VALIKKO
17.8.2014 22:02

Original Sokos Hotels Hamburger Börs Turussa

Kesälomamme viimeisen yön vietimme Turun keskustassa.

Hamburger Börs on mielestäni kerrassaan kummallinen nimi hotellille. Se kuulostaa Burger Kingin pahimmalta kilpailijalta. Google hälvensi ihmetystäni. Selvisi, että hotellin nimi viittaa Hampuriin, kaupunkiin, jonka asukkaita kutsutaan suomen kielelläkin sillä euron juuston etuliitteettömällä nimellä. Paikalla on ensin ollut ravintola, vuonna 1894 avattu Hamburger Bierhalle. Kolme vuotta myöhemmin nimeksi vaihdettiin Hamburger Börs, joskin ensimmäisen maailmansodan ajaksi nimi vaihtui Grand Hotel Börsiksi. On mukavaa, että vanhaa hotellia on säilytetty Kauppiaskadun puolella. Uudempi puoli torin laidalla on varmasti tehty laatikkoarkkitehtuurin aikakaudella, sillä se näyttää lähiöltä. En voi ikinä ymmärtää sitä, että rumaa tehdään, koska se on kätevää ja halpaa. Haluan maailman, jossa estetiikka menee halvan edelle arvojärjestyksessä! Tyyli ennen tarkoitusta!

image

Palataksemme yöpymiseemme Börsissä totean iloisena, että saimme siellä Suomen parasta asiakaspalvelua. Hotelli oli täynnä ja siellä oli tungosta. Oli kuuma ja väsymystä ilmassa vähän kaikkialla. Ovella seisoi kihloihin mennyt nuoripari lähi-idästä koko sukunsa kanssa, ja he olisivat halunneet mennä katsomaan hotellin juhlatiloja kaikki yhdessä. Heitä opastanut ovimies oli aivan ymmällään koko suvun läsnäolosta ja mongersi turun murteella, että eikö niitä tilakuvia näe netistä. Seisoessani check-in jonossa olin pikkuisen ärsyyntyneessä mielentilassa senkin vuoksi, ettemme olleet löytäneet parkkipaikkaa edes hotelliin kirjautumisen ajaksi. Hotelliyömme oli blogietu Rantapallon bloggaajakortin ja Sokos Hotellien myötä, mutta silti varausta varmistaessani netissä oli tililtäni lähtenyt kummallinen summa rahaa nollan euron sijaan.

Respan ystävällinen nainen ei onneksi puhunut tai ollut kuin ovimies. Hänen äänensä oli rauhallinen samalla, kun hän itse oli varsin toimelias työntekijä. Tililtäni veloitettu outo summa osoittautui varsin kinkkiseksi probleemaksi, mutta respan nainen lupasi selvittää asian seuraavaan aamuun mennessä. Se tuntui mukavalta, varsinkin, kun hän vielä lopuksi opasti meidät hotellin parkkipaikoille seuraavaan kortteliin.

Huoneemme oli viidennessä kerroksessa, ja reitti sinne oli varsin sokkeloinen. Väsymyspäissämme kävimme sovittamassa avaintamme huoneen 275 oveen, kun tuo vitonen ja kakkonen näyttävät niin kovin samalta. Emme edes älynneet ajatella, että olipa alhaalla tämä viides kerros, hah!

Kuten Sokos hotelleissa yleensä, tälläkin kertaa huoneemme oli hyvin siisti. Sängyt tuntuivat siltä, että onpa näissä nukkunut joku muukin aika monta kertaa ennen meitä, joten toivottavasti niitä alettaisiin uusia vaikka sieltä kaikkein kuoppaisimmasta päästä pikkuhiljaa. Ilmastointi pelasi, joten olimme silti enemmän kuin tyytyväisiä huoneeseemme.

image
image

Aamiaissali oli kaunis ja vahvisti jo aiemmin Turussa kokemiani Marseille-fiiliksiä. Sali oli vanhan hotellin puolella ja hyvin tunnelmallinen. Aamiainen oli perinteinen munakokkeli-pekoni-leikkele-juusto-jogurtti-croissant-yhdistelmä ja se tuntui sinä aamuna juuri sopivalta. Esteettinen ympäristö selvästi stimuloi ruokahaluani! Ruokasalin ikkunasta näkyi pelargonioita, joiden välistä pilkisti katettu terassi nimeltä Happy Joe. Se jäi tällä matkalla testaamatta, mutta ensi kerran aion sinne, sillä sekin huokui Marseillea.

image
image

Aamiasen jälkeen lähdin respaan kyselemään tililtä kadonneiden rahojeni perään. Sain ne takaisin lahjakortin muodossa ja hyvityksenä päänsärystä ystävällinen respan nainen tarjosi vielä automme parkkimaksut. Miten ystävällistä! Juuri hyvä palvelu, ystävällinen kohtelu ja pieni piffaus ovat asioita, jotka saavat unohtamaan kuoppasängyt ja sokkeloiset käytävät. Mottoni on, että aina se jossain ontuu, joten minun on hyvin helppo sopeutua pieneen epämukavuuteen, kun sitä kompensoidaan muilla keinoin. Kiitos siis Börsin respalle, te teitte meidän hotellikokemuksestamme mukavan!

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.