattaa tulla tänne Köpiksen mäkkiin, täällä on varmasti porukan Top vitosessa, jos on vaikka edes hieno laukku!
Onneksi pääsen kohta nukkumaan. Sitten voin lähteä katsomaan muutakin kuin rumaa nuorisoa. Veera kehui Running With White Horses-blogissaan Kööpenhaminan olevan Euroopan Las Vegas! Lähden siis virkeämpänä metsästämään tuon ajatuksen aiheuttamaa kokemusta.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.