VALIKKO
17.5.2012 14:56

Onko VR tehnyt parannuksen?

Nyt on kuulkaa historian siivet pistetty havisemaan ysäribasarin tahtiin!

Olen viimeksi käyttänyt Valtion Rautateiden palveluita innoissani joskus kauan sitten 90-luvulla. 2000-luvulla olen myös matkustanut junalla, mutta vain harmissani.

Lippujen kiskurihinnat, konduktöörien tökerö käytös ja jatkuvat myöhästelyt veivät ilon junalla matkustamisesta, niin ekologista kuin se onkin. Puhumattakoon lähiaikojen nettisivu-lippu-uudistus hässäkästä, ja siitä miten VR haluaa jättää kaikki ne mummot asemille, joilla ei ole älypuhelinta tai nettiä ja tulostinta kotona. Oikein huimaa, kun ajatteleekin noita aikoja.

Kaikesta tästä huolimatta minä jouduin matkustamaan junalla viime viikolla Helsinkiin. Arvatkaa mitä? Se ei ollut kamalaa. Konduktööri oli ihan normikaveri, joka teki vain työtään, eikä äksyillyt kellekään. Juna ei ollut myöhässä, edes junan vaihtoyhteysjärjestely ei aiheuttanut minuutinkaan seisoskelua raiteilla keskellä metsää jossain Kärhämässä (been there, done that, didn’t like it). Junassa oli myös ilmainen wifi ja yllätyksekseni se toimi! Kirjoitin junassa sipsikertomuksen ja aika meni oikein kivasti.

Tästä myönteisestä kokemuksesta innostuneena ja VR:n kesähinta-kampanjan innoittamana päätimme, että matkustaisimme ensi kuussa Helsinkiin junalla, emme autolla, kuten olimme aiemmin suunnitelleet. VR:n kesähinnoilla on lippuja myynnissä enää tänään, sitten kampanja on ohi! Yksi aikuinen pääsee kaupungistamme Helsinkiin ja takaisin hintaan 38 euroa! Halpaa kuin saippua! Tuohon hintaan ei kannata lähteä köröttelemään sinne, saati sitten maksella pääkaupungissamme pysäköintimaksuja joka päivä viikonlopun ajan.

Hyvä VR, nyt on vain toivottava, että kaikki sujuu kunnolla. Pieni pelon ääni sisälläni kyselee tasaisin väliajoin, onko tämä nyt liian hyvää ollakseen totta. Onko VR tosiaan tehnyt parannuksen? VR, älä mokaa, päästä meidät Helsinkiin lupaamallasi hinnalla Pendolinolla, johon minulla on paikkalippu.

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.