VALIKKO
21.11.2012 22:21

Parhaista parhaimmat lentoyhtiöt löytyvät Aasiasta

Oletteko kuulleet World Airline Awards-kilpailusta?

Jännittäessäni maanantaina SASin konkurssi-uutisten päivittymistä, googlettelin tulevien matkojeni turvaksi maailman vakaimpia/turvallisimpia/rikkaimpia yms. superlatiivi-sana lentoyhtiöitä, ja törmäsin World Airline Awardseihin.

Sivusto on kiehtova ja kategorioita useita, mm. Best Seats, Best Lounges ja Best Catering. Hämmästyttävää on, miten useassa kategoriassa voittaja on idästä. Erityisesti aasialaiset lentoyhtiöt jyräävät muiden maanosien yhtiöt hyvillä sijoituksillaan vaikka kuinka monessa kategoriassa! Uteliaisuuttani kutkutetaan nyt oikein olan takaa, sillä olemme mieheni kanssa haaveilleet jo pidemmän aikaa matkasta mihin tahansa Itä-Aasiaan. Olisi mukava käydä maassa, jonka kulttuurista olisimme molemmat ihan pihalla!

Arvaatteko muuten, kuka vei ykkössijan Airline of the Year- kategoriassa jo toista kertaa peräkkäin? Qatar Airways. Parhaan afrikkalaisen lentoyhtiön tittelin taas voitti yhtiö, jonka kone näkyy kuvassa. Tällä kertaa keskiviikon kuvana toimii siis kuivaharjoittelutehtävä lentokonebongauksen harrastajille. Iloista bongailua!

Kommentit

 • mirkki

  Ei olisi tullut heti mieleen, että voittajat tulisisvat idästä. Ehkä ajattelumme on vähän liikaa länsi-keskeistä :D.

  • rosita

   Niin, mäkin lähdin bongaamaan tyyliin jotain Finnairia tuolta vuoden parhaimmisto-listalta, heheheh! 😀
   VähänKÖ tekis mieli lentää jollaita Asiana Airlinesillä tai Singaporelaisella tai thaikkuyhtiöllä! Vähän saa varmaan hyvää ruokaakin koneessa!

   Muuten, South African Airlinesilla Cebin Crew- henkilöksi hakevan vähimmäispituudeksi vaaditaan vain 158 cm! Mulla on sittenkin mahdollisuuksi lentoemännäksi! Huraa!

 • Mike

  Miten niin ei tullut mieleen? Kaukoidän lentoyhtiöt on rankattu parhaiksi maailmassa jo todella pitkän aikaa ja yllätys, kyllä Finnairkin on ollut hyvien yhtiöiden listalla tuon tuostakin.
  Muustakin se on kiinni kuin siitä mitä koneessa tarjotaan. Yhteyksien määrästä ja ajoista, maapalveluista, joustoista ym.

  • rosita

   Eihän sitä nyt sentään kaikkea haistele oikein, jos ei ole aiheeseen ennen tutustunut.

   Olisihan se kiva syödä Best catering-kategorian voittaneen yhtiön koneessa, ei sillä reitillä niin väliä, kunhan on Aasiaa ja hyvää safkaa! 😀

 • Mike

  ”Uteliaisuuttani kutkutetaan nyt oikein olan takaa, sillä olemme mieheni kanssa haaveilleet jo pidemmän aikaa matkasta mihin tahansa Itä-Aasiaan”

  kai tiesit, että aasialaiset, kiinalaiset, japanilaiset, thaimaalaiset jne. suhtautuvat afrikkalaisiin vähintääkin karsaasti. Minulle on Kiinassa sanottu, että nehän eivät ole oikeastaan edes ihmisiä.

  • rosita

   Aijjaaa, en kyllä tiennyt!

   Onneksi löydämme varmasti ystävällisiäkin yksilöitä sieltä päin maailmaa. 🙂

   • Mike

    Voi löytyä joo, mutta en itse sellaista jaksaisi hakea jos vaikka vain joka viides on tällainen. Afrikkalaiset muuten tarvitsevat viisumin ihan joka paikkaan eikä sitä heille niin vain myönnetäkään kuin meille suomalaisille.
    Joskus 90-luvulla Shanghain yliopistollekin saakka levisi tieto, että on olemassa sellainen tauti kuin AIDS ja sitä on erityisen paljon Afrikassa. Siellä sitten oikein isän kädestä antoivat afrikkalaisille.

    • rosita

     Juu matkustelusta ja viisumiasioista meillä onkin paljon kokemusta.

     Vai semmoista Shanghaissa.

 • Veera Bianca

  Ethiopian bongattu, kiitos tehtävästä! Lentokonebongari rakastaa postauksiasi!

  • rosita

   Ehheheee, arvaa mitä?! Oikea vastaus on South African Airlines! Tääh, onks toi siis sittenkin etiopialaisten kone?! Voi jukra!

 • Jape

  Kyllä se on SAA:n kone. Tämä lentokoneiden ihmenainen on nyt kyllä väärässä.

  • rosita

   Aha, hienoo, oli sittenki oikee kone sitte kuvassa, kiitos varmistuksesta!

   Mut siis Jape hei, vähän positiivisemman henkisiä kommentteja olis kivempi lukea jatkossakin 🙂

Jätä kommentti

Tähdellä * merkityt kentät ovat pakollisia, voit kommentoida myös nimettömästi.
Stoorin bloggaaja? Kirjaudu sisään tästä.

*

Kirjoitathan sähköpostiosoite-kenttään toimivan sähköpostiosoitteen, jos haluat saada tämän postauksen uusista kommenteista ilmoitukset sähköpostiisi.